این روزنامه آمریکایی روز گذشته(شنبه) در گزارشی افزود: حملات به سامانه تولید انرژی عربستان، رئیس جمهور آمریکا را در شرایطی که اعضای تیم امنیت ملی اش بیشترین کاهش را در طول سال داشته است، با معمای دشواری در سیاست خارجی خود مواجه کرده است.

با توجه به تردیدها درباره احتمال دخالت ایران در حملات روز شنبه، ترامپ با ابهامات جدیدی درباره راهبردش در قبال ایران مواجه است به ویژه با توجه به این که ابزارهای در دسترس دولت او برای تشدید کمپین «فشار حداکثری» با استفاده از تحریم اقتصادی ایران، کاهش یافته است.

ترامپ با وجود مخالفت نمایندگان کنگره آمریکا و کاهش تحمل آنها در قبال ولیعهد عربستان، از رهبران سعودی در جنگ با نیروهای حوثی مورد حمایت (ادعایی) ایران حمایت کرده است.

دولت ترامپ همچنین در تلاش برای محدود کردن برنامه هسته ای و جاه طلبی های ایران در منطقه، ایران را تهدید به اقدام نظامی کرده است.

وال استریت ژورنال نوشت: ترامپ دیگر گزینه های بیشتری برای افزودن فشارهای اقتصادی بر ایران ندارد. دولت او تاکنون برخی از شدیدترین تحریم ها را علیه صنعت نفت ایران اعمال کرده، از تمدید معافیت های نفتی خودداری و تهدید به تحریم های ثانویه علیه شرکت های کرده که از تحریم های آمریکا پیروی نمی کنند.

دولت ترامپ همچنین  نام سپاه را در فهرست گروه های تروریستی قرار داده است.

اخراج جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا، تیم سیاست خارجی ترامپ را محدود کرده است.

بولتون معمار اصلی سیاست ضد ایرانی بود و سومین مشاور امنیت ملی آمریکا است که کاخ سفید را از سال ۲۰۱۷ تاکنون ترک کرده است.

پست مدیر اطلاعات ملی آمریکا خالی است و این درحالیست که وزیر دفاع آمریکا کار خود را بعد از ماه ها خالی بودن این پست از ژوئیه (تیر) آغاز کرد.

وال استریت ژورنال نوشت: «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا و یکی دیگر از مقامات جنگ طلب آمریکایی از حامیان آشکار و همیشگی فشار حداکثری بوده که از زمان خروج آمریکا از توافق هسته ای بین ایران و 6 قدرت جهان اعمال شده است. او اغلب با بولتون اختلاف داشت و اکنون بیش از هر زمان دیگری از زمان خروجش از سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نفوذ دارد.

پمپئو روز شنبه در اولین واکنش به حملات به تاسیسات نفتی عربستان، ایران را به ایفای نقش در این حملات متهم کرد و بر خلاف ادعای حوثی ها تاکید کرد شاهدی وجود ندارد که نشان دهد این حملات از یمن انجام شده است.

وال استریت ژورنال نوشت: معلوم نیست که آمریکا چه اقدامات بیشتری را می تواند برای افزایش فشار اقتصادی بر ایران انجام شود.

دولت آمریکا امیدوار است اطلاعاتی که برای ارتباط دادن تهران به این حملات در اختیار دارد، با وجود مخالفت های طولانی، متحدان اروپایی بیشتری را برای حمایت از سیاست ایران ترامپ قانع کند.

اما واکنش دیگر امضاکنندگان توافق هسته ای ایران به حمله به تاسیسات نفتی عربستان کُند بوده است و فقط بریتانیا آن را محکوم کرد.

حملات روز شنبه تولید نفت عربستان را فلج کرد و باعث شد تولید این محصول در این کشور به حدود نصف در ظرفیت عادی تولید به میزبان ۹.۸ میلیون بشکه در روز کاهش یابد.

ترامپ اوایل هفته جاری گفت که ممکن است در جریان  گردهمایی رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که نشست هایش اخر ماه جاری میلادی برگزار می شود، با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران دیدار کند اما  احتمال برگزاری چنین نشستی اکنون به نظر بعید می رسد.

به همین ترتیب، طرح فرانسه برای کمک به لغو تحریم ها در مقابل پایبندی کامل ایران به توافق هسته ای ظاهرا همزمان با تلاش های اروپایی ها برای یافتن راه حلی در این زمینه به شکست محکوم شده  است.

وال استریت ژورنال به نقل از «مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها در واشنگتن نوشت: این بدترین زمان برای لغو تحریم های ایران به پیشنهاد فرانسه است زیرا چنین امتیازی به منزله باج دهی قلمداد خواهد شد.

دوبوویتز مدعی شد: همان طور که اسرائیلی ها (رژیم صهیونیستی) نشان داده اند گاهی فقط یک واکنش نظامی به ایران و گروه های نیابتی این کشور یک بازداندگی معنادار  ایجاد می کند. واشنگتن نمی تواند به عنوان تنها ابزار قدرت ملی خود  فقط به تحریم ها متکی باشد.

وال استریت ژورنال نوشت، سفارت فرانسه در واشنگتن به درخواست این روزنامه برای اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است.

این روزنامه نوشت: ترامپ قبلا نیز مذاکره را به درگیری ترجیح داده بود برای مثال طرح های مورد حمایت بولتون برای اقدام  تلافی جویانه بعد  از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران در ژوئن (خرداد) گذشته را لغو کرد.

ترامپ گفته پنج نامزد احتمالی برای جانشینی با بولتون وجود دارند که شامل «برایان هوک» نماینده ارشد آمریکا در امور ایران می شود.

هوک در یک سال گذشته نقش اصلی را در هدایت کمپین فشار حداکثری علیه ایران ایفا کرده است.

به نوشته وال استریت ژورنال، برایان هوک به درخواست این روزنامه برای اظهارنظر در این زمینه پاسخی نداده است.

«کریستن فونتنرُز» (Kirsten Fontenrose) مدیر سابق منطقه خلیج فارس در شورای امنیت ملی دولت ترامپ در این زمینه گفت: ایالات متحده گزینه های محدودی برای مداخله دارد بدون این که اوضاع را از آنچه که هست وخیم  تر کند.

310 310

hotnewsسایر5 سال پیش • dahio.com • 56



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها