ابوالفضل خدائی: در روزهای اخیر رژیم صهیونیستی با حمله به بخش هایی از خاک عراق، سوریه و لبنان بار دیگر حاکمیت ملی و قوانین بین المللی را زیرپا گذاشت. این رژیم در اولین سلسله حملات پهپادی به منطقه عقربا در سوریه حمله کرد که متعاقب آن ارتش سوریه اعلام کرد که سامانه های موشکی بیشتر اهداف را منهدم کرده است. در ادامه تحولات نیز دو پهپاد رژیم صهیونیستی در جنوب بیروت سقوط کردند که طبق اخبار اعلام شده این پهپادها برای عملیات ترور به پرواز در آمده بودند. روز یکشنبه نیز یک پهپاد ناشناس دو خودروی لشکر 45 الحشد الشعبی در منطقه قائم در نزدیکی مرز سوریه و عراق را هدف قرار داد که در نتیجه این حمله 2 تن از نیروهای الحشد الشعبی به شهادت رسیدند. اما این پایان حملات رژیم صهیونیستی نبود و روز دوشنبه این رژیم به پادگان های جبهه مردمی فلسطین در مرز سوریه و لبنان نیز حمله کرد. اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی با واکنش های مختلفی روبرو بوده که در مهمترین آن دبیرکل حزب الله در اظهاراتی به رژیم صهونیستی اعلام کرد که با پاسخ قاطع مقاومت روبرو خواهد شد. به علاوه ایران مقام های لبنان و دیگر جریان ها و احزاب گوناگون این اقدام را محکوم کردند. اینکه چرا رژیم صهیونیستی دست به چنین اقدام زد موضوع گفت و گوی خبرگزاری خبرآنلاین با احمد دستمالچیان بود که در ادامه مشروح آن را می خوانید :

به نظر شما دلیل حملات اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف چیست؟ آیا این رژیم با توجه به شرایط منطقه هدف خاصی را دنبال می کند؟

به نظر من این اقدام جنبه انتخاباتی دارد. نتانیاهو در این راستا تلاش می کند تا تحریک خارجی را برای جمع آوری رأی در داخل مورد استفاده قرار می دهد. نکته ای که باید مدنظر داشت این است که تمام مقام های اسرائیل هنگام نزدیک شدن به موعد انتخابات دست به چنین اقداماتی زده اند. در زمان شیمون پرز هم او عملیات خوشه های خشم را در لبنان انجام داد.

از دیگر اهداف رژیم صهیونیستی می توان به تلاش برای کم اثر کردن پیروزی ها در منطقه اشاره کرد تا به نوعی افکار عمومی را نسبت به این قضیه منحرف کند.

از طرف دیگر رژیم صهیونیستی احساس می کند که تنش ها در منطقه رو به کاهش بوده است. همانطور که می دانیم اماراتی ها خود را تا حدودی از ائتلاف سعودی جدا کرده اند عربستان نیز در یمن زمین گیر شده است. در نتیجه این تحولات برای تل آویو خوشایند نیست چرا که آن ها همواره به دنبال تشنج و تنش در منطقه بوده اند. بنابراین مجموعه این عوامل سبب می شود تا رژیم صهیونیستی این سیاست را اتخاذ کند.

همانگونه که مطرح کردید یکی از عوامل به انتخابات پیش رو در اسرائیل مربوط می شود. سوال اینجاست که در شرایط پرتنش فعلی نتانیاهو چگونه می تواند از این اقدام بهره ببرد؟

رژیم صهونیستی درصدد جاانداختن این ذهنیت در داخل است که در حال مبارزه با دشمنان خارجی است تا به واسطه آن هیجان تبلیغاتی ایجاد کند. برای مردم آنها نیز اهمیت دارد که مشکلی با تهدیدات خارجی نداشته باشند. اما مشکلی که در این بین وجود دارد ائتلافی است که بین حزب آبی و سفید و لیبرمن برای جمع آوری رأی در کنست شکل گرفته است. از طرفی حزب لیکود هم در داخل دارای مناقشاتی است و نتانیاهو در این برهه سخت باید تمای تلاشش را به کار گیرد، چرا که او گرفتار اتهاماتی چون فساد مالی نیز هست.

یکی دیگر از مواردی که مطرح می شود این است که رژیم صهیونیستی احساس انزوا می کند؛ چرا که به طور کامل اطمینان یافته که واشنگتن به دنبال رویارویی و جنگ با ایران نیست و دیگر نمی تواند روی کاخ سفید حساب باز کند، نظر شما چیست؟

بله کاملا صحیح است. به همین دلیل اسرائیل دست به چنین کاری زده تا طرف مقابل دست به اقدامی تلافی جویانه بزند. البته صبر استراتژیک محور مقاومت نیز عامل مهمی برای جوگیری از افزایش تنش ها در منطقه است. در همین حال بین واشنگتن و تل آویو نیز درباره عراق اختلافاتی وجود دارد؛ در این راستا آمریکایی ها نگران هستند راهبردشان در عراق تحت تاثیر این اقدام قرار گیرد. در نطق های انتخاباتی و مصاحبه های مختلف از ترامپ شنیده ایم که وی رویکرد جنگی ندارد و معتقد است هزینه های جنگی باید صرف مسائل مهم و زیرساختی آمریکا می شد.

درباره عربستان و امارات چطور؟ آیا آنها تمایلی برای همراهی با رژیم صهیونیستی علیه ایران دارند؟

حتی سعودی ها و اماراتی ها نیز تمایلی برای همراهی کردن اسرائیل ندارند چرا که از ریسک های خطرناک آن به خوبی آگاه هستند و می دانند که هر گونه مشارکت در جنگی جدید ممکن است منجر به ایجاد یک درگیری گسترده در منطقه شود که در این صورت اولین هدف می تواند خود این دو کشور باشند.

به نقش صبر استراتژیک محور مقاومت در منطقه اشاره کردید. همانطور که می دانیم دبیرکل حزب الله طی سخنرانی اش خطاب به اسرائیل گفت که باید منتظر پاسخ قاطع نیروهای مقاومت باشد. به نظر شما آیا مقاومت پاسخ محکمی به تجاوزهای اخیر اسرائیل خواهد داد؟

در حال حاضر زمینه درگیری و جنگ افروزی در منطقه وجود ندارد مگر اینکه نتانیاهو بخواهد تصمیم بگیرد تا خود را وارد دردسر و منجلاب تازه ای کند که در این صورت فشارهای بین المللی بر آنها افزایش خواهد یافت و در این شرایط دست گروه های مقاومت نیز بازتر خواهد شد. ضمن اینکه باید در نظر داشت که مقابله مستقیم یکی از گزینه ها است و حزب الله برای پاسخ گزینه ها دیگری هم دارد.

موضع ایران را نسبت به این تحولات چگونه ارزیابی می کنید؟

ایران هم اعلام کرده که از هر گونه اقدام محور مقاومت به خصوص حزب الله حمایت می کند. ایران چون درگیر این ماجرا نیست به طور مستقیم نمی تواند به این نقضیه ورود پیدا کند اما جمهوری اسلامی ایران همواره از تصمیمات و رویکرد حزب الله استقبال کرده است.

با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی اخیرا به ائتلاف دریایی آمریکا پیوسته است آیا فکر می کنید این رژیم در آینده حضور خود را در منطقه و به خصوص مرزهای ایران افزایش خواهد داد؟

ائتلاف دریایی بیشتر به یک نمایش شبیه بود. کشتی های رژیم صهونیستی قادر نیست تا به آبهای خلیج فارس نزدیک شود چرا که مقام های این رژیم از خطرات آن به خوبی آگاه هستند. مطرح شدن پیوستن به این ائتلاف نیز یک ژست بود و به نظرم آنها حاضر نیستند تبعات ریسک بزرگی چون این اقدام را بپذیرند.

با توجه به تحولاتی که در این چند ماهه اخیر رخ داده است فکر می کنید در آینده چه اتفاقاتی در منطقه رخ خواهد داد؟

به نظر می رسد طرف هایی که در منطقه خواستار تنش و آتش افروزی بوده اند و چند سالی دست به اقدامات بی ثبات کننده زده اند، در حال حاضر در یک بن بست کامل قرار گرفته اند. در این راستا سعودی ها می خواستند با تجهیز تکفیری ها دولت های قانونی منطقه را سرنگون کنند. در یمن نیز می خواستند طی جنگ با انصارالله مزدوران خود را بر آنجا حاکم کنند. در لبنان نیز در صدد دخالت در انتخابات بودند که همگی با شکست مواجه شد. سعودی ها متوجه بن بست شده اند و به خوبی می دانند انصارالله در حال حاضر دست برتر را در یمن دارد و هر روز مواضع آنها را مورد هدف قرار می دهد. از سویی امارات هم در مشارکت با عربستان تجدید نظر کرده است. ماجرای سقوط پهپاد آمریکا  توقیف نفتکش انگلیسی و همچنین عدم حمایت آمریکا باعث سرخوردگی کشورهای عربی شد و آنها پی بردند که ایران نقش مهم و حیاتی در منطقه دارد.

بر همین اساس آقای ظریف طرح پیمان عدم تعرض را مطرح کرد که به نظر می رسد کشورهایی چون عمان، کویت و قطر از آن استقبال کرده اند. انتظار می رود عربستان نیز در آینده نزدیک با واقعیت های منطقه کنار بیاید و مسیر درست را انتخاب کند.

به طرح آقای ظریف اشاره کردید، ایشان در تازه ترین اظهارات اعلام کرده اند که روزهای مهمی پیش رو است. باید منتظر چه اتفاقاتی باشیم؟

منظور موضوع برجام و تحولاتی است که در این چارچوب اتفاق می افتد و احتمالا پیشرفت هایی که اخیرا حاصل شده است. ابتکارات رئیس جمهور فرانسه یعنی امانوئل مکرون در اجلاس گروه 7 و همراه کردن کشورهای اروپایی برا متقاعد کردن رئیس جمهور آمریکا اثربخش بود. مکرون توانست به ترامپ بفهماند که سیاست های فعلی او نه به نفع آمریکا و نه به نفع جامعه بین المللی است. ترامپ نیز چراغ سبز را به مکرون نشان داد تا رئیس جمهور فرانسه مامور مذاکرات با ایران شود. این موضوعات اتفاقات مهمی را در روزهای آینده رقم خواهد زد و گشایش هایی نیز رخ خواهد داد.

این گشایش ها در صورتی اتفاق می افتد که آمریکا حاضر باشد تحریم ها را لغو کند چرا که ایران اعلام کرده که فقط در این صورت مذاکره خواهد کرد. آیا چنین اقدامی در برنامه دولت آمریکا است؟

طرح مکرون به گونه ای است که برای مدتی تحریم های نفتی ایران به ویژه در خصوص چین و هند برداشته می شود و پولی هم وارد ساز و کار مالی اتحادیه اروپا نیز اینستکس می شود. در مقابل هم ایران باید تضمین دهد که کاهش تعهدات برجامی را متوقف می کند. خب طبیعی است که مذاکرات تا هر جایی که ادامه پیدا کند ایران نیز تعهدات خود را به جا خواهد آورد. بحثی هم که در ماه های گذشته مطرح شد طرح “انجماد در برابر انجماد” بود که به نظر می رسد که طبق همین الگو مذاکرات ادامه یابد.

آیا برداشته شدن بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران موجب نمی شود که ترامپ در انتخابات 2020 دچار مشکل شود؟

ترامپ باید با واقعیت های موجود کنار بیاید تا بتواند در انتخابات موفق باشد. ضمن اینکه او پی برده که سیاست فشار حداکثری به بن بست رسیده است. ضمن اینکه انزوای بین المللی نیز یکی دیگر از مسائلی است که واشنگتن با آن روبروست و اختلافات جدی را با شرکا و متحدان اروپایی خود ایجاد کرده است. از همین رو معتقدم که ترامپ خود را آماده می کند تا با یک برنامه جدید خود را به چارچوب برجام بازگرداند. در همین حال ایران نیز اعلام کرده که در صورت بازگشت آمریکا به توافق هسته ای حاضر است در این چارچوب و در قالب 1+5 بار دیگر با آمریکا مذاکره کند. این همان مدلی است که اروپایی ها سعی دارند آن را احیا کنند.

23311

hotnews • دسته‌بندی نشده • 5 سال پیش • dahio.com • 50



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها