پژوهشگران دانشگاه شیکاگو مجموعه دادههای جمعیت ایالات متحده و دانمارک را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند ارتباط محکمی میان آلودگی هوا و اختلالات سلامت روان افراد در این دو کشور وجود دارد.
یافتههای این مطالعه که در مجله “PloS Biology” منتشر شد، نشان داد افراد ساکن بخشهایی از دو کشور مذکور که دارای بدترین کیفیت هوا هستند، احتمال ابتلا آنها به افسردگی ۶ درصد و اختلال دوقطبی ، ۲۷ درصد بیشتر از سایر افراد است.
اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی نوعی اختلال خلقی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق میشوند. این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو است. تفاوت این دو اختلال در وجود دوره شیدایی است؛ در نوع یک این حالت اتفاق میافتد ولی در نوع دو فرم خفیفتری از آن که نیمهشیدایی است، بروز میکند.
در ادامه آنها با همکاری کشور دانمارک دریافتند، در افراد ساکن مناطق آلوده شهری دانمارک احتمال ابتلا به بیماریهای روانی، ۲۹ درصد بیش از سایرین است.محققان هم چنین دریافتند اگر فردی از کودکی در محیطی که هوای آن آلوده است، رشد کند احتمال ابتلا او به افسردگی، اسکیزوفرنی و اختلالات شخصیتی بسیار بالا رفته و بیش از ۵۰ درصد افزایش مییابد.