به گزارش ایرنا، مایک پمپئو روز پنج شنبه پس از دور دوم نشست وزیران خارجه عضو پیمان شورای آتلانتیک شمالی(ناتو) که در واشنگتن برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه مشکلی از سوی ایران متوجه آمریکا و اعضای ناتو است، این ادعا را مطرح کرد.
وی افزود: فهرست این مشکلات طولانی است. ما فقط از ایران خواسته ایم که همچون یک کشور عادی رفتار کند. تلاش آنها برای سوء قصد در اروپا وجود دارد و دیده ایم که اروپایی ها به آن پاسخ داده اند.
وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که این اقدام، تلاشی از سوی رهبران ایران است، اظهار کرد خود رئیس جمهوری روحانی اجازه می دهد که به خاک اروپا بروند و مردم را بکشند. اصلا پذیرفتنی نیست که در غرب اروپا چنین کاری اتفاق بیفتد؛ ما با متحدان خود در سراسر اروپا همکاری می کنیم تا اطلاعات درست به دست آوریم تا بتوانیم این تهدیدها را کاهش دهیم.
پمپئو از تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا به عنوان تلاش برای بازدارندگی یاد کرد و گفت: این کار ما، توانایی ایران را برای انجام دادن این گونه فعالیت ها کاهش می دهد، تحریم ها باعث شده است که منابع کمتری داشته باشند تا این تهدیدها را اجرایی کنند.
در حالی وزیر خارجه آمریکا از تحریم های غیرقانونی خود به عنوان ابزاری برای بازدارندگی یاد می کند که آثار سوء آن بر مردم عادی ایران نمایان است و محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران آن را ‘تروریسم اقتصادی’ نامیده است.
وزیر خارجه آمریکا به سوریه اشاره کرد و گفت: الان جنگجویان خارجی و اروپایی در سوریه و عراق حضور دارند و ما باید مطمئن شویم که اینها دوباره به گروه های جهادی نمی پیوندند. کارهایی که ایران در سوریه انجام می دهد، حل این مشکل را سخت تر می کند.
پمپئو مدعی شد: شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران، تحت نظر نیروهای امنیتی عراق نمی روند. این کار ایران باعث می شود که ناتو و کشورهای غربی امنیت کمتری داشته باشند و این همان چیزی است که با اعضای ناتو درباره آن صحبت کردیم.
وزیر خارجه آمریکا در حالی از حضور تروریسم در سوریه و اعتراف به خارجی بودن آنها سخن می گوید که هیچ گاه از حامیان مالی این تروریست ها و اینکه چگونه از اروپا و دیگر کشورها راهی این منطقه شده اند، سخن نگفته است.
ترکیه
وی در پاسخ به این سوال که وزارت خارجه ترکیه خبر مربوط به دیدار روز گذشته تان با همتای ترک را رد کرده است، نظرتان درباره خبری که وزارت متبوعتان منتشر کرده چیست؟ گفت: این خبر دقیقا همان صحبتی بود که مطرح کردم. ما به مذاکراتمان ادامه می دهیم و مواضع ما تغییری نکرده است.
چین
وزیر خارجه آمریکا درباره تجیهزات و فناوری های چینی به خصوص شرکت هوآوی در کشورهای اروپایی هم اظهار کرد: درباره اثرات ضد امنیتی در استفاده از فناوری های چینی باید بگویم که این تهدید وجود دارد.
پمپئو خاطرنشان کرد: اگر سیستم های چینی در میان این شبکه ها نبود، اطلاعاتمان را راحتتر مبادله می کردیم. البته هر کشوری تصمیم خود را می گیرد وآمریکا هم تصمیم خود را می گیرد.
وی ادامه داد: البته این مساله با یک رقابت منصفانه، منطقی و شفاف متفاوت است اما باید به معامله ای که امنیت ملی را به خطر می اندازد و قیمت های بسیار پایین تر از بازار ارائه می دهند، مشکوک بود.
آلمان
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره سهم پرداختی آلمان به ناتو که گفته می شود تا سال 2024 به یک و نیم درصد هم نمی رسد و اینکه اگر آلمان سهم 2 درصدی خود را وازیر نکند، آمریکا چه خواهد کرد، گفت: مهم است به یاد بیاوریم مساله 2 درصد، ساخته این دولت نیست.
پمپئو افزود: این مساله، یک تعهد بود که همه اعضای ناتو به آن متعهد شده بودند. امیدواریم که این کار را انجام دهند. برای دفاع جمعی ما بسیار مهم است و آنها را به انجام این کار تشویق می کنیم.
ونزوئلا
وی در جواب این سوال که آیا درباره ونزوئلا و حضور نیروهای روسیه هم در نشست وزیران خارجه ناتو صحبت شده است و موضع کلی در قبال این نیروها چه بوده است، گفت: ما درباره ونزوئلا صحبت کردیم. آنها باید از این کشور خارج شوند. درباره تلاش های روسیه در اوکراین و رفتارهای بدخواهانه آن در سوریه و ونزوئلا تبادل نظر شد.
کرملین به درخواست دولت قانونی ونزوئلا نیروهای نظامی خود را برای راه اندازی برخی سامانه های دفاعی راهی کاراکاس کرده است.
آمریکا که به دنبال تغییر رژیم در این کشور است، از روسیه خواسته است تا نیروهای خود را خارج کند اما مقامات کرملین می گویند که اگر این کار انجام شود، ونزوئلا به سوریه ای دیگر تبدیل خواهد شد.
49311