ترجمه اختصاصی نوریاتو: به تازگی یک تابلوی نقاشی با عنوان «پرتره ادموند دبلامی» در سطح اینترنت منتشر شده است که در نگاه اول به نظر میرسد یک نقاشی تمام نشده است که با حرکات سریع و تند قلم کشیده شده است. در گوشه پائین سمت راست، جایی که معمولا محل امضای هنرمند است، یک الگوریتم قرار گرفته است که هوش مصنوعی نقاشی را با کمک آن کشیده شده است. این الگوریتم با نام الگوریتم شبکه مشارکتی مولد شناخته میشود. در ابتدا پانزده هزار نقاشی که بین قرن چهاردهم تا بیستم میلادی کشیده شده بودند به این الگوریتم داده شد. سپس قسمت اول الگوریتم، یعنی قسمت مولد، تصاویر جدیدی براساس این مجموعه تولید کرد و قسمت دوم الگوریتم که با نام تفکیککننده شناخته میشود، تصویر تولیدشده را با نقاشیهایی که توسط انسانها کشیده شدهاند مقایسه میکند. کار این الگوریتم هنگامی تمام میشود که تفکیککننده نتواند تفاوت بین دو نقاشی را تشخیص دهد.
مطالعه بیشتر: مجموعه عکس شکارچیان نهنگ
بانوی کنت د بلامی، ۲۰۱۸، هوش مصنوعی
ایده تمام این پروسه مربوط به یک گروه پاریسی با نام آبویوس (Obvious) بود و خود او نیز روی آن نظارت میکرد. طبق تعریف این گروه روی سایت خودشان آنها یک گروه دوست، هنرمند و محقق هستند و هدف اصلی آنها این است که پیشرفتهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را با استفاده از آزمایش مفهوم خلاقیت برای یک ماشین شرح دهند. الگوریتم استفاده شده توسط ایان گودفلو ابداع شده است. معنی فامیلی او در زبان فرانسوی “Bel ami” ترجمه میشود که روی ۱۱ پرتره مختلف از خانواده تخیلی بلامی قرار گرفته است.
Baronne de Belamy، ۲۰۱۸، هوش مصنوعی
مطالعه بیشتر: آنسل آدامز و عکاسی از محیط زیست آمریکا
همانطور که ریچارد لوید، رئیس بینالمللی چاپ و ضرب کریستی میگوید: قبلا هم هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار توسط هنرمندان معاصر مورد استفاده قرار گرفته است. هرچقدر که تکنولوژی پیشرفت میکند، اعضای گروه استقلال و خلاقیت ماشین را برجستهتر میکنند. آنها میگویند: “ما میخواهیم برابری بین پارامترهای ورودی مورد استفاده برای آموزش یک الگوریتم و تجربه و نفوذی که سبک یک هنرمند را میسازد قویتر کنیم. بیشتر از همه، ما میخواهیم بیننده روی پروسه خلاقیت تمرکز کند: یک الگوریتم معمولا با تکرار رفتار انسانی فعالیت میکند ولی با استفاده از یک مسیر برای خودش، آموزش میبیند.
نوشته آینده هنر در دستان هوش مصنوعی اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.