ترجمه اختصاصی نوریاتو: آیا تا به حال برای شما سوال شده است صبحها که خانه خودتان را ترک میکنید، چه اتفاقی برای وسایل شما میافتد؟ در پروژه یوریان کوینتاناس نوبل که با نام اتاقهای تاریک معرفی شده است ابزارهای بیجانی که در گوشه و کنار اتاقش افتادهاند، جان میگیرند تا پازلهای تصویری جالب و غیرطبیعی را شکل دهند. یک نمونه خوب از اینکه چطور عکاسی باعث میشود ما در دنیای اطرافمان دوباره دیده شویم. پرترههای بازیگوشانه نوبل از خانه نشان میدهد که چطور حتی کوچکترین جزئیات روزمره هنگامی که جلوی لنز دوربین قرار میگیرند، میتوانند تغییر شکل بدهند.
او در این باره توضیح میدهد:” من تصور میکنم که چگونه این عناصر معمولی، حوصله سربر که از دید ما خیلی بیارزش هستند، هنگامی که در خانههایمان را میبندیم، شکوه و جلال خودشان را بدون سر و صدا باز مییابند. با وجود سکوت، هرکدام از عکسها سرشار از حرکت و انرژی هستند که از یک عکس به عکس دیگر میرود و یک ملودی تشکیل میدهند.
این عکاس با استفاده از دستهای خودش، دید کوبیستاش را به کار میگیرد و ساختار چیزی که در مقابل خودش میبیند را خراب میکند تا یک محیط جدید و متحرک را پیرامون سوژه منتخب خودش به وجود آورد. کوئینتاناس نوبل میگوید: “از تکهتکه کردن هر صحنه و ترکیب نامرتب شروع میکنم. من به محیط داخلی با یک روش انتزاعی نزدیک میشوم و فقط ضروریترین بخشهای یک شی را در دید بیننده میگذارم.
صفحه تصویر باقیمانده، یک پرتال به دنیای غریب مونوکروم است که از هرگونه انسانی جدا است ولی پر از ردپای آنها است. این حقیقت موازی، با استفاده از عکاسی مسطح و اشیاء پیشپا افتادهای که تبدیل به اشیاء هندسی تمیز شدهاند ایجاد میشود. در زندگیهای جدیدشان، این اشیاء از افرادی که در همین خانه زندگی میکنند تقلید میکنند.
در تبدیل محیط پیرامونش، یوریان کوئینتیناس نوبل، سعی میکند درک ما از واقعیت و کنترل و دانشی را که حس میکنیم در دنیای قابل دیدن داریم را به چالش بکشد. آشنا را تبدیل به غریبه کند. دنیای شاعرانه اتاقهای تاریک، چیزی بیشتر از آنچه ما میبینیم وجود دارد.
برخلاف اعتقاد ما اشیائی که فضای زندگیمان را با آنها شریک میشویم، با انرژی غیرقابل کنترلی که دارند زمزمه میکنند. کوئینتیناس توضیح میدهد که: “هرکدام از این عکسها، یک اتاق را در خانهای نشان میدهد که در آنها اشیاء با یکدیگر ارتباط دارند و هرکدام از آنها روایاتی دارند که قابل تفسیر هستند.” در این خانه ساختار شکسته، ما آزادیم که یک بازی حدس زدن را انجام دهیم.
نوشته اتاقهای تاریک اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.