بر اساس این گزارش، با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در ازبکستان تا ۲۶۶ نفر تا دیروز (شنبه) و اعلام ۲ مورد فوتی بر اثر ابتلای به بیماری کرونا، دولت این کشور اعلام کرد که از این پس رعایت مقررات قرنطینه برای همه شهروندان این کشور اجباری است و تخطی از این فرمان نیز پیگرد قانونی دارد.
روز جمعه نهم فروردین بود که همزمان با کاهش ارتباطات استان های این کشور و رسیدن شمار مبتلایان به کرونا به ۸۳ نفر، وزارت بهداشت این کشور اولین مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا را اعلام کرده بود.
وزارت بهداشت ازبکستان اعلام کرده بود که یک زن ۷۲ ساله در شهر نمنگان که تازه از فرانسه برگشته بود به دلیل ارتباط با دخترش در ترکیه بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اما خاطرنشان کرد که این فرد به بیماری های دیگری هم مبتلا بوده است.
بعد از آن بود که وزارت کشور ازبکستان تمام پروازهای مسافری بین ۱۲ استان این کشور را به حال تعلیق در آورد و خروج مردم از خانه های خود بجز برای کارهای ضروری یا خرید دارو و همچنین تجمع بیش از سه نفر را ممنوع و اعلام کرد که افراد باید دو متر از هم فاصله داشته باشند.
در این شرایط مجلس ازبکستان نیز جلسات خود را از آن روز از طریق ویدئو کنفرانس برگزار کرد.
دولت ازبکستان پیش از این نیز شهر تاشکند پایتخت این کشور و برخی شهرهای بزرگ از جمله نمنگان را قرنطینه کرده بود و در بیرون شهر تاشکند نیز تجهیزات قرنطینه با بیش از ۲۰ هزار تخت آماده کرده بود، چرا که مواردی از آلودگی به کرونا در میان پزشکان و پرستاران نیز مشاهده شده بود.
شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان مزایا و پاداش های ویژه ای به کادر درمانی که در تماس مستقیم با بیماران قرار دارند تخصیص داده بود به گونه ای که پزشکان هر دو هفته ۲هزار و ۵۰۰ دلار دریافت می کنند که چندین برابر حقوق ماهیانه آنها است و پرستاران نیز یک هزار و ۵۰۰ دلار دریافت خواهند کرد.
چنانچه کادر درمانی که حین درمان بیماران به کرونا مبتلا شوند ۱۰ هزار دلار دریافت خواهند کرد.
همچنین مساله ممنوعیت استفاده از خودروهای شخصی و موتورسیکلتها نیز در ۳۰ مارس (۸ فروردین) و برای مدت سه هفته اعمال شده است.
مرکز مقابله با ویروس کرونا تحت امر دولت ازبکستان امروز بعد از صدور فرمان قرنطینه سراسری دیشب از سوی دولت بیانیه ای در این خصوص صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: از امروز دوشنبه پنجم آوریل (۱۷ فروردین) در تاشکند، پایتخت و مناطق اطراف و مرکزی ازبکستان قرنطینه اجباری وضع میشود.
همچنین از شش صبح به وقت محلی روز ششم آوریل استفاده از اسکوتر و دوچرخه به صورت موقت در تاشکند و نوکوس، مرکز جمهوری خودمختار قرهقالپاقستان و دیگر مناطق در ازبکستان ممنوع شده است.
در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: سوپرمارکتهای بزرگ و مراکز خرید باید ظرف دو روز به تبسنج و مواد ضدعفونیکننده مجهز شوند.