به گزارش خبرآنلاین، پس از رد صلاحیت اکثریت چهره های شاخص اصلاح طلبان توسط شورای نگهبان، احتمال عدم ارائه لیست انتخاباتی از سوی این جریان بالا رفته است. در بیانه ۶ بندی نیز که روز گذشته توسط شورای عالی سیاست گذاری منتشر شده است، انتشار لیست کاندیداهای انتخاباتی به تصمیم احزاب واگذار شد.
در همین راستا، جواد امام، عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، درباره آخرین تصمیمات انتخاباتی اصلاحطلبان به ایسنا گفت: نامزدهای اکثر احزاب اصلاحطلب ردصلاحیت شده و فقط تعداد معدودی از احزاب دارای نامزد در انتخابات هستند که البته افراد شاخصی نیستند. رویکرد شورای عالی سیاستگذاری مشارکت در انتخابات بود و ما برای ثبتنام در انتخابات از اصلاحطلبان دعوت کرده بودیم، ولی شاهد بدعت هیاتهای اجرایی بودیم و آنها رویه هیاتهای نظارت را پیش پیش اجرا کرده و افرادی از اصلاحطلبان را ردصلاحیت کردند.
وی ادامه داد: هیاتهای نظارت و شورای نگهبان هم همین مسیر را ادامه دادند و نتیجه این شد که شاهد حضور سلایق مختلف در انتخابات نیستیم. متاسفانه سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده است که وظیفه این شورا برگزاری انتخابات پرشور نیست. البته شاید وظیفه شورای نگهبان هم برگزاری انتخابات پرشور نباشد، اما این شورا می توانست کاری کند که مردم برای حضور در انتخابات ترغیب شوند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه پس از اعلام نظر شورای نگهبان، تغییری در آرایش داوطلبان اصلاحات انجام نشده است، تصریح کرد: بعضا نمایندگان شجاع لیست امید در مجلس دهم هم حتی ردصلاحیت شدهاند. براساس تصمیم شب گذشته شورای عالی سیاستگذاری، احزاب این اختیار را دارند که لیست انتخاباتی ارائه کنند و باید ببینیم کدام احزاب اصلاح طلب مایل به معرفی لیست انتخاباتی هستند.
نفع برخی جریانات در پایینبودن مشارکت مردم در انتخابات است
حجتالاسلام احمد مازنی، نماینده مردم تهران،با بیان آنکه مقام معظم رهبری به شدت باور به انتخابات و نقش مردم دارند و مشارکت حداکثری برای ایشان به صورت مبنایی اهمیت دارد، گفت: رقابتیبودن انتخابات نیز از اصولی است که همواره مورد تاکید ایشان قرار داشته است، اما جریاناتی هم هستند که نفعشان در پایینبودن مشارکت مردم است. این جریانات ربطی به نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند ممکن است در جاهایی حضور داشته باشند ولی اساسا اینها به دموکراسی و مردم سالاری اعتقاد ندارند و با صراحت اعلام کردهاند که رای مردم زینتی است. اینها اکثریت مردم و حاکمیت نیستند و اندیشه آنها ربطی به اندیشه امام خمینی (ره)، رهبری و قانون اساسی ندارد.
بنابر گزارش ایسنا، وی ادامه داد: من فکر میکنم اولین چیزی که باعث مشارکت گسترده و پرشور مردم در انتخابات میشود احساس اهمیت نقش مشارکت مردم و تاثیرگذاری آنهاست. مردم باید این را درک کنند که مشارکت پایین چه خسارتی میتواند به کشور وارد کند و مشارکت بالا چه کمکی به ارتقاء جایگاه ایران و تقویت منافع ملی میکند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت ارتقاء سطح اعتماد بین مردم و حاکمیت، اظهار کرد: دستاندرکاران اجرا و نظارت بر انتخابات، شورای نگهبان، وزارت کشور و دستگاههایی که متولی امر انتخابات هستند و همچنین احزاب و نامزدها باید فضای اعتماد را ارتقاء دهند تا مردم احساس صداقت و اعتماد کنند. گروههای مرجع در این زمینه خیلی موثر هستند. متاسفانه گاهی به بهانههای مختلف گروههای مرجع را بیاعتماد میکنند. از جمله اهانتهایی که در صداوسیما و برخی محافل نسبت به هنرمندان میشود و دلیلش هم تفاوت مواضع سیاسی آنهاست که میخواهند آنها را تخریب کنند تا بیتاثیر شوند.
این نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امیدوارم مردم براساس عرق دینی و ملی خود همانند ادوار گذشته در این دوره از انتخابات نیز بار دیگر دنیا را با حضور باشکوه خود غافلگیر کنند و با تایید صلاحیت بسیاری از کاندیداهایی که قابل اغماض است فضای رقابتی برقرار شود.
با یک لیست کاملا پیروز در تهران مواجه نخواهیم بود
محمد ناظمی اردکانی، عضو جامعه اسلامی مهندسین، درباره ارزیابی فضای انتخابات مجلس گفت: در انتخابات دوم اسفندماه انتظار می رود که حضور مردم در پای صندوق های رأی، مجلسی کارآمد رقم بخورد؛ مجلسی که نسبت به شرایط داخلی و بین المللی تحلیل داشته باشد و با نگاه بلندمدت، در خصوص برون رفت از برخی معضلات کشور مانند تورم، بیکاری، سختی معشیت، دورزدن تحریم، شکوفایی اقتصادی غیرنفتی، کاهش فاصله طبقاتی، ریشه کن کردن فساد، رانت و تبعیض طرح ریزی کند و بتواند دولت رادر حل این معضلات به حرکت درآورد.
بنابر گزارش نامه نیوز، وی همچنین درباره پایگاه رأی اصولگرایان از میان دو لیست پایداری و شورای ائتلاف، بیان کرد: امید است در دو هفته باقیمانده، فضای انتخاباتی شکل گیرد و شاهد حضور و مشارکت حداکثری مردم باشیم. از این جهت که پشتوانه یک مجلس کارآمد، آرای آن است و رقابت های سالم انتخاباتی نقش ویژه برای حضور مردم در پای صندوق های رأی ایفا می کنند. به نظر می رسد با توجه به شرایط پیش آمده برای دو جریان سیاسی، شاهد رقابت سه ضلعی باشیم.
ناظمی ادامه داد: جریان ارزشی و انقلابی یک رقابت در درون و با رقیب اصلی در بیرون خواهد داشت بنابراین محتمل است که یک لیست پیروز انتخابات در تهران نباشد. این اتفاق اگر در مراکز استان ها و شهرستان هم بیفتد به سختی یک جریان فکری در مجلس حائز اکثریت آرا می شود. عدم انسجام و پراکندگی آرا در مجلس باعث می شود که تصمیم گیری سخت باشد. مجلس دهم نیز با چنین وضعیتی دچار بود.
عضو جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه رقابت اصلی بین اصلاح طلبان و پایداری شکل می گیرد یا اصلاح طلبان و شورای ائتلاف یا شورای ائتلاف و پایداری، خاطر نشان کرد: برای ارتقا کارآمدی مجلس، در پیش گرفتن راه تحزب گرایی اجتناب ناپذیر است. عدم وجود چند حزب قدرتمند در کشور این آفت را همواره در برداشته است و نتوانسته ایم ارزیابی درستی از کارکرد مجالس در ادوار گذشته داشته باشیم و هیچ یک از جریان های سیاسی پاسخگوی ضعف و ناکارآمدی های نبوده اند.
۲۱۷۲۱۵