به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، از ساعت ۱۸:۳۰ امروز (دوشنبه ۲۲ بهمن) در مرکز همایش‌های برج میلاد آغاز شد.

بعد از پخش سرود ملی، قرائت قرآن و نمایش کلیپی با تصاویر مربوط به انقلاب در سالن همایش‌های برج میلاد، مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد و خوشامدگویی او به همه حاضران در سالن، ادامه پیدا کرد. 

حاضران در این مراسم با شنیدن نام علی نصیریان و جمشید مشایخی که در برج میلاد حضور داشتند، این بازیگران پیشکسوت را به گرمی تشویق کردند.

با دعوت شهیدی فرد از ابراهیم داروغه‌زاده، دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر روی صحنه آمد و  در سخنانی گفت: «سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در حالی به پایان می‌بریم که برای سینمای ایران در این سال اتفاقات مهمی رقم خورده است. سال ۱۳۹۷ پرمخاطب‌ترین سال سینمای ایران در دو دهه اخیر بود و به تبع آن پررونق‌ترین و پرفروش‌ترین سال سینمای ایران به شمار می‌آید.
در این میان آنچه شایسته توجه است، استقبال تماشاگران از آثار متنوع و متعدد سینمای دفاع مقدس، مقاومت، کودک و هنری بود که در طول سال به نمایش درآمدند. در این سال بیش از یکصد سالن جدید و نو به مجموعه سالن‌های سینمایی کشور اضافه شد.»

سالی پُربار برای سینمای ایران و جشنواره‌ای سخت برای داوران

او ادامه داد: «حضور موفق آثار سینمای ایران اعم از کوتاه، مستند و سینمایی در رویدادهای جهانی همچنان ادامه داشت و علی‌رغم نوسانات اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه دشمنان ایران، اقتصاد سینما در تولید و نمایش، اقتصادی پویا و توام با رشد بود.»

داروغه‌زاده درباره کیفیت آثار جشنواره سی و هفتم توضیح داد: «آثار حاضر در جشنواره سی و هفتم گواه آن است که سطح کیفی فیلم‌های سینمایی این دوره نسبت به دوره‌های قبلی و نسبت به آثار سینمای ایران رشد قابل توجه و چشمگیری داشته است و این همان چیزی است که منتقدان و علاقه‌مندان به سینما پس از شروع نمایش فیلم‌ها می‌گفتند که سال، سال سختی برای داوران است و هر سال که سال سختی برای داوران باشد یعنی آثار ممتاز زیاد و آثار خوب فراوان است.»

دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: «بی‌تردید آنچه در تاریخ سینما از جشنواره سی و هفتم ثبت خواهد شد، همین ویژگی هاست. تنوع آثار حاضر در جشنواره، تنوع ژانر، تنوع موقعیت‌های خلق داستان، و وسعت جغرافیای آثار به تمامی ایران و شاید از همه مهمتر توجه و تمرکز آثار ارزشمند سینمای ایران بر مفاهیم و موضوعات دارای اولویت، وحدت ملی و منافع ملی و خلق آثار مهم و ارزشمند، باورپذیر و مورد پسند علاقه‌مندان به سینما. رضایت بالای تماشاگران و منتقدان از آثار این دوره جشنواره گواه صادقی بر این امر است که سینمای ایران در چهل سالگی انقلاب اسلامی به رغم تمایل و تلاش دشمنان برای ناامیدسازی هنرمندان، تلاش شایسته و درخور و افزون نمود، تا سهم خود را در جشن های چهل سالگی انقلاب به خوبی و بیش از پیش ادا کند که جشنواره فیلم فجر برای سینمای ایران فقط یک رویداد هنری نیست بلکه بارزترین و باشکوه‌ترین جلوه اجتماعی و مردمی و فرهنگی هنری جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی است.»

او ادامه داد: «با کمال تاسف و شاید به دلیل اهمیت آثار تولید شده، آنچه از دید رسانه‌ها خصوصا رسانه‌های پایتخت در این آیین باشکوه مغفول ماند، شور و نشاط و جریان اجتماعی ایجاد شده حول محور سینما در سراسر ایران بود. نمایش همزمان گزیده‌ آثار جشنواره در همه استان‌ها و در سراسر کشور، شرایطی فراهم نمود تا به عدالت اجتماعی نزدیک شویم و جشنواره فیلم فجر، مردم سراسر ایران را در بر گیرد و همه آنان را در این رویداد در چهل سالگی انقلاب اسلامی شریک سازد. صف‌های طولانی علاقه‌مندان به تماشای آثار و سانس‌های فوق‌العاده برای بیش از ۱۰ فیلم و ادامه نمایش‌ها در قالب سینماها تا ساعت ۳ بامداد، جشنواره امسال را جشنواره‌ای متمایز ساخته بود.»

داروغه‌زاده سخنان خود را چنین پایان داد: «از همه همکارانم، خصوصا هیئت‌های محترم داوری که می‌دانم و می‌دانید که در سخت‌ترین سال برای قضاوت آثار، تلاش کردند شایسته‌ترین و عادلانه‌ترین قضاوت‌ها را انجام دهند، سپاس‌گزارم. امشب، تمام سینمای بزرگ ایران پیروز هستند و سربلند، همه نامزد شده‌ها و نشده‌ها، همه فیلم‌های پذیرفته‌ شده و نشده، و همه سینمای ایران از فردا راهی برای دستیابی به قله‌های هنوز فتح نشده را آغاز خواهند کرد. برای سینمای ایران، در این راه طولانی توفیق و سعادت آرزو می‌کنم.»

پرواز سیمرغ‌های بخش‌های فیلم کوتاه، مستند، انیمیشن و نگاه نو

پس از سخنرانی دبیر جشنواره، نوبت به اهدای جوایز فیلم‌های بخش نگاه نو، فیلم‌های کوتاه، مستند و انیمیشن رسید که به این منظور، محمد آفریده، حبیب احمدزاده، آیدا پناهنده، سعید سهیلی و مازیار میری به عنوان داور روی صحنه رفتند. 

با اعلام رای هیئت داوران، سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه به «بچه‌خور» به کارگردانی محمد کارت اهدا شد.

این فیلمساز در سخنانی پس از دریافت جایزه‌اش با تشکر از داوران گفت: «خیلی خوشحالم که این جایزه را می گیرم و از همه عوامل فیلم تشکر می کنم. امیدوارم که همیشه حضور جدی فیلم کوتاه و مستند در جشنواره فیلم فجر استمرار داشته باشد.»

سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به فیلم «بهارستان؛ خانه ملت» به کارگردانی بابک بهداد اهدا شد.

این کارگردان پس از دریافت سیمرغ بلورین بخش مستند گفت: «از همه عوامل فیلم و هیات انتخاب و هیات داوری تشکر می کنم. سینمای مستند امروز ما جسور و خلاق است که سینمای داستانی را تحت تاثیر خودش قرار داده و در عرصه جهانی جایزه می‌گیرند ولی متاسفانه در داخل توجهی به آن‌ها نمی‌شود. امیدوارم مشکلات سینمای ایران به زودی حل شود.»

همایون غنی‌زاده جایزه‌اش را نپذیرفت

سیمرغ بلورین بهترین فیلم در بخش نگاه نو هم به فیلم «مسخره‌باز» به کارگردانی همایون غنی‌زاده اهدا شد.

برای دریافت این جایزه، خیال محمد، یک مهاجر افغانستانی روی صحنه آمد و متنی را به این شرح خواند: «اسم من خیال محمد است. نزد آقای غنی‌زاده کار می‌کنم. من یک مهاجر افغانستانی هستم. از ایشان خواستم اگر توانست امروز از مشکلات مهاجران افغانستانی بگوید و بگوید که زندگی درد دارد. ایشان از من خواست به جای ایشان اینجا حاضر شوم و خودم از مشکلات مهاجران بگویم و بگویم زندگی درد دارد. در راه فکر کردم مگر مشکلات ما را همه نمی‌دانند؟ مشکلات تحصیلی، دانشجویی، امتیازات حقوقی و اجتماعی اما خود مردم ایران مگر مشکلات کم دارند؟ برای همین دیگر نیکو نیافتم در این شرایط گله کنم. امروز باید فقط حرف‌های خوب بزنیم. می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم و مردم ایران را سپاس گویم. امروز که آفتاب امید در افغانستان دمیدن گرفته ما مردم افغانستان به پاس سال‌های میزبانی شما برایتان آرزوی عبور از مشکلات و بحران ها می‌کنیم. امید که رنگ آرامش دوباره به کشور بازگردد.»

سپس خیال محمد، نامه‌ای از همایون غنی‌زاده، کارگردان برگزیده نگاه نو  را به این شرح خواند: «نامه‌ای از همایون غنی‌زاده که باید موفق شده باشد نگاهی نو به جشنواره تزریق کرده باشد. من که این نامه را می‌خوانم حاکی از آن است که این اتفاق رخ داده. لذا  با ابراز خرسندی از ایجاد فرصت حضور در جشنواره امسال، اینجانب همایون غنی‌زاده از پذیرفتن این جایزه معذورم امید که در دوره‌های دیگری کارگردان مقبول‌تری برای جشنواره باشیم.»

این مراسم با پخش بخش‌هایی از فیلم سینمایی «۲۳ نفر» ادامه یافت. شهیدی‌فرد هم با اشاره به چند فیلم‌ِ این دوره از جشنواره که براساس وقایع تاریخی یا شخصیت‌های تاریخی ساخته شده‌اند؛ از «۲۳ نفر»، «شبی که ماه کامل شد» و «غلامرضا تختی» نام برد. او در ادامه، اسامی آزادگانی را که فیلم «۲۳ نفر» براساس زندگی آنان ساخته شده است، خواند و از این آزادگان دعوت کرد تا به همراه بازیگرانی که نقش آنان را بازی کرده بودند، روی صحنه حاضر شوند. هم‌زمان با حضور آزادگان روی صحنه، حاضران در سالن برج میلاد، آنان را ایستاده تشویق کردند.

این خبر در حال تکمیل شدن است…

۵۷۵۷

منبع

hotnews • دسته‌بندی نشده • 6 سال پیش • dahio.com • 47



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها