استان سمنان وی بیان کرد: بر اساس تعریف گفته شده از مجموع سه میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از کل مراتع قابل تعلیف دام در استان سمنان، حدود ۲۲۴ هزار هکتار از مراتع استان خوب و درجه یک، بیش از ۵۸۰ هزار هکتار مرتع درجه ۲ ومابقی وسعت مربوط به عرصههای مرتعی دارای پوشش گیاهی فقیر و کمتراکم است.
جعفر مرادی حقیقی تاکید کرد: زمان مجاز ورود دام به عرصههای مرتعی ییلاقی استان سمنان از خرداد ماه است و دامدارانی که پیش از موعد دام خود را وارد عرصه کنند مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
وی با اشاره به وسعت مراتع استان گفت: در مراتع استان ۱۲۵۲ هکتار سامانه عرفی مرتعی وجود دارد و یکمیلیون و ۱۲۰ هزار هکتار از مراتع ییلاقی، امسال برای تعلیف دام مرتعداران و عشایر استان در نظر گرفته شد. و بیش از دو میلیون و ۶۱۰ هزار هکتار از مراتع استان سمنان مربوط به مراتع قشلاقی است.
جعفر مرادی حقیقی اضافه کرد: با بیان اینکه این استان هفت هزار و ۹۰۰ نفر بهرهبردار مرتع با ۹۹۰ هزار رأس دام دارد، گفت: ظرفیت تعداد دام در مراتع در مناطق مختلف استان بر اساس میزان علوفه در هر هکتار از مرتع تعیین میشود.
این مسئول در ادامه با اشاره به اقداماتی که برای جلوگیری از چرای بی رویه در سال های اخیر صورت گرفته، گفت: مدیریت چرا یکی از این اقدامات بوده که در این پروژه زمان ورود و خروج دام به مرتع مدیریت شده که در نهایت باعث تعادل دام و مرتع و هم چنین منجر به وضعیت بهبود پوشش گیاهی در مراتع استان خواهد شد.
مرادی حقیقی افزود: با اجرای اقدامات مدیریتی و بیولوژیکی خوب در زمینه احیا و توسعه رویشگاه های مرتعی، این استان توانسته گامهای موثری در زمینه وضعیت بهبود پوشش گیاهی بردارد.
وی توضیح داد: هم چنین در کنار این اقدامات تهیه طرحهای مرتعداری تلفیقی نیز اقدام موثری بود که تاثیر بسزایی بر کاهش فشار دام بر مرتع داشت.
این مسئول توضیح داد: با طرحهای تلفیقی مرتعداری می توان از مراتع علاوه بر تولید علوفه، در سایر فعالیتهای فرعی مانند زنبورداری، زراعت چوب، پرورش ماکیان، اکوتوریسم و .. استفاده کرد.