وی افزود: نوسانات ارزی محدود به یک یا چندمسئله نیست و از عوامل بسیاری تأثیر میپذیرد. افزایش نرخ ارز در بازه زمانی حال حاضر به دلیل باقی ماندن تحریمها اجتنابناپذیر است. بنابراین میبایست منتظر ماند تا مداخله دولت در حوزه ارز و تدبیر بانک مرکزی از این روند صعودی جلوگیری کند.
ندری تصریح کرد: متأسفانه افزایش نرخ ارز، افزایش تقاضا را نیز پدید میآورد. بخشی از این تقاضاهای ارزی بهمنظور حفظ ارزش دارایی و پسانداز است. این تصور مبتنی بر مقابله با تورم ایجادشده است. برخی افراد تصور میکنند اگر با افزایش نرخ ارز آن را تهیه و پسانداز کنند، از تأثیر تورمی بر زندگی خود جلوگیری میکنند که البته چنین تصوری نادرست است.
روند افزایشی ارز با شیب ملایم
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق همچنین خاطرنشان کرد: با افزایش نرخ ارز برخی دیگر از مردم به سمت خرید ارز و طلا میروند. دلیل این امر نیز نقد شوندگی آسانتر و بازدهی متناسب با تورم است.
او اضافه کرد: درشرایط روند صعودی ارز نباید شوکهایاقتصادی به بازار وارد کرد چراکه قیمت ارز متأثر از اخبار موجود در بازار است. اخبار منفی میتواند موجب صعودی شدن نرخ دلار و جهش قیمتی آن شود.
تحلیلگر مسائل اقتصادی در پایان این گفتوگو عنوان کرد: مطابق وضعیت کنونی ارز و مسائل سیاسی و اقتصادی حال حاضر پیشبینی میگردد روند افزایشی با شیب ملایمتری در نرخ ارز در پی داشته باشیم.
23302