داوود حاجی رحیمی با اشاره به آخرین آمار وضعیت سرقت تجهیزات برقی در استان تهران اظهار کرد: سرقتهای تجهیزات برقی در یک سال اخیر در کل کشور افزایش یافته که تهران نیز از این مساله مستثنا نبوده است؛ سرقت در تهران وجود دارد و به دلیل معیشت مردم شاهد افزایش این موضوع نیز هستیم.
وی با بیان اینکه به دلیل اینکه شبکههای برق در دسترس هستند، افراد به دزدی از تجهیزات برقی اقدام میکنند که خطراتی را نیز برای آنها به دنبال دارد، اظهار کرد: بعضا شاهد وجود درگیریهایی بین ماموران و حافظان تجهیزات صنعت برق با سارقان هستیم.
مدیر حراست شرکت برق منطقه ای تهران با اشاره به میزان سرقت تجهیزات صنعت برق در تهران، گفت: ارزش ریالی سرقتهای تجهیزات برقی حدود ۱۰ میلیارد تومان در سال است که این عدد افزایش زیادی نسبت به سال گذشته داشته، البته باید توجه داشت که آمار اعلام شده ارزش ریالی سرقتها است و آسیب وارده به صنعت (ترمیم، زمان بازسازی، خاموشیهای اعمال شده به مراکز مهم کشوری و هموطنان) خیلی بیشتر و غیرقابل جبران است.
حاجی رحیمی با بیان اینکه یک بخش از سرقتهای تجهیزات برقی مربوط به شرکت توزیع برق تهران بزرگ و بخشی دیگر مربوط به شرکت برق منطقهای تهران می شود، تاکید کرد: باتوجه به اینکه برق منطقهای تهران در حوزه انتقال برق فعالیت دارد، عمده سرقتها مربوط به تجهیزات دکل و سیمهای ارت میشود و از این محل متحمل خسارت میشویم.
چندی پیش نیز مجید ربیعی – رییس مرکز حراست وزارت نیرو اعلام کرده بود: صنعت برق کشور با بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان و صنعت و آب و فاضلاب کشور با بیش از ۴۳ میلیارد تومان خسارت سرقت تجهیزات روبرو بوده است.
به گفته وی، صنعت برق همواره دستخوش سرقتهایی است که منجر به بروز اختلال در ارائه خدمات به مردم میشود و بر این اساس مقابله با پدیده سرقت و سارقان از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان اینکه اقدامهای پیشگیرانه در این باره همواره در دستور کار قرار داشته و دارد؛ این اقدامها را شامل تهیه و ابلاغ دستورالعملها و ارائه راهکارهای پیشگیری و بهروزرسانی مستمر آنها، افزایش ضریب حفاظتی تاسیسات و اماکن، تعامل با نیروی انتظامی و پلیس، فرهنگسازی و اطلاعرسانی به مردم، شناسایی مناطق جرم خیز و رصد و مراقبت جدی این مناطق برشمرد.
223227