به نقل از رادیو بین المللی چین، با این حال، درست در شرایطی که جنایات ارتش استرالیا در افغانستان پی در پی فاش و با انتقاد جامعه بین المللی روبرو می شود، مقامات استرالیا اخیرا چین را به دلیل استناد به کاریکاتورهای طراحی شده با موضوع کشتار غیرنظامیان غیر مسلح افغان توسط نظامیان استرالیا در رسانه های اجتماعی مورد انتقاد قرار داده و این کاریکاتورها را جعلی توصیف کرده اند که این نیز نوعی هوچیگری است!
افکار عمومی افغانستان در این زمینه بر این باور است که اقدامات استرالیا استانداردهای دوگانه این کشور در رابطه با موضوعات حقوق بشری را نمایان کرده است و کاری که استرالیا باید انجام دهد این نیست که توجهات به این کشتار را با حمله به چین منحرف سازد بلکه باید صادقانه از مردم افغانستان معذرت خواهی کند.
«محمد دانشجو» تحلیلگر سیاسی افغانستان در گفت و گو با خبرنگاران گفت که بر این باور است که کشتار غیرنظامیان یک جنایت جنگی است و تردیدی وجود ندارد که سربازان استرالیایی در افغانستان مرتکب جنایات جنگی شده اند.
«حسن سامدی» مالک مغازه ای در کابل می گوید: آمریکا و متحدانش تحت پرچم مقابله با تروریسم به افغانستان آمدند اما همچنان به ارتکاب جنایات جنگی و کشتار مردم بی گناه در افغانستان ادامه می دهند.
چین نیز مانند جامعه بین الملل اقدامات وحشیانه ارتش استرالیا را محکوم کرد اما با این حال دولت استرالیا اخیرا به صراحت صفحه کاربری شخصی «جائو لی جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در شبکه اجتماعی توئیتر را به انتشار تصاویر جعلی متهم کرده است.
تحلیلگران بر این باورند که اینکه استرالیا یک کاریکاتور را که حقیقتا یک اثر خلاقانه و مبتنی بر واقعیت فاش شده از سوی ارتش استرالیا است و توسط یک کاریکاتور چینی طراحی شده را به عنوان یک تصویر جعلی توصیف می کند، اقدامی غیر منطقی و پوچ است.
بدیهی است که چنین واکنشی از سوی مقامات استرالیا تلاش برای منحرف کردن افکار عمومی از وحشی گری ارتش این کشور در افغانستان است تا فشار افکار عمومی بر خود را کم کند.
افکار عمومی افغانستان در این زمینه کاملا روشن و واضح است؛ روزنامه «افغانستان تایمز» در مقاله تاریخ 1 دسامبر خود نوشت: افغان های رنج دیده از محکومیت کشتار غیرقانونی ارتش خارجی (استرالیا) در افغانستان استقبال می کند؛ ما همچنین از محکومیت قاتلانی که افغان های بی گناه را می کشند توسط سایر کشورها استقبال می کنیم؛ این یک موضع قانون مدار است.
«ذبیح الله زمرایی»، تحلیلگر سیاسی افغاستان در گفت و گو با خبرنگاران گفت که چین به حمایت از مردم افغان صحبت می کند و خواستار مجازات سربازان استرالیایی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی است.
«محمد دانشجو» نیز بر این باور است که درخواست دولت استرالیا برای معذرت خواهی چین مضحک است و کاری که استرالیا باید انجام دهد این است که صمیمانه از مردم افغانستان به دلیل جنایات جنگی سربازانش عذرخواهی کند.
علاوه بر استرالیا، جنایات جنگی سایر نظامیان ناتو که در افغانستان مستقر هستند نیز برملا شده است اما تحقیقات مرتبط در این زمینه در اغلب موارد به دلیل مداخلات سیاسی بدون نتیجه رها شده است و سربازان دخیل در این جنایات نیز نهایتا از مجازات معاف شده اند.
بر همین اساس، مردم افغانستان هیچ انتظاری ندارند که درباره جنایات جنگی در استرالیا تحقیقاتی انجام شود!
«فاروه شاه» یکی از ساکنان کابل اخیرا در رسانه های اجتماعی اینطور نوشته است که: جنایات جنگی ارتکابی توسط سربازان استرالیا قابل بخشش نیستند؛ این جنایات استانداردهای دوگانه دولت استرالیا در زمینه حقوق بشر را فاش کرده اند؛ فاروه شاه بر این باور است که در صورتی که هیچ گونه فشاری از سوی جامعه بین الملل وجود نداشته باشد، باور اینکه سربازان استرالیایی عامل جنایات در افغانستان حقیقتا مجازات می شوند، بسیار سخت است.
311311