به گزارش خبرآنلاین، فشار خون بالا میتواند برای سلامتی انسان خطرات زیادی داشته باشد. از بین هر 10 نفری که دچار سکته قلبی میشوند، 7 نفر فشار خون بالا داشتند. بیشترین آمار کسانی که به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا میشوند، مربوط به افرادی است که فشار خونشان بالا بوده است.
بسیاری از مردم میدانند که مصرف زیاد نمک، غذاهای چرب و قند و شکر، فشار خون را تغییر میدهد. اما متخصصان هشدار دادهاند که عادتهای روزمره نیز اثرات زیادی بر بالا رفتن فشار خون خواهد داشت.
مصرف داروهای بدون نسخه
کسانی که از دارو بدون دستور پزشک برای رفع آکنه یا درد استفاده میکنند، بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار دارند.
داروهای بدون نسخه که اغلب شامل مواد ضدالتهابی هستند، میتوانند فشار خون را بالا ببرند. البته بعضی داروهای ضدبارداری و داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند، فشار خون را بالا میبرند.
مصرف زیاد الکل و قهوه
الکل و کافئین هر دو فشار خون را بالا میبرند. البته مصرف روزانه کمتر از 300 میلیگرم کافئین ضرری ندارد. بر اساس تحقیقاتی که متخصصان انجام دادهاند، چای سبز و نوشیدنیهای مشابه که حاوی کافئین هستند، باعث افزایش آدرنالین میشود.
مصرف برخی موادغذایی و مکملها
بهتر است بدانید همهی مکملهایی که برچسب «طبیعی» دارند، مفید و بیضرر نیستند. مکملهای گیاهی و خانگی که از موادی مانند شیرینبیان تشکیل شدهاند، ممکن است فشار خون را بالا ببرند.
تغذیه نامناسب و مصرف غذاهایی که مقدار زیادی پنیر یا گوشت دارند، یا حتی محصولات سویا که حاوی مقدار زیادی تیرامین هستند موجب اختلال در عملکرد داروهای ضدافسردگی، موجب بالا رفتن فشار خون میشوند. علاوه بر آن، مصرف غذاهای چرب، خود دلیلی برای تجمع چربی در رگها و بالا رفتن فشار خون است.
اضطراب داشتن نسبت به مصرف دارو یا هنگام ملاقات با پزشک
گاهی هنگام مراجعه به پزشک، نوعی استرس را تجربه میکنید که بیشتر به دلیل فضای کلینیکها، ذهنیت و نگرانی از نتیجهی معاینه است. بهترین کاری که میتوانید برای تشخیص دقیق فشار خونتان انجام بدهید این است که پس از ملاقات با پزشک، در منزل فشار خونتان را اندازه بگیرید. مصرف بعضی داروها و تفکر بیمار بودن نیز به خودیِ خود میتواند فشار خون را افزایش بدهد.
چند نکته کلیدی برای کنترل فشار خون
میوهها، سبزیجات، حبوبات و غلات را در برنامه غذایی خود بگنجانید زیرا حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و به درمان فشار خون کمک میکند.
میوهها اغلب حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند که برای کنترل فشار خون بسیار مفید است.
سعی کنید مصرف غذاهای شور و فراوری شده مانند چیپس و پفک و خیار شور، ماهی شور و دودی، سوپهای آماده، آجیلهای شور و سوسیس و کالباس را به حداقل برسانید و تا حد امکان این مواد را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
منیزیم به گشار شدن عروق و کاهش فشار خون کمک میکند. برای دریافت این ماده غذایی باید سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند و غلات سبوسدار را به برنامه غذاییتان اضافه کنید.
بهتر است کلسیم بیشتری مصرف کنید. همانطور که میدانید، لبنیات بهترین منبع کلسیم هستند، اما حتما از نوع کمچرب آنها استفاده کنید.
برداشتی از healthline
۴۲۴۲