به گزارش خبرآنلاین، فشار خون بالا می‌تواند برای سلامتی انسان خطرات زیادی داشته باشد. از بین هر 10 نفری که دچار سکته قلبی می‌شوند، 7 نفر فشار خون بالا داشتند. بیشترین آمار کسانی که به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا می‌شوند، مربوط به افرادی است که فشار خونشان بالا بوده است.
 

بسیاری از مردم می‌دانند که مصرف زیاد نمک، غذاهای چرب و قند و شکر، فشار خون را تغییر می‌دهد. اما متخصصان هشدار داده‌اند که عادت‌های روزمره نیز اثرات زیادی بر بالا رفتن فشار خون خواهد داشت.

مصرف داروهای بدون نسخه

کسانی که از دارو بدون دستور پزشک برای رفع آکنه یا درد استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار دارند.

داروهای بدون نسخه که اغلب شامل مواد ضدالتهابی هستند، می‌توانند فشار خون را بالا ببرند. البته بعضی داروهای ضدبارداری و داروهایی که برای درمان سرطان استفاده می‌شوند، فشار خون را بالا می‌برند.

مصرف زیاد الکل و قهوه

الکل و کافئین هر دو فشار خون را بالا می‌برند. البته مصرف روزانه کمتر از 300 میلی‌گرم کافئین ضرری ندارد. بر اساس تحقیقاتی که متخصصان انجام داده‌اند، چای سبز و نوشیدنی‌های مشابه که حاوی کافئین هستند، باعث افزایش آدرنالین می‌شود.

مصرف برخی موادغذایی و مکمل‌ها

بهتر است بدانید همه‌ی مکمل‌هایی که برچسب «طبیعی» دارند، مفید و بی‌ضرر نیستند. مکمل‌های گیاهی و خانگی که از موادی مانند شیرین‌بیان تشکیل شده‌اند، ممکن است فشار خون را بالا ببرند.

تغذیه نامناسب و مصرف غذاهایی که مقدار زیادی پنیر یا گوشت دارند، یا حتی محصولات سویا که حاوی مقدار زیادی تیرامین هستند موجب اختلال در عملکرد داروهای ضدافسردگی، موجب بالا رفتن فشار خون می‌شوند. علاوه بر آن، مصرف غذاهای چرب، خود دلیلی برای تجمع چربی در رگ‌ها و بالا رفتن فشار خون است.

اضطراب داشتن نسبت به مصرف دارو یا هنگام ملاقات با پزشک

گاهی هنگام مراجعه به پزشک، نوعی استرس را تجربه می‌کنید که بیشتر به دلیل فضای کلینیک‌ها، ذهنیت و نگرانی از نتیجه‌ی معاینه است. بهترین کاری که می‌توانید برای تشخیص دقیق فشار خونتان انجام بدهید این است که پس از ملاقات با پزشک، در منزل فشار خونتان را اندازه بگیرید. مصرف بعضی داروها و تفکر بیمار بودن نیز به خودیِ خود می‌تواند فشار خون را افزایش بدهد.

چند نکته کلیدی برای کنترل فشار خون

میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات را در برنامه غذایی خود بگنجانید زیرا حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و به درمان فشار خون کمک می‌کند.

میوه‌ها اغلب حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند که برای کنترل فشار خون بسیار مفید است.

سعی کنید مصرف غذاهای شور و فراوری شده مانند چیپس و پفک و خیار شور، ماهی شور و دودی، سوپ‌های آماده، آجیل‌های شور و سوسیس و کالباس را به حداقل برسانید و تا حد امکان این مواد را از برنامه غذایی خود حذف کنید.

منیزیم به گشار شدن عروق و کاهش فشار خون کمک می‌کند. برای دریافت این ماده غذایی باید سبزیجاتی که برگ‌های سبز تیره دارند و غلات سبوس‌دار را به برنامه غذایی‌تان اضافه کنید.

بهتر است کلسیم بیشتری مصرف کنید. همانطور که می‌دانید، لبنیات بهترین منبع کلسیم هستند، اما حتما از نوع کم‌چرب آنها استفاده کنید.

برداشتی از healthline

۴۲۴۲

hotnews • دسته‌بندی نشده • 6 سال پیش • dahio.com • 128



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها