، بررسیها نشان می دهد بازار طلا، سکه و دلار و یورو به سرمایه گذاران زیان داده است و تنها بازاری که در این ماه به سرمایهگذاران خود سود داد، بازار سرمایه بوده است.
شاخص کل بورس در آغاز مهرماه در ارتفاع یک میلیون و ۳۸۶ هزار واحدی ایستاد اما در پایان این ماه، شاخص تا محدوده یک میلیون و ۴۳۵ هزار واحد پیشروی کرد. به این ترتیب سرمایهگذاران بورس در این ماه با رشدی ۳.۵ درصدی مواجه شدند که در قیاس با رشدهای پیشین بورس البته رقم چندان بالایی نیست. بورس اوراق بهادار حالا بیش از یک سال است که با سرمایهگذاران بازی دو سر باخت- یک سر برد را آغاز کرده و با ریزشی در محدوده یک میلیون واحد، بسیاری از مشتاقان حضور در بازار سرمایه را ناامید کرد .
با این حال تنها بازار مثبت در شرایط اقتصادی کنونی بازار سرمایه تلقی می شود .
بیشتر بخوانید:
پیشبینی رییسکل بانک مرکزی از قیمت ارز/ شیب نزولی قیمت دلار ادامه دارد؟
طلا
سرمایهگذاران بازار طلا نیز با کاهش بسیار محدود قیمت روبرو بودند و زیانی کمتر از یک درصد را در پرتفوی خود ثبت کردند. بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار در آغاز مهرماه برابر با یک میلیون و ۱۵۱ هزار تومان بود اما در پایان مهرماه این قیمت به یک میلیون و ۱۴۳ هزار تومان رسید .
فعالان بازار میگویند تقاضا برای خرید مصنوعات طلا با سقوط آزاد مواجه شده است .قیمت سکه نیز در این ماه با کاهش روبرو شد و بهای هر قطعه سکه از ۱۱ میلیون و ۵۱۸ هزار تومان در ابتدای مهر به یازده میلیون و ۴۳۰ تومان در پایان این ماه کاهش یافت.
دلار
خریداران دلار نیز با زیانی محدود در محده یک درصد در مهرماه مواجه شدند. هر دلار آمریکا در آغاز مهر ماه ۲۷ هزار و ۵۲۷ تومان قیمت خورد اما در پایان مهر ماه این قیمت به ۲۷ هزارو ۳۵۰ تومان رسید. نکته مهم اینجاست که انتظار بر کاهش بیش از پیش قیمت دلار استوار بود اما عوامل سیاسی تاثیرگذار نظیر عدم آغاز مجدد مذاکرات و همچنین عدم تصمیمگیری برای پیوستن به افایتیاف در این میان مانع از ریزش بیشتر قیمتها شدند .
یورو
قیمت یورو نیز نزدیک به ۱.۸ درصد کاهش را در مهرماه شاهد بود. هریورو در آبان مهرماه به قیمت ۳۲ هزار و ۲۵۲ تومان فروخته می شد اما در پایان مهرماه این قیمت به ۳۱ هزار و ۷۹۰ تومان رسید. میزان کاهش قیمت یورو نیز مانند دلار کمتر از انتظار بود .
سوت رکود در بازار خودرو
بازار خودرو این روزها سوت رکود را میشنود . در رکود کشدار و بیسابقه این بازار اما قیمت خودروهای خارجی ریزشی محسوس را تجربه کرد و همین امر سبب شد بسیاری از کسانی که سرمایههای خودر را در این بازار متوقف کرده بودند، نگران ازدست رفتن سود باشند .
بحثهای مطرح شده در خصوص واردات خودروهای خارجی ، حتی به صورت محدود عامل مهم در ریزش قیمتها تلقی میشود. از سوی دیگر برخی از کارشناسان و فعالان بازار میگویند دلیل عمده دیگر نیز به نبود قدرت خرید و انتظار برای کاهش قیمتها در بازار خورو باز میگردد.
مسکن
بازار مسکن نیز این روزها در وضعیتی مشابه بازار خودرو است. در حالی که خرید و فروش مسکن به کف رسیده است اما روند رو به رشد قیمتها همچنان ادامه دارد و متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به طور متوسط به بالاتر از سی میلیون تومان رسیده است .
فعالان بازار مسکن از افت شدید تقاضا در این بازار خبر میدهند البته آغاز طرح مسکنی دولت سیزدهم نیز در تشدید این رکود بیتاثیر نیست .
۲۲۳۲۲۳