به گزارش بخش اقتصادی سایت ، اتومبیلی که فاقد بیمه شخص ثالث است و در صورت تصادف با اتومبیل دیگر،خسارت وارده را باید از جیب خود پرداخت نماید،و در صورتی که تصادف جان انسان دیگری را بگیرد،راننده ی مقصر اتومبیل فاقد بیمه شخص ثالث راهی زندان می شود تا بررسی و تشکیل پرونده و اعلام رای قاضی نقدا این مبلغ را به خانواده ی شخصی که فوت شده است پرداخت نماید.
با وجود بیمه شخص ثالث کسی به زندان نمی رود و از محل بیمه نامه خسارت جانی و مالی به زیان دیدگان پرداخت می شود.
بسیاری از ما فکر میکنیم تفاوتی بین شرکتهای بیمه وجود ندارد و معمولا هر سال بدون توجه و مقایسه شرکتهای مختلف، اقدام به خرید بیمه ثالثمان میکنیم. اما اگر بدانیم شرکتهای ارائه دهنده بیمه ثالث چقدر متفاوت عمل میکنند، شاید نظرمان در مورد شرکت بیمه فعلیمان عوض شد! چه کسی بدش میآید که شرکت بیمه بهتری را انتخاب کند؟ بالاخره بهترین بیمه ثالث را چه شرکتی ارائه میدهد؟ در این مقاله به این موضوع میپردازیم تا انتخاب هوشمندانهتری داشته باشیم.
پوشش های مالی در بیمه شخص ثالث
در ابتدا باید اشاره کنیم که پوشش مالی، یعنی جبران خسارتهای مالی که به اشخاص ثالثی که در حادثه زیاندیدهاند، وارد میشود.
اگرچه میزان دیه شخص ثالث و سرنشین از طرف قوه قضائیه تعیین میشود و بیمهگذاران در مورد این موارد حق انتخابی ندارند، اما پوشش مالی بیمه ثالث، ملاک مهمی در انتخاب بیمه شخص ثالث شماست. در سال ۹۷، کمترین پوشش مالی برای بیمههای ثالث، ۷ میلیون و ۷۰۰هزار تومان ( ۲٫۵ درصد دیه در ماههای حرام) تعیین شده. با توجه به افزایش خودروهای لوکس و تصادفات بهتر است پوششهای بالاتر را انتخاب کنید. میپرسید چرا؟ فکر میکنید تفاوت قیمت بیمه با پوشش حداقلی و حداکثری، چقدر هست؟ بسیار ناچیز، تصور کنید فقط ۱۰۰ هزارتومان بیشتر پرداخت میکنید؛ اما تا ۲۰ میلیون پوششتان را افزایش میدهید و خیالتان را بابت تصادف با خودروهای لوکس راحت میکنید. خوب است بدانید، میتوانید از ۷ میلیون و ۷۰۰ تا سقف ۳۰ میلیون تومان را به عنوان پوشش مالی انتخاب کنید. تصمیم با شماست!
تخفیف های شرکت های بیمه در تخفیف بیمه شخص ثالث
بیمه مرکزی اجازه تخفیف تا سقف ۲٫۵ درصد را به تمامی شرکتهای بیمه داده تا بتوانند از آن استفاده کنند. به جز بیمه ایران که تمایلی به استفاده از این تخفیف ندارد، تقریبا تمامی شرکتهای بیمه این تخفیف را مشتریانشان ارائه میدهند. همین باعث شده قیمت بیمه ایران از باقی شرکتها بالاتر است.
رتبه رضایتمندی مشتریان در بیمه شخص ثالث
تا الان فقط در مورد قیمت و تخفیف صحبت کردیم، اما واقعا بهترین بیمه ثالث فقط به قیمت بستگی دارد؟ قطعا نه! شاخص دیگری که اهمیت زیادی در انتخاب ما دارد رتبه رضایت از مشتریست! چرا؟ اگر شرکتی رتبه رضایت بالایی داشته باشد، یعنی به بهترین نحو توانسته رضایت مشتریانش را جلب کند و طبیعتا میتواند قابل اعتماد باشد. شاخصهای رتبه رضایتمندی از طریق میزان رضایت از پاسخگویی، دانش کارکنان، کیفیت ارتباط با مشتری و…. ارزیابی میشود.
نرخ شکایت مشتریان
فاکتور بعدی که در انتخاب بهترین بیمه به ما کمک میکند، نرخ شکایت از مشتریان است. اگر آمار شکایت از شرکت بیمهای بالا باشد آیا میتوان به راحتی به این شرکت اعتماد کرد؟ اگر شرکتی را انتخاب کردید که نرخ شکایت از مشتریانش زیاد است، نشان میدهد نتوانسته خدمات مناسبی ارائه بدهد و مشتریانش را راضی نگه دارد. خوشبختانه این دو فاکتور سالانه توسط بیمه مرکزی اعلام خواهد شد.
سهم از بازار هر کدام از شرکت های بیمهای
سهم از بازار میتواند یکی از فاکتورهای مهم برای خرید بیمه شخص ثالث باشد. برای مثال؛ زمانی که شرکت بیمهای سهم بازار بالایی دارد این اطمینان را در ما ایجاد میکند که شرکت با عملکرد بهتر خود توانسته در این بازار رقابتی سهم بیشتری را بدست بیاورد. شرکت بیمه ایران با ۳۲% درصد بیشترین سهم بازار را دارد و سایر شرکتهای خصوصی باقی بازار را در اختیار دارند. در سالهای اخیر بیمههای خصوصی با عملکرد مناسبشان توانستند سهم بازار خوبی را به دست بیاورند و همچنین رقابت پایداری را به وجود بیاورند.
توانگری مالی شرکت های بیمه
توانگری مالی شرکت بیمه نشاندهنده اعتبار و قدرت آن شرکت در پرداخت خسارتهای بالا و قبول ریسکهای سنگین است. این شاخص به ما نشان میدهد که آیا شرکت بیمه توانایی عمل به تعهدات خود را دارد یا خیر. میزان توانگری شرکتهای بیمه هرسال توسط بیمه مرکزی اعلام میشود. توانگری مالی ۵ سطح دارد، که به ترتیب بالاترین توانگری مربوط به سطح ۱ و پایینترین آن مربوط به سطح ۵ است.
پرداخت خسارت سیار
مراکز پرداخت خسارت سیار برای سهولت خدمت رسانی به مردم به خصوص در کلان شهرهاست. اگر شرکت بیمهای که انتخاب میکنید، دارای مرکز پرداخت خسارت سیار باشد؛ میتوان این اطمینان را داشت که در هنگام وقوع حادثه، بدون اتلاف وقت فقط با ارائه مدارک دو طرف میشود خسارت را دریافت کرد که این یک امتیاز مثبت محسوب میشود. برخی شرکتها مانند بیمه ایران مراکز پرداخت خسارت سیار مستقل دارند که میتواند در محل، میزان خسارت را تخمین و همانجا پرداخت کند. برخی شرکتهای خصوصی مثل بیمه آسیا، البرز، آسماری، سرمد، نوین، رازی، پاسارگاد و حافظ با شرکت سامان نگار ایرانیان که شرکت ارزیاب خسارت است؛ قرارداد دارند و این شرکت نیروهایی به صورت سیار در شهرهای مختلف مستقر کرده و در صورت نیاز در محل حاضر شده و با گرفتن مدارکی مانند کارت ماشین، بیمه نامه و گواهینامه میزان خسارت را تخمین زده و به شرکت بیمه طرف قرار داد اعلام میکند و سپس شرکت بیمه، مبلغ را به زیاندیده پرداخت میکند.