به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صبحانه به داشتن نقشی اساسی در مدیریت قند خون شناخته شده که عمل مهمی در کنترل دیابت نوع دو است. از آن جا که پانکراس نمیتواند انسولین کافی تولید کند، فرد مبتلا به دیابت نوع دو برای کنترل میزان قند خون خود باید به دنبال روشهای جایگزین باشد.
بعضی رژیمهای غذایی باعث افزایش سطح قند خون میشوند، در حالی که بعضی دیگر میتوانند آن را کنترل کنند. طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، مولفه مهم صبحانه در این زمینه «شیر» معرفی شده است.
مطالعهای که در دیری ساینس ژورنال انجام شده، نشان میدهد که مصرف شیر در صبحانه قند خون را در طول روز کاهش میدهد.
داگلاس گاف، دکتر و عضو تیم دانشمندان مواد مغذی در دانشگاه گلف، با همکاری دانشگاه تورنتو، تاثیر مصرف پروتئین بالا(شیر) را بعد از وعده صبحانه و همچنین وعده دوم غذایی، بر میزان قند خون بررسی کرد. این بررسی نشان داد که مصرف شیر با غلات همراه صبحانه در مقایسه با مصرف آب، باعث کاهش غلظت گلوکز خون شد.
درمان با پروتئین بالا همچنین باعث کاهش اشتها بعد از وعده دوم غذایی در مقایسه با معادل پروتئین کم آن شد.
دکتر گاف وتیمش به این نتیجه رسیدند که :«بیماریهای متابولیک در جهان رو به افزایش است. این در حالی است که دیابت نوع دو و چاقی باعث ایجاد نگرانی زیادی در انسان شده است.»
آنها همچنین افزودند: «بنابراین، استراتژیهایی در رژیم غذایی وجود دارد که دیابت نوع دو و چاقی را کاهش دهد. بدین جهت، مصرفکنندگان میتوانند سلامت شخصی خود را بهبود ببخشند.》
آب پنیر و پروتئین کازئین به طور طبیعی در شیر وجود دارد که هورمونهای معده را کاهش میدهد و هضم غذا را آسان و احساس سیری را به بدن منتقل میکند.
آنها دریافتند که شیر مصرف شده همراه با صبحانه با کربوهیدرات بالا، باعث کاهش قند خون حتی بعد از ناهار میشود. در این مورد، شیر با پروتئین بالا، تاثیر بیشتری دارد.
به گفته دکتر گاف و همکارانش: «این مطالعه، اهمیت مصرف شیر در وعده صبحانه را برای کمک به هضم کندتر کربوهیدراتها و همچنین کمک به حفظ سطح قند خون تایید میکند؛ متخصصان تغذیه همواره بر اهمیت مصرف صبحانه سالم تاکید کردهاند و این مطالعه با ید مصرفکنندگان را به مصرف شیر ترغیب کند.»
مترجم: ملیکا قراگوزلو
منبع: indianexpress
۴۷۲۱۲