حمید حسینی در رابطه با کاهش صادرات کشورمان در 4 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: قطعا اصلی ترین عامل در کاهش صادرات کشورمان موضوع شیوع ویروس کرونا بوده است و این موضوع بر اقتصاد جهانی نیز تاثیرگذار بوده است.
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: بسته شدن مرزها، قطع رفت و آمدها، عدم امکان مذاکرات و برگزار نشدن نمایشگاه ها از عوامل موثر بر کاهش صادرات بوده است.
وی با بیان اینکه پس از شیوع ویروس کرونا رشد اقتصادی در تمام دنیا در حال منفی شدن است، گفت: با توجه به نگرانیهای اقتصادی آینده بر اثر شیوع ویروس کرونا، لذا آینده نگری اقتصادی و کاهش مصرف به دلیل کاهش درآمدها در تمام دنیا ایجاد شده و مردم سعی می کنند که دخل و خرجشان را با یکدیگر تطابق دهند تا با مشکل مواجه نشوند.
حسینی بیان داشت: هیچکس از آینده اقتصادی کشورها به دلایل شیوع ویروس کرونا به درستی خبر نداد لذا تا حدودی مصارف کاهش یافته و همین موضوع نیز تقاضا کالا را کاهش می دهد و براین اساس صادرات نیز متاثر شده و کاهش یافته است.
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به سایر عوامل تاثیرگذار بر کاهش صادرات کشور اظهار داشت: کاهش درآمد بسیاری از کشورها همسایه از جمله کاهش درآمد نفتی کشورهای همسایه نیز بر کاهش صادرات تاثیر گذار بوده است.
وی با اشاره به تعطیلی پروژه های فنی و مهندس در عراق اظهار داشت: کشور عراق در حال حاضر تمام پروژههای فنی و مهندسی را تعطیل کرده است بنابراین با توجه به اینکه بخشی از صادرات کشور را خدمات فنی و مهندسی تشکیل می داده است طبیعی است که صادرات ما در این بخش نیز کاهش یافته باشد.
حسینی با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی لیستی از کالاهای اولویت دار وارداتی مانند برنج، لاستیک، شکر و … را اعلام کنند، گفت: براین اساس به صادرکننده اجازه داده شود تا به ازای ارز حاصل از صادرات کالاهای مورد نیاز را وارد کند تا به این ترتیب مشکلات مختلف ثبت سفارش، سامانه نیما و حواله پول حل شود.
وی گفت: در این صورت صادرکنندگان هم از یک بوروکراسی غیرمنطقی خارج می شوند و هم کالاهای مورد نیاز از محل ارز حاصل از صادرات تامین و به کشور وارد می شود.
223229