به گزارش خبرآنلاین، موشکهای ضد زره به علت اهمیت در مقابله با توان زرهی دشمن نقش تعیین کنندهای در میدانهای نبرد دارند. از جمله این موشک ها، موشک ضد زره دهلاویه است.
این موشک که به یاد شهید چمران و به نام محل شهادت ایشان، «دهلاویه» نامیده شده است، از جدیدترین موشکهای ضد زره تاکتیکی ساخت وزارت دفاع است که وزنی در حدود ۲۲/۷ کیلوگرم دارد که از این مقدار ۶/۸ کیلوگرم به سرجنگی دو مرحلهای آن اختصاص دارد، برد عملیاتی این سلاح در صحنه درگیری در بازه ۱۰۰ تا ۵۵۰۰ متر تخمین زده میشود. اگر برای شلیک این موشک از سیستم دید در شب استفاده شود بردِ آن تا شعاع ۳۵۰۰ متری افزایش مییابد.
موشک دهلاویه که نمونه ارتقا یافته موشک کورنت است به ۲۲ ثانیه زمان نیاز دارد تا به حداکثر برد خود پس از شلیک برسد. توان نفوذ سرِ جنگی این موشک برابر با ۱۲۰۰ میلیمتر است که نمونه خارجی آن به خوبی امتحان خود را درنبرد عراق با تانکهای آمریکایی آبرامز پس داده است. نرخ آتش این موشک نیز بین ۲ تا ۳ شلیک در دقیقه است که با توجه به لزوم دارابودن سرعت عمل در میدانهای نبرد عددی خوبی به نظر میرسد.
دهلاویه میتواند تا با هر نوع خودروی زرهی مانند تانک و نفربر مبارزه کرده و بیشتر تانکهای قدرتمند دنیا نظیر آبرامز و مرکاوا که مقاومت زره آنها بین ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میلیمتر است، در مقابل این موشک ناکام هستند. پس در صورت برخورد این موشک که قدرت نفوذ آن ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی متر است، این تانکها قطعا آسیب جدی خواهند دید یا به طور کامل منهدم میشوند.
این موشک از هدایت پرتو سوار لیزر بهره میبرد و در مقابله با انواع جمینگهای دشمن مقاوم است. کاربرد سامانه کنترل پرتو لیزر و سایت حرارتی تضمین کننده ایمنی موشک در مقابل اختلالات فعال و غیر فعال همچون دود است.
>>>درهمین رابطه بخوانید؛
این موشک ایرانی، نابودگر تانکهای مرکاوا و آبرامز است +تصاویر
2727
2727