“دی ولت” ، “یورگن تودن هوفر” از سیاستمداران سابق آلمان و روزنامه نگاران و تحلیلگران معروف آلمانی تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از سوریه را شکست در تمام خط و مشی های واشنگتن دانسته و گفت: هیچ یک از سه هدف مد نظر آمریکا در این منطقه محقق نشد. استراتژی آمریکا در این منطقه و بمباران های آمریکا بخصوص تروریسم را پرورش داد.
وی خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را ترکیبی از شکست نظامی، بزدلی و خیانت دانسته و گفت: آمریکا می خواست تروریسم داعش را نابود کند، اما این سازمان تروریستی تنها در جاهای دیگر مجددا خود را جمع و جور و گروه بندی کرد.
وی افزود: هدف دیگر آمریکا این بود که نظام بشار اسد را ساقط کند اما اسد همچنان در آنجا است. هدف سوم آمریکا این بود که ایران را از طریق سرنگونی رژیم بشار اسد تضعیف کند و ایران حالا قدرتمندانه تر آنجا است چرا که حالا همچنین در سوریه حضور نظامی دارد. این به مفهوم شکست کامل استراتژِی آمریکا در سوریه است.
“تودن هوفر” تمرکز استراژی آمریکا بر بمباران شهرها و روستاها در سوریه را بزدلانه دانسته و گفت: این استراتژی بخصوص تروریسم را پرورش می دهد و طبیعتا بازگشت نیروهای آمریکایی از سوریه خیانتی به کردها است که آمریکا تا به حال در مبارزه با داعش از آن ها حمایت می کرده است.
در مجموع “تودن هوفر” با دید انتقادی به اعلام مبارزه علیه تروریسم از طرف آمریکا می نگرد.
وی تاکید کرد که در زمان حمله آمریکا به افغانستان حدود ۱۷ سال پیش چند صد تروریست در این کشور وجود داشت اما امروز بیش از صد هزار تروریست در این کشور وجود دارد.
به گفته وی یکی از دلایل هجوم آمریکا به افغانستان علاقه جئو استراتژیک این کشور به کنترل افغانستان بود. از این رو آمریکایی ها در این کشور ۴ پایگاه نظامی بزرگ ساختند که نخواستند آن را واگذار کنند.
این کارشناس برجسته آلمانی همچنین تصریح کرد که برای حل اختلافات، ابزارهای بین المللی مانند سازمان ملل و یا راهکار قطعنامه وجود دارد. اما با ابزار نظامی ما نمی توانیم شرایط انسان ها را بهبود بخشیم. ما در دنیا پلیس نیستیم و این تصور که آمریکا پلیس جهانی است خطا است. بمباران ها و شکنجه انسان ها بدبختی های جدید ایجاد می کند.
چند روز پیش “دونالد ترامپ”، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که همه ۲ هزار نیروی آمریکایی را از سوریه خارج می کند. وی علت این تصمیم خود را شکست کامل سازمان تروریستی داعش در این کشور ارزیابی کرد. این تصمیم ترامپ با واکنش های داخلی و خارجی بسیاری روبرو بود.
دولت فدرال آلمان با عصبانیت و دستپاچگی به تصمیم آمریکا برای خروج نیروهای خود از سوریه واکنش نشان داده است.
دولت آلمان درباره عدم هماهنگی رئیس جمهور آمریکا با شرکای ائتلافی خود به منظور تصمیم گیری در این باره به شدت ابراز خشم و عصبانیت کرد.
به اعتقاد دولت آلمان همچنان از طرف سازمان تروریستی داعش خطر و تهدید وجود دارد.
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا هم یک روز پس از آنکه دونالد ترامپ با دستور خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، تشکیلات سیاسی آمریکا را بهت زده کرد، از سمتش کناره گیری کرد. دقایقی قبل از آنکه پنتاگون نامه استعفای متیس را منتشر کند، ترامپ در صفحه اش در توئیتر نوشت وزیر دفاع وی، پایان ماه فوریه بازنشسته خواهد شد. وی نوشت: ”ژنرال متیس به من در واداشتن متحدان و کشورهای دیگر به انجام تعهدات نظامی خود کمک زیادی کرد.
۴۹۳۱۱