مریم فکری: از نگاه کارشناسان فنی، عبور نرخ دلار از مرز ۳۵هزار و ۸۰۰ تومان، اتفاقی بسیار مهم برای فعالان این بازار خواهد بود.

طی دو هفته اخیر نرخ دلار در محدوده ۳۴ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۳۵ هزار و ۸۰۰ تومان قرار داشت و در این محدوده بالا و پایین می‌شد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که طی یک هفته گذشته نرخ دلار طی یک هفته گذشته ۹۳۲ تومان گران شده است و این یعنی بازار ارز افزایش ۲.۶ درصدی نرخ دلار را به خود دیده است.

البته روند دیروز بازاز ارز حاکی از آن است که دیروز در ساعاتی از روز، دلار رنگ ۳۶ هزار تومان را هم به خود دید و وارد کانال ۳۶ هزار تومان شد، اما دوباره قیمت دلار کاهش یافت و در نهایت روی عدد ۳۵ هزار و ۸۱۲ تومان ایستاد.

تصمیم مهم بانک مرکزی برای بازار ارز/ ورود دلار به مرز حساس قیمتی

گرانی ۸.۸ درصدی قیمت دلار در یک ماه

در این میان، تغییر اعداد و ارقام یک ماه گذشته بازار ارز، از رشد ۸.۸ درصدی قیمت دلار حکایت دارد، به طوری که بازار ازط شاهد گرانی ۲ هزار و ۸۹۸ تومانی قیمت دلار بود.

در این شرایط، دلار آهسته آهسته به کانال ۳۶ هزار تومان نزدیک می‌شود و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز ورود بیشتر خریداران به بازار شود.

به نظر فعالان بازار ارز، قیمت دلار در روزهای گذشته رشد آهسته‌ای داشته و علت این موضوع نیز به زیاد بودن میزان عرضه برمی‌گردد.

تصمیم جدید بانک مرکزی برای بازار ارز

در شرایطی که روز یک‌شنبه هفته جاری بانک مرکزی در مطلبی از مطلوب بودن وضعیت منابع ارزی کشور خبر داد، دیروز این بانک در اطلاعیه ای اعلام کرد: با تصمیم این بانک و به منظور تامین ارز (اسکناس) مورد نیاز تولیدکنندگان و تجار برای تامین هزینه‌های مرتبط با امور تجاری، سقف فروش ارز در بازار توافقی به صورت اسکناس به اشخاص دارای کارت بازرگانی معتبر، از دو هزار یورو به ۶ هزار یورو افزایش یافت. گفتنی است، شناسایی و تامین ارز موردنیاز سایر گروه ها در دستور کار مستمر بانک مرکزی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با این تصمیم، اگر شخصی که کارت بازرگانی دارد، به خرید ارز با سهمیه ۶ هزار یورویی اقدام کند، دیگر امکان دریافت سهمیه قبلی (دو هزار دلاری) را ندارد.

این تغییر سه برابری برای دارندگان کارت بازرگانی از جمله دغدغه هایی بود که با آغاز به کار بازار توافقی با محدودیت سقف دو هزار یورویی برای همه افراد، مورد انتقاد فعالان اقتصادی قرار داشت و این افراد تاکید داشتند برای تامین نیاز ارزی بیش از دو هزار دلاری، مجبور به تهیه ارز مورد نیاز از بازار آزاد و غیررسمی هستند و در نتیجه این اقدام، تقاضای واقعی به جای صرافی‌ها، به بازار آزاد وارد شده بود. هرچند به نظر می رسد برای برخی دیگر از متقاضیان نیز ضرورت دارد تغییری در سهمیه مذکور شکل بگیرد.

رویکرد جدید بانک مرکزی برای تغییر سهمیه خرید ارز با کارت ملی در شرایطی است که روزهای گذشته، این بانک به عرضه اوراق ارزی اقدام کرده بود. به گونه ای که به گفته یک مقام ارزی در بانک مرکزی این بانک با توجه به بحث انتظارات تورمی در جامعه به این جمع بندی رسید که تغییر سلیقه سرمایه گذاری بین مردم شکل گرفته و باید یک پاسخگویی برای این تغییر سلیقه ما به ازای بیرونی باشد تا مردم بتوانند به سهولت مدیریت دارایی خود را انجام دهند که انتشار اوراق ارزی از جمله اقدامات ارزی بانک مرکزی است.

این مقام مسئول در خصوص این طرح اظهار داشت: اوراق مزبور سه ماهه و برای اشخاص حقیقی ایرانی بالای ۱۸ سال است. سر رسید این اوراق نیز ۲۵ بهمن ماه سال جاری است. حداقل میزان خرید معادل ریالی این اوراق ۱۰۰۰ دلار و حداکثر ۴۰۰۰ دلار است.

۲۲۳۲۲۵

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 1

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها