زهره ترسایی: لوایح مرتبط با FATF در حالی همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند که کمتر از دو ماه تا پایان مهلت گروه اقدام ویژه مالی به ایران برای تعیین تکلیف لوایح پالرمو و سیافتی فرصت باقی است.
در آخرین نشست گروه ویژه اقدام مالی در اواخر خرداد ماه سال جاری بود که برای چندمین بار برای ایران مهلتی چهارماهه در نظر گرفته شد تا درباره توصیههای FATF و الحاق به دو کنوانسیون بینالمللی پالرمو و CFT تصمیم گیری کند با این تفاوت که در آخرین بیانیهی گروه اقدام ویژه مالی در کنار مهلت چهارماهه موضوع تشدید نظارتها بر ایران نیز مطرح شد، موضوعی که گفته می شود در صورت تکرار، ایران را بار دیگر به لیست سیاه باز خواهد گرداند.
مجمع تشخیص همچنان منتظر مشخص شدن وضعیت برجام و تحریم ها
در چنین شرایطی و در حالی که کمتر از 60 روز تا زمان نشست آینده گروه ویژه اقدام مالی زمان باقی است خبرها حکایت از آن دارد که مجمع تشخیص مصلحت نظام عجله ای در بررسی لوایح مذکور ندارد. موضوعی که غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص هم آن را تایید کرده و می گوید : صبر می کنیم تا تحریم های آمریکا متوقف شود سپس تصمیم می گیریم.
تفاهم مصلحتی برای مسکوت ماندن بررسی لوایح مرتبط با FATF ؟
اظهارنظرها پیرامون چرایی علت تاخیر مجمع در بررسی لوایح مرتبط با FATF در حالی همچنان ادامه دارد که حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اخیرا در گفت وگویی از تصمیم مصلحتی دولت و مجلس و مجمع برای مسکوت ماندن لوایح مذکور خبر داده است.، ادعایی که البته معاون حقوقی رئیس جمهور از آن اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: از چنین تفاهم مصلحتی بی خبرم. ضمن اینکه باید تاکید کنم که بررسی لوایح در مجمع تشخیص زمان دار است و اعضای مجمع موظفند قبل از پایان مدت زمان تعیین شده نظر خود را اعلام کند.
پاسخ های دولت به سوالات مربوط به سیافتی و پالرمو آماده ارسال به مجمع
لعیا جنیدی در گفت و گویی با خبرآنلاین با بیان اینکه مجمع از زمان ارجاع طرح ها و لوایح حدود یک سال فرصت بررسی دارد، ادامه داد: درباره لوایح سی اف تی و پالرمو، این زمان در پاییز به پایان می رسد که به طور قطع اعضای مجمع قبل از این زمان نظر خود را اعلام خواهند کرد.
معاون حقوقی رئیس جمهور درباره آخرین وضعیت سوالات ارسالی از مجمع به دولت در ارتباط با لوایح پالرمو و سی اف تی گفت: طی آخرین صحبتی که با وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی داشتم اعلام کردند که پاسخ به سوالات انجام شده و در حال آماده سازی برای ارسال به مجمع است.
وی همچنین از مذاکره با رئیس واحد مالی وزارت اقتصاد خبر داد و گفت: با توجه به گسترده بودن سوالات که به طور عمده اقتصای بودند قرار است تمامی پاسخ ها در واحد اطلاعات مالی تجمیع و در نهایت به مجمع ارسال شود.
امیری: ضرورت تصویب لوایح مرتبط با FATF همچنان باقی است
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز با بیان اینکه در دولت ضرورت تصویب لوایح مرتبط با FATF همچنان باقی است در گفت و گو با خبرآنلاین تاکید کرد: مادامی که دولت لوایح ارسالی خود به مجلس را پس نگرفته به این معناست که ضرورت در تصویب آنها به قوت خود باقی است .
وی با بیان اینکه هیچ تصمیم مصلحتی بین دولت و مجلس برای مسکوت گذاشتن بررسی لوایحه پالرمو و سی اف تی گرفته نشده است، ادامه داد: نه در مجلس و نه در مجمع تشخیص مصلحت نظام هیچگونه صحبت و تصمیم جدیدی در این زمینه اتخاذ نشده و ضرورت ها برای تصویب لوایح مذکور همچنان باقی است.
27219