به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، موج بازتاب خبر استعفای وزیر امور خارجه کشورمان همچنان بحث داغ فضای مجازی و رسانه های خبری است. کاربران فضای مجازی دلیل اصلی استعفای سردار دیپلماسی را تندروهای داخلی می دانند و معتقدند که فشار آنها سبب این تصمیم شده است. آیا ظریف مستحق این حجم از انتقاد بود؟ آیا واقعا او وزیر کارنابلدی بود؟ گزارش ذیل را بخوانید:
«کیسینجر»، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا در کتابی که تقدیم دکتر ظریف میکند مینویسد: «تقدیم به دشمن قابل احترام، ظریف» و ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نشست کابینه خود ناچار شد بگوید: «… جانکری [وزیر خارجه اسبق آمریکا] در برابر مردی که داشت با او مذاکره میکرد (اشاره به دکتر ظریف)، هیچ شانسی نداشت اولین باری که آن مرد (ظریف) را دیدم، او را در یک برنامه دیدم… من او را نگاه کردم و بعد از ۳ دقیقه تماشا گفتم امکان ندارد کری بتواند از پس مذاکره با این مرد برآید. بعداً دیدم همینطور هم شد…».
جانکری وزیر خارجه اسبق آمریکا در توصیف این شخصیت بزرگ عرصه سیاست بینالملل میگوید: ظریف مذاکرهکنندهای سرسخت، حرفهای، میهنپرست و مورد احترام است که حتی وقتی کار مذاکرات هستهای سخت میشد، آخر جلسات را با لبخند ترک میکردیم.
سخن «گرهارد شرودر» صدراعظم اسبق آلمان در این باره شنیدنیتر است: آقای ظریف دیپلمات بسیار باتجربهای است که نه فقط درباره سیاست ایران آگاه است، بلکه بر مسائل بینالمللی هم اشراف دارد و این تجربه مزیت بزرگی بود که در مذاکرات هستهای به کار ما آمد.
بیشک این اظهارنظرها از توانایی و تسلط دکتر ظریف بر مفاهیم و موضوعات پیچیده حقوقی و مقررات بینالمللی نشأت میگیرد تا جایی که بیگانگان به این توانمندی اذعان و اعتراف دارند؛ و عجبا که عدهای در داخل که خود را متخلق به اخلاق الهی میدانند و مدعای دینداریاند او را شایسته بدترین توهین و اتهامها میدانند و در این میان عدهای در مجلس کار را تا جایی پیش بردند که آهنگ استیضاحش را کردند.
ظریف در مصاحبه با روزنامه اطلاعات که به مناسبت چهل سالگی انقلاب گفت: «در دوران مذاکره هستهای نگرانی ما بیشتر بابت خنجرهایی بود که از پشت میخوردیم.»
این روزنامه در وصف سردار دیپلماسی نوشت: دکتر ظریف خود از این نامرادیها و ناسپاسیها کمتر زبان به گلایه گشوده است چه آنکه قدرتمندترین چهره دیپلماتیک کشور در دوران عزلت و مهجوریت هم دم برنیاورد و سخنی به گلایه نگشود.
او زمانی که برای نخستین بار در اوایل پاییز ۹۲ هنگام بازگشت از سفر به همراه دکتر روحانی به نیویورک در فرودگاه مهرآباد با عدهای جوان عصبانی روبرو شد که از فرط خشم چوب و مشت به خودرو حاملش میکوبیدند به خوبی آگاه شد که عزلتنشینی اجباریاش بیدلیل نبوده و این داستان همچنان سر دراز خواهد داشت.
این روزنامه همچنین در گزارش خود نوشت: شاید نادرترین جملهای که بتوان از یک دیپلمات کارکشته که دههها در عرصه سیاست خارجی فعال بوده و به شیواترین شکل زبان انگلیسی را تکلم میکند و حقوق بینالملل را به اصطلاح از «بَر» است و در سختترین مذاکرات سیاسی مانند قطعنامه ۵۹۸ مربوط به پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و گفتوگوهای هستهای حضور داشته و سربلند از آنها بیرون آمده است شنید؛ همین جمله گلایهآمیز باشد که: «چگونه است که هم نتانیاهو و هم برخی نیروهای خاص داخلی مرا دروغگو میخوانند؟»
او همان کسی است که رهبر معظم انقلاب ایشان را اینگونه توصیف میکند: «… خود وزیر محترم خارجه، چون انسانی متدینی است، انسان با وجدانی است و انسان صاحب احساس مسئولیت است…» و بسیاری از شخصیتهای خارجی که گاه دشمن سرسخت اویند هم بارها لب به تمجید و تحسین او گشودهاند.
در همین رابطه در گزارشی مروری کوتاه بر تعابیری که رهبر انقلاب درباره محمدجواد ظریف به کار بردهاند را منتشر کرده است؛
فرزند انقلاب
«هیچکس نباید این مجموعهی مذاکرهکنندگان ما را با مجموعهی شامل آمریکا – همان شش دولت، بهاصطلاح پنج بعلاوهی یک – سازشکار بداند؛ این غلط است؛ اینها مأموران دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، اینها بچههای خودمان هستند، بچههای انقلابند؛ یک مأموریتی را دارند انجام میدهند. کار سختی هم هست [که] بر عهدهی اینهاست؛ دارند با تلاش فراوان آن کاری را که بر عهدهی آنهاست انجام میدهند. بنابراین نباید مأموری را که مشغول یک کاری است و مسئول یک فرایندی است مورد تضعیف یا توهین یا بعضی از تعبیراتی که گاهی شنیده میشود – که اینها سازشکارند و مانند اینها – قرار داد؛ نه، این حرفها نیست.» (دیدار دانشآموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب – ۹۲/۸/۱۲)
امین، غیور، شجاع و متدین
«بنده هیئت مذاکرهکننده را – همین دوستانی که این مدّت این زحمات را بر دوش گرفتهاند – هم امین میدانم، هم غیور میدانم، هم شجاع میدانم، هم متدین میدانم؛ این را همه بدانند. اکثر حضاری که اینجا تشریف دارید، از محتوای مذاکرات خبر ندارید؛ اگر شما هم از محتوای مذاکرات و جزئیات مذاکرات و آنچه در مجالس میگذرد مطلع بودید، به بخشی از آنچه بنده گفتم، حتماً اذعان میکردید. من البته علاوهی بر اینها، بعضی از این دوستان را از نزدیک میشناسم، بعضی را از دور با سوابقشان میشناسم؛ اینها مردمانی هستند متدین و امین؛ اینها امینند؛ قصدشان این است که کار کشور را پیش ببرند، گره را باز کنند و دارند تلاش میکنند برای این کار. انصافاً غیرت ملی هم دارند، شجاعت هم دارند، در مقابل یک تعداد کثیری از کسانی قرار میگیرند – که حالا نمیخواهم تعبیر متناسب واقعی را بکنم، چون گاهی تعبیرهایی هست که واقعاً شایستهی آن تعبیرند امّا خب، مناسب نیست که ما به زبان بیاوریم – و انصافاً در مقابل آنها با شجاعت کامل، با دقت کامل مواضع خودشان را بیان میکنند، دنبال میکنند و تعقیب میکنند.» (دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب – ۹۴/۴/۲)
خستگیناپذیر
«خرسندی خود را از اینکه مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر تحریمهای ظالمانه و تلاش دانشمندان هستهئی در پیشبرد این صنعت مهم و کوشش خستگیناپذیر مذاکرهکنندگان، سرانجام طرفهای مقابل را که برخی از آنان به دشمنی با ملت ایران شهرهاند، وادار به عقبنشینی و رفع بخشی از آن تحریمهای زورگویانه کرد، ابراز میدارم.» (پاسخ به نامه رئیسجمهوری – ۹۴/۱۰/۲۹)
مدافع اهداف
«آقای دکتر ظریف و همکارانشان آزمون خوبی از سر گذراندند. احساس قدرت و نشستن در مقابل ۶ قدرت جهانی، دفاع از اهداف و تثبیت حضور و وجود خود به طرفهای مقابل، از جمله نقاط قوت مذاکرهکنندگان کشورمان در مذاکرات هستهای بود. تدین، مهمترین نقطهی قوت آقای ظریف است و بنده مکرر برای شما عزیزان دعا میکنم.» (دیدار وزیر امور خارجه، سفیران و مسئولان نمایندگیهای ایران در خارج از کشور با رهبر انقلاب – ۹۴/۸/۱۰)
باوجدان و صاحب احساس مسئولیت
«وزیر محترم خارجهی ما، آقای دکتر ظریف، یک نامهی گویایی به مسئول اروپایی مینویسند – البته این بارِ چندم است – و موارد نقض روح برجام و جسم برجام [را مطرح میکند]. گاهی میگفتند روح برجام نقض شده، ایشان میگوید که فقط روح برجام نیست، [بلکه] یک جاهایی هم خود برجام – یعنی جسم برجام – هم نقض شده بهوسیلهی آمریکاییها؛ ایشان فهرست کردند فرستادند برای آنها. یعنی این [شخص] دیگر کسی نیست که بگویند مخالفین این مذاکرات هستند که این حرف را میزنند؛ نه، خود وزیر محترم خارجه، چون انسان متدینی است، انسان باوجدانی است و انسان صاحب احساس مسئولیت است، خود ایشان هم این اعتراض را دارد میکند.» (دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب – ۹۶/۳/۲۲)
دوست عزیز
«… آقای ظریف – دوست عزیز ما – هم اینجا تشریف دارند». (دیدار اعضای هیات دولت با رهبر انقلاب – ۹۷/۶/۷)
این تنها بخشی از اظهار نظر مقامات سیاسی و رهبر معظم انقلاب درباره دکتر ظریف بود. اکنون این سوال همچنان بی پاسخ است؛ اگر او کار نابلد بود اگر او مستحق این نامهربانی ها و نقدهای ناجوانمردانه بود چرا اسرائیل، عربستان و آمریکا از رفتن ظریف خوشحال هستند؟ چرا وزارت خارجه اسرائیل با شعف بسیار این خبر را اعلام می کند و پمپئو می نویسد ما خبر استعفای ظریف را به جد دنبال می کنیم؟
آیا وقت آن نیست که از وزیر خارجه کشورمان دلجویی کنیم؟ /خبرآنلاین