اسحاق جهانگیری صبح روز سه شنبه در آیین اختتامیه پنجمین جایزه جهانی اربعین اظهار داشت: طرح فشار حداکثری آمریکا را با یاری خدا و همت ملت بزرگ ایران و رهبری مقتدرانه مقام معظم رهبری تقریبا به شکست کشانده ایم وآمریکایی ها می دانند که طرح فشار حداکثری بر ایران جواب نمی دهد.
اهم اظهارات معاون اول رئیس جمهور را در ادامه می خوانید:
* ایران در یک شرایط مهم، خطیر و حساسی قرار گرفته و تحریم های ظالمانه برضد ملت و کشور وضع شده است. آمریکایی ها به تعبیر خودشان فشار حداکثری را بر ملت ایران تحمیل کرده اند.
* منطقه ما حساس شده و مجموعه ای از باروت در منطقه جمع شده است که هر آن می تواند مشتعل شود و انفجار در این منطقه به وجود بیاورد و ما باید خیلی هوشیار و مراقب باشیم.
* در اربعین و عاشورا درس هایی وجود دارد که باید برای به شکست کشاندن توطئه های دشمنان تبیین کنیم و به کار بگیریم.
* درس همدلی، همزبانی، ایستادگی و مقاومت، تاب آوری مقابل فشار از عاشورا و اربعین حسینی گرفته شده که باید برای جامعه به خوبی تبیین شود تا بتوانیم این دوران را با یکپارچگی و انسجام ملی و همدلی پشت سر بگذاریم.
* مطمئنا جمهوری اسلامی ایران با شرایط امروز منطقه و شرایطی که آمریکایی ها و کشورهای ضد ایرانی با آنها دست دوستی داده اند پیدا کرده اند، می تواند سربلند از این حوادث بیرون بیاید فقط باید در داخل کشور انسجام و وحدت جدی داشته باشیم.
جهانگیری: تخلفات عدهای نباید باعث شود درباره همه مدیران ناسپاسی کنیم
«اسحاق جهانگیری» همچنین در دیدار اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن ایران و روسای سازمان نظام مهندسی معدن استانهای مختلف کشور که شب گذشته برگزار شد، با تاکید بر اینکه موضوع ایمنی در بخش معدن به هیچ عنوان قابل چشم پوشی نیست، از سازمان نظام مهندسی معدن ایران خواست ایمنی در معادن را در بالاترین سطح ممکن و به شکل سخت گیرانه دنبال کنند و در این سختگیری تحت هیچ شرایطی مماشات نکنند.
معاون اول رئیس جمهوری با یادآوری حادثه تلخ انفجار معدن ذغال سنگ “زمستان یورت” در استان گلستان تصریح کرد: عدم رعایت نکات ایمنی در معادن، میتواند منجر به بروز حوادثی شود که شیرینی استخراج و توسعه معدن را به تلخی مبدل کند.
او همچنین با تاکید بر اینکه رعایت اصول زیست محیطی و احیاء منابع طبیعی باید به طور جدی سرلوحه فعالیت معدن کاران و سازمان نظام مهندسی معدن ایران قرار گیرد، از اعضای این سازمان خواست موضوع حفظ محیط زیست را به عنوان یک سرفصل مهم در دستور کار خود قرار داده و در این زمینه پیش قدم باشند تا به کم توجهی و عدم رعایت اصول زیست محیطی متهم نشوند.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: لازم است سازمان نظام مهندسی معدن ایران مذاکراتی را با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص احیاء منابع طبیعی انجام دهد و بر سر موضوعات مرتبط با اصول زیست محیطی به توافق برسند تا ضمن رعایت نکات زیست محیطی، روند توسعه معادن نیز متوقف نشود.
جهانگیری افزود: بخش معدن و صنایع معدنی از بخش های پراهمیت و ارزآور برای کشور محسوب میشوند و یکی از دلایل این که در شرایط تحریم و کاهش درآمدهای نفتی اقتصاد کشور با فروپاشی مواجه نشد این بود که بخشهایی نظیر معدن، پتروشیمی، مس، فولاد و صنایعی از این دست توانستهاند تا حد زیادی بار کمبود درآمدهای نفتی را بر دوش بکشند.
جهانگیری یادآور شد: با توجه به اینکه عمدتاً معادن ایران در استان هایی واقع شده که دارای محرومیت و برخورداری کمتر هستند، اگر تمرکز خود را بر توسعه معادن معطوف کنیم و بتوانیم در بخش معدن تحول ایجاد کنیم، این تحول میتواند در توسعه استانهای شرقی کشور و استانهای کمتر برخوردار کشور موثر باشد.
درباره مدیران کشور قدرناشناسی میشود
جهانگیری با تاکید بر این که باید قدر نیروی انسانی متخصص و مدیران کشور را بدانیم، گفت: گاهی درباره مدیران کشور قدرناشناسی میشود. البته ممکن است در مواد معدودی شاهد برخی تخلفات از سوی عدهای باشیم اما نباید باعث شود که درباره همه مدیران کشور ناسپاسی کنیم. سرمایه مدیریتی کشور یکی از افتخارات به خصوص در صنایع معدنی محسوب می شود.
او ادامه داد: این که با همت مدیران بخشهای مختلف تولیدی کشور توانستهایم در شرایط تحریم و با وجود محدودیتهای مختلف، محصولات تولید داخل را صادر و واردات مواد مورد نیاز را به میزان لازم انجام دهیم موضوعی افتخارآفرین است که باید قدردان تلاش مسئولان و کارکنان واحدهای تولیدی باشیم.
جهانگیری با ابراز خرسندی از ابتکار سازمان نظام مهندسی معدن ایران برای تدوین بسته های حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش معدن گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید از این موضوع استقبال کرده و اختیارات لازم را نیز به دست اندرکاران سازمان تفویض کند تا جذب سرمایهگذار در این بخش به شکل بهتری انجام شود.
27219