علی محمدیمقدم روز چهارشنبه در نشست مدیریت کنترل کوچ استان افزود: چهارمحال و بختیاری بعد از استان فارس دومین استان عشایرنشین کشور است که تاریخ کوچ بهاره و ورود عشایر به این استان ۲۰ اردیبهشتماه تعیین شده است.
وی، با اشاره به اینکه کوچ عشایر یک پدیده اجتماعی، فرهنگی و به عنوان فرصتی برای بازسازی طبیعت، حفظ و حراست از منابع طبیعی است، گفت: در صورت رعایت نشدن تاریخ کوچ و ورود زود هنگام به مراتع، با صدور اخطاریههای لازم در ۳ نوبت با متخلفان برخورد و زمینه ابطال پروانه چرای دام ایجاد میشود.
محمدیمقدم اظهار داشت: در سالهای گذشته فرصت کوچ به علت عوامل مختلف از جمله گرمای زودرس، کمبود آب و علوفه، زمان فعالیت مدارس، کوچ با ماشین، نبود امنیت در مسیر کوچ و حرکت سایر دامداران را با مشکل مواجه کرده است.
وی خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته ۱۷۰ فقره پروانه چرای دام در استان باطل شده است.
محمدیمقدم اظهار داشت: هماکنون شرایط ابطال چندین فقره پروانه چرای دام دیگر در استان وجود دارد، که در صورت رعایت نشدن تاریخ کوچ و ورود پیش از موعد عشایر به مراتع، پروانه چرای دام بهرهبرداران باطل میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه رعایت تاریخ کوچ نیاز به فرهنگسازی، ایجاد انسجام سازمانی، وحدت برون استانی و درون استانی دارد، افزود: فعال شدن گروههای سیار نظارتی، بازرسی و کنترل گلوگاهها ، نصب تابلو و اطلاعرسانی از طریق رسانهها از جمله اقدامات به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر و ورود دام پیش از موعد به مراتع استان است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از ۱۲۴ هزار نفر جمعیت عشایری به همراه یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک، دومین استان عشایرنشین کشور است.
عشایر بختیاری در طول سال ۲ بار در ابتدای فصل بهار و پاییز اقدام به کوچ میکنند.
46