به گزارش بخش ورزشی سایت ، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در بیست و ششمین نشست کمیسیون فرهنگی، تربیت بدنی و ورزش کشور که صبح امروز با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، ساختار کنونی مدیریت ورزش کشور را فرهنگی دانست و اظهار داشت: سلطانی فر و همکارانش مدیرانی با شاخصه های فرهنگی هستند و مسأله فرهنگی در وزارت ورزش و جوانان و کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک یک امر درونی و یک ضرورت است و به هیچ وجه ابلاغی و دستوری نیست که باید قدر بدانیم.

وی ادامه داد: اگر بپذیریم که فرهنگ به مثابه رود جاری است و همه کسانی که تشنه هستند در مسیر آن سیراب می شوند، آنگاه می توانیم تحلیل بهتری از فرهنگ داشته باشیم.

صالحی امیری با اشاره به این مهم که در ورزش حوزه فرهنگ به مفهوم ارتقا سطح ارزش ها، هنجارها، آداب، رسوم و اخلاق در کنار نشاط اجتماعی باید مورد بررسی قرار گیرد، تاکید کرد: برای تحقق کار فرهنگی در ورزش کشور باید از شکل فاصله بگیریم و به محتوا برسیم چرا که در کار فرهنگی نباید انتزاعی با ورزش دیده شود و در این عرصه همه عوامل از مربی و ورزشکار تا داور و مدیر همه باید تصویر فرهنگی ارائه دهند.

رییس کمیته ملی المپیک در بخش دیگری از سخنانش شکل گیری کار فرهنگی را با تمرکز بر روی ورزشکاران به عنوان گروه های مرجع مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: ورزشکاران اگر در زمین از اخلاق دور شوند این بی اخلاقی به جامعه و تماشاگران هم سرایت می کند که خدا را شکر اکنون بسیار کمتر از گذشته شاهد این اتفاقات هستیم.

صالحی امیری با بیان اینکه برای کار فرهنگی نیازمند برنامه استراتژیک هستیم، اظهار داشت: این برنامه باید کلان نگر باشد و وضعیت آینده ورزش کشور را در ۱۰ سال آینده ترسیم کند.

رییس کمیته ملی المپیک در ادامه این بحث، نیازسنجی را در کار فرهنگی مهم برشمرد و اظهار داشت:کار فرهنگی مجزا از کار قهرمانی نیست و آنچه اهمیت دارد باید اثر بخشی کار فرهنگی را بسنجیم و اگر دنبال اثربخشی هم هستیم نیاز به نیازسنجی داریم.

صالحی امیری یکی از موارد مهم در اثربخشی کار فرهنگی را در جامعه مخاطب دانش آموزان دانست و تصریح کر : برنامه ریزی فرهنگی برای دانش آموزان باعث خواهد شد در آینده شاهد تربیت جوان با اخلاق و حضور موثر او در جامعه باشیم. اگر دنبال اخلاق محوری، خضوع و خشوع در عرصه ورزش هستیم باید کار فرهنگی انجام دهیم.

صالحی امیری گفت: کار فرهنگی وقتی اثربخش است که ارتقا سطح اخلاق و فضیلت؛ کاهش سطح آسیب های اخلاقی افزایش نشاط اجتماعی را به دنبال داشته باشد تا آنگاه بتوانیم بگوییم کار فرهنگی درست انجام داده ایم.

محمدرضا داورزنی معاون حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش نیز در کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی گفت: بانوان ایرانی در قالب تیم های مختلف ورزشی در عرصه های بین المللی شرکت می کنند قهرمان می شوند و روی سکو می روند. کیمیا علیزاده دختر ارزشمند ما در المپیک روی سکو می رود و بانوان ورزشکار ما با حجاب کامل فرهنگ غنی خود را به دنیا نشان می دهند که بارها مقام معظم رهبری از این بانوان تشکر کرده است.

وی افزود: اما سوالی که دنیا همیشه از مسئولان ورزش ایران دارد این است که چرا با وجود این که بانوان ایرانی فعالیت حرفه ای ورزشی دارند، ولی اجازه حضور در استادیومهای ورزشی برای تماشای مسابقات را ندارند؟ البته با تدابیری که در این چند سال اخیر اتخاذ شده با توجه به الزامات بین المللی به گونه ای تعدادی از بانوان در گوشه ای از استادیومها حضور پیدا کردند اما واقعیت این است که نباید بد رفتاری ها و بی اخلاقی ها در یک مسابقه را به کل جامعه ورزش و تماشاگران تعمیم دهیم.

داورزنی با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که در مسابقات ملی هیچ مشکل اخلاقی و بدرفتاری تماشاگران وجود نداشته است، خاطرنشان کرد: نباید به صرف این که در یک مسابقه چندین تماشاگرنما بدرفتاری می کنند جامعه چهل میلیونی بانوان و چند میلیون نفری بانوان ورزشکار و خانواده های آنها را از تماشای مسابقات فرزندان خود و تیم های ملی محروم کنیم.

معاون وزیر ورزش گفت: در بولتن فدراسیون جهانی والیبال عکسی از تماشاگران بانوی والیبال ایران را چاپ می کنند و می نویسند تاریخ والیبال جهان چنین تماشاگرانی به خود ندیده است. تیم های ملی ما در هر جای جهان بازی دارند تماشاگران زن و مرد از اقصی نقاط دنیا حضور پیدا می کنند. از دوستان شورای عالی انقلاب فرهنگی تقاضا می کنم به این موضوع که حق مسلم بانوان ایرانی است توجه بیشتری داشته باشند تا بانوان ما در فضای سالم تر و آرام تر بتوانند در استادیومها حضور پیدا کنند.

سردار آذرنوش رییس سازمان بسیج ورزشکاران هم در این نشست با بیان اینکه سازمان بسیج ورزشکاران تلاش کرده است تا بخشهایی از مصوبات کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی را عملیاتی کند، گفت: پنج هزار شهید ورزشکار و ۱۵۰ شهید ورزشکار مدافع حرم داریم که بستر خوبی برای برگزاری اولین کنگره ملی شهدای ورزشکار بود. هر ساله در ۶ استان یادواره شهدای ورزشکار برگزار می شود و اهتمام فدراسیونها برای موضوعات فرهنگی جدی است.
وی افزود: ورزشکاران ما با نام شهدا به میدان و روی سکو می روند و بارها مدالهای خود را به شهدا تقدیم کرده اند. چاپ کتاب شهدای ورزشکار و ساخت مستندها و فیلمهای مختلف درباره شهدای ورزشکار از جمله اقدامات خوب فرهنگی است که انجام شده است.

آذرنوش خاطرنشان کرد: ورزشکاران و قهرمانان اهتمام جدی به کاروان راهیان نور دارند و وقتی حضور پیدا می کنند در مقابل عظمت شهدا مدالهای خود را بی ارزش می دانند. امیدوارم بتوانیم در ادامه راه از لحاظ محتوایی و اقدام عملی گامهای خوبی برداریم. /فارس

hotnewsورزش6 سال پیش • dahio.com • 81



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها