اگر تاکنون اتفاق فاجعه باری رخ نداده باید به پای اقبال خوب آنها و البته مسؤولین امر گذاشت. ماههاست عملیاتی غیرعادی برای تغییر مسیر شاه لوله آب شهری تهران در همین محدوده جریان دارد که بر اثر آن حریم پیاده رو و تقریباَ نیمی از عرض خیابان را مانع گذاری کرده اند و درنتیجه رهگذران اغلب مجبورند به شکلی خطرناک مسافتی را از خط طولی این خیابان گذر کنند. اینکه چرا شاه لوله آب در این محدوده تغییر مسیر داده میشود حکایتی شنیدنی دارد:
سالها پیش شهرداری تهران در دوره مدیریت جناب قالیباف طی مزایده ای قطعه زمینی را به مساحت 4800 متر مربع در ضلع شمالغربی شاهین شمالی به فروش گذارد که بخشی از فضای سبز منطقه بود. برنده مزایده، شرکت سرمایه گذاری “گرات” دیواری به دور زمین کشید و چند سالی را به حال خود گذارد تا در نهایت به شرکت دیگری به نام فهندژ موسوم به گروه فنی اقتصادی”داناک” فروخت. داناک اعلام کرد سازه ای با 4 طبقه مشاعات در زیر و 6 طبقه مسکونی بر روی زمین را در دست ساخت دارد اما در آغاز عملیات گودبرداری توسط یکی از اهالی قدیمی محل به این شرکت اطلاع داده شد که این ملک محل عبور شاه لوله آب شهری است! به گفته یکی از مهندسین مجری عملیات گودبرداری اگر به این حرف اعتنا نمیشد معلوم نبود با قطع تصادفی شاه لوله ای به قطر 1 متر و 80 سانتیمتر و فوران حجم آب در گردش، چه فاجعه ای در انتظار عوامل گودبردار، عابرین و خودروهای در حال تردد از اتوبان همت بود.
در هر صورت حالا معلوم میشد وقتی همه خوابند شهرداری تهران زمینی را به مزایده برای فروش گذارده که مالک تمامی آن نبوده و به حکم قانون، حریم 6 متر از هر طرف محور لوله در مالکیت شرکت آب و فاضلاب شهری است. این اقدام نه تنها گواهی بر روند پر از حرف و حدیث کسب درآمد از راه فروش شهر بلکه به منزله فروش منابع ملی و احتمالاَ شاهکاری در ثبت تخلفات شهرداری است، هر چند که ممکن است شتابزدگی در تصمیم فروش و عدم بررسی و استعلام وضعیت و سوابق ثبتی زمین نیز مؤثر در انجام آن بوده باشد.
و اما ادامه ماجرا: از زمان پی بردن به وجود این شاه لوله، شرکت داناک وارد مذاکره و چانه زنی با سازمانهای مختلفی شد؛ درنتیجه قرار شد این شرکت به هزینه خود اقدام به لوله گذاری جدید برای تغییر مسیر شاه لوله با نظارت شرکت آب و فاضلاب تهران کند و تا این زمان داناک کار گودبرداری در پهنه مجاور را برای پروژه ساخت وساز خود نیز به اتمام رساند. برای داناک این تصمیم بهتری بود چون به این ترتیب از هیچ بخش از مایملک اسمی خود صرفنظر نمیکرد. آب و فاضلاب تهران نیز به حق خود در مجاورت مایملک سابق میرسید و شهرداری هم گفته می شد در تمامی این مراحل بیرون از ماجرا بود و معامله را تمام شده فرض می کرد. پس همه راضی بودند، فقط معلوم نیست در مدتی که داناک وقت و تلاش خود را صرف عملیات انتقال مسیر شاه لوله کرده چرا به تعداد طبقات در مشخصات اعلامی ملک افزوده و ارتفاع سازه را که اول 6 طبقه اعلام کرده بود در یک مرحله به 9 طبقه و اکنون در آخرین آگهیهای اینترنتی به 10 طبقه افزایش داده است؟!
با این حال اهالی این منطقه برکنار از تمامی این ماجراها و خسته از پیامدها و حواشی آن پایان یک چیز را فقط انتظار میکشند و آن اتمام عملیات لوله گذاری و جمع آوری تمامی موانع عبور و مرور از مسیر پیاده رو و خیابان شاهین شمالی تا پیش از بروز هر حادثه ای است.
1717