به گزارش خبرآنلاین، طبق بررسیهایی که در بریتانیا صورت گرفته، با شروع ۷ سالگی، اغلب کودکانی که دچار چاقی مفرط شدهاند، با مشکلات روان دست و پنجه نرم میکنند.
مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته نشان میدهد، کودکان چاق در سنین پایینتر اغلب دچار اضطراب مفرط و دمدمی مزاجی شده و با بالا رفتن سن، درگیریهای احساسی نیز به مشکلاتشان اضافه میشوند.
در سنین ۷ تا ۱۴ سال، دختران بیشتر از پسرها دچار چاقی و مشکلات احساسی میشوند.
اگرچه فقر نیز فاکتور مهمی در رابطه وزن و اختلال سلامت روان است، اما به طور کلی و با یکسان در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی، چاقی کودکان میتواند در مشکلاتی که برای سلامت روانها به وجود میآید، مؤثر باشد. کودکانی که شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری دارند، گاهی تحت قضاوت و تبعیض قرار گرفته و بیشترشان اعتماد به نفس پایینی دارند که در دراز مدت موجب افسردگی میشود. در ادامه نیز افسردگی میتواند منجر به پرخوری احساسی و در نتیجه تشدید چاقی مفرط شده و حتی الگوی خواب این کودکان را به هم بزند.
چاقی و مشکلاتی که برای سلامت روان کودکان به وجود میآید ممکن است ریشه در مسائل مختلفی داشته باشد.
کودکانی که چاقی مفرط دارند اغلب رژیم غذایی سالمی نداشته و از نظر فیزیکی فعالیت کمتری دارند و از آنجا که این کودکان در سن رشد قرار دارند، از نظر عاطفی آسیبپذیر هستند و اگر بخاطر ظاهرشان مورد تمسخر قرار بگیرند، ممکن است دچار مشکلات روحی روانی زیادی بشوند.
اما میتوان با ایجاد تغییراتی هرچند کوچک در سبک زندگی و عادتهای غذایی به کودکان کمک کرد. بهترین اقدام، گنجاندن مقدار بیشتری سبزیجات و کاهش مصرف موادغذایی فراوری شده است و البته افزودن ورزش به عنوان یک برنامه روزمره در زندگی کودکان میتواند علاوه بر حفظ سلامت، اعتماد بهنفسشان را نیز ارتقا دهد.
منبع: Health24
۴۷۲۳۴