گردو چه به عنوان یک ماده اولیه برای تهیه خوراکی‌های مختلف، چه به عنوان آجیل و چه برای استفاده از روغن آن، همیشه طرفدار دارد و هر سال هم گران‌تر می‌شود. به همین دلیل خرید نهال گردو بازار پرتقاضایی دارد. جالب است بدانید که نهال گردو وقتی به مرحله رشد کامل می‌رسد، تا سال‌ها میوه می‌دهد بنابراین سرمایه‌گذار از پرداخت هزینه‌های اضافی معاف می‌شود و با یک سرمایه‌گذاری اولیه تا سال‌ها از سود بهره‌مند می‌شود. نکته مهم‌تر این است که درخت گردو هر سال پر بارتر از سال قبل می‌شود به شرط اینکه بذر آن درجه یک و سالم باشد. با تمام این تفاسیر قبل از هر اقدامی نیاز به مطالعه و آگاهی درباره محیط بازار این محصول داریم. در این مقاله درباره انواع نهال گردو و سرمایه‌گذاری صحیح در این حوزه صحبت می‌کنیم.

باغ گردو در چه آب و هوایی بار می‌دهد؟

یکی از پردرآمدترین درختان میوه سردسیری، گردو است. بذر نهال گردو به طور سنتی در آب و هوایی که تابستان خنک و زمستان سرد دارد، کاشته می‌شود. از قدیم گفته‌اند برای رسیدن گردو باید صبر پیشه کرد اما امروز نهال گردو نژادهای مختلفی دارد و علاوه بر روش سنتی، به روش علمی هم تولید می‌شود. تولید بذر علمی، به روش ژنوتیپ و پایه پیوندی است. بر همین اساس نهال‌های گرمسیری گردو و نهال‌های سردسیری گردو برای شهرهای مختلف ایران با آب و هوای متفاوت تولید می‌شوند. اگر می‌خواهید دغدغه سرمای هوا در زمان گل‌دهی یا دغدغه آفات را نداشته باشید، باید قبل از انتخاب و خرید نهال گردو با یک مرجع مشاوره صحبت کنید و اطلاعات لازم درباره منطقه آب و هوایی خود را کسب کنید.

انواع نهال گردو بر حسب آب و هوا

ویژگی اصلی نهال گردو استقامت و باردهی آن است. انتخاب بذر مناسب مساوی با تضمین سرمایه است. اما انتخاب نوع بذر برای مناطق سردسیر و گرمسیر مهم است. ارقام مناسب مناطق سردسیر ژنوتیپ، چندلر، فرنور و … هستند. بر اساس ارتفاع منطقه از سطح دریا نیز انتخاب نوع رقم حائز اهمیت است. این نوع بذرها مقاوم هستند و در سرمای شدید هم دوام می‌آورند. این ارقام مناسب کاشت در مناطقی است که دارای سرمای شدید هستند. در مناطق گرمسیر بالای ۵۰ درجه گرما یکی از مناسب‌ترین ارقام پکان است.

خالی از لطف نیست که بدانید بهترین زمان برای کاشت انواع نهال گردو اواخر پاییز و اوایل فصل زمستان است چون در این زمان ریشه آن در حالت خواب و آماده رشد در فصل بهار است.

در هر کجای ایران هستید، سرمایه‌گذار گردو شوید!

انواع نهال گردو بر حسب پرباری

بعضی از ارقام نسبت به دیگر درختان گردو باردهی بیشتری دارند. این باردهی کاملا بستگی به سازگاری نوع نهال با منطقه شما دارد. به عنوان مثال نژاد گردو ژنوتیپ پالیز برتری زیادی بر نژادهای دیگر دارد و در تمام کشور تا دمای ۴۵ درجه مناسب کشت است. این رقم در هر هکتار ۸ الی ۱۰ تن بار می‌دهد.

ارقام گردو مثل گردو تویسرکان یا دماوند از ارقام قدیمی گردو هستند که با دیدن آن‌ها حتی متوجه پرباری درخت این محصول می‌شوید اما نکته جالب این است که هر درخت تویسرکانی گردو ۱۵۰ کیلو بار می‌دهد اما فضای زیادی می‌گیرد و در مجموع در هر هکتار بار کمتری نسبت به بعضی ارقام دیگر می‌دهد. ارقام قدیمی گردو در هر هکتار ۲ تا ۳ تن بار می‌دهند اما نژادهای اصلاح شده گردو مانند چندلر در هر هکتار ۴ تا ۵ تن بار می‌دهند.

انتخاب نوع نهال گردو

کاشت سنتی بذر این محصول در باغ‌های قدیمی ممکن است نتیجه مطلوب و بار دهی ضعیفی همراه با آفات داشته باشد. بنابراین ترمیم زیرساخت با هزینه ای معقول، منطقی است.

کاشت درخت گردو در خاکی که رطوبتی بیش از حد استاندارد دارد، نتیجه مطلوبی ندارد. رطوبت بالای هوا هم برای گردو بیماری‌زا است و هم موجب رویش قارچ می‌شود. در مناطقی با رطوبت بالا، بذر گردو ژنوتیپ پالیز مناسب است. بافت خاک هم مهم است. ترکیب خاک نباید سفت و سنگلاخی و انباشته از رس باشد. یک مشاور فروش نهال گردو با نمونه‌برداری از خاک و متعادل کردن خاک رس با درصد مطلوبی ماسه بادی، می‌تواند بستر رشد نهال گردو را مساعد کند یا اصلاح خاک را انجام دهد.

در هر کجای ایران هستید، سرمایه‌گذار گردو شوید!

قیمت نهال گردو

ارقام مختلف نهال گردو قیمتهای متفاوتی دارند. به طور کلی قیمت نهال گردو در شرایط کنونی بازار (اسفند ۱۴۰۱) بین ۱۲۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است. برای انتخاب مناسب‌ترین محصول از لحاظ قیمت که متناسب با منطقه آب و هوایی شما باشد، با bartarnahal.ir تماس بگیرید و از مشورت با مشاوران بهره مند شوید. استفاده از مشاوره ی تخصصی در زمینه بازدهی نهال گردو، اولین قدم برای شروع سرمایه‌گذاری کم ریسک و پرسود باغ گردو است.

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 2

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها