«اسحاق جهانگیری» در سومین جلسه نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با تاکید بر اینکه همه مسئولان و بهویژه شهرداران کلانشهرها باید در شرایط دشوار تحریم و کرونا با جدیت و روحیه و انگیزه قوی، خدمت رسانی به مردم را انجام دهند، درباره دستور این نشست مبنی بر رفع موانع اجرایی در زمینه تامین منابع توسعه حمل و نقل عمومی کلانشهرها گفت: در دوران کرونا علت اصلی بسیاری از تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا مانند تعطیلی برخی اماکن، کمک به کاهش تراکم جمعیت در محیطهای عمومی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بود.
وی افزود: متاسفانه در پایتخت و بسیاری از کلانشهرها شاهد ازدحام و حضور مردم در شبکه حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و مترو هستیم که برای رفع این معضل حتما باید تعداد اتوبوسها و واگنهای قطار درون شهری افزایش یابد.
جهانگیری با تاکید بر لزوم استفاده از توان و ظرفیت شرکتهای داخلی در تولید و بازسازی وسایل حمل و نقل عمومی، استفاده از منابع فاینانس دو میلیارد دلاری چین که دولت مجوز آن را برای ساخت واگن مترو تعیین کرده است، را راهکار مؤثری برای حل مشکلات کنونی ارزیابی کرد.
معاون اول رییس جمهور همچنین از وزارتخانههای کشور و صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه خواست تا روند بازسازی بیش از هفت هزار دستگاه اتوبوس که بخشی از منابع مالی آن از سوی دولت تامین شده است را تسریع بخشند.
«علیرضا رزم حسینی» وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این جلسه با اعلام آمادگی شرکتهای داخلی برای ساخت و نوسازی اتوبوسهای مورد نیاز کلانشهرهای کشور، از پیشنهاد واردات یکهزار دستگاه اتوبوس برای تسریع در افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهرها با استفاده از منابع فاینانس استقبال کرد.
براساس این گزارش، در این جلسه شهرداران کلانشهرهای تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و قم بطور جداگانه در زمینه مهمترین مسایل کلانشهرها و راهکارهای مرتفع کردن آنها را بیان کردند.
شهردار تهران با اشاره به شرایط سخت کار شهرداریها در دوران تحریم و کرونا، یکی از مهمترین چالش پیش روی شهرهای بزرگ کشور را مساله حمل و نقل عمومی عنوان و آمادگی شهرداری ها را برای استفاده از توان و ظرفیت شرکتهای داخلی در حوزه ساخت اتوبوس و واگن های مترو را اعلام کرد.
در این جلسه علاوه بر موضوع افزایش ظرفیت نوسازی ناوگان اتوبوسرانی کلانشهرها، موضوع بررسی تبدیل وضعیت نیروی انسانی شهرداریهای کلانشهرها مطرح و مقرر شد سازمان امور اداری و استخدامی کشور با همکاری وزارت کشور و نماینده شهرداری کلانشهرها ظرف مدت یک ماه راهکار قانونی برای حل وضعیت نیروی انسانی ارائه کنند.
همچنین مقرر شد علاوه بر قرارداد ساخت ۲ هزار دستگاه اتوبوس با شرکتهای داخلی، مجوز لازم برای واردات یک هزار دستگاه اتوبوس با شرایط فاینانس و تایید بانک مرکزی به شهرداریها داده شود.
216216