به گزارش خبرآنلاین از البرز؛  «داوود نجفیان»  روز سه‌شنبه به مناسبت  هفته صرفه‌جویی در مصرف آب (یکم تا هفتم تیرماه ) در نشست خبری به خبرنگاران گفت: اکنون در این شرایط  صحبت  از اجرای  پروژه‌های تامین آب کافی نیست.

وی ادامه داد: باید اعتراف کنیم ولع و حرص  مصرف آب در این سال‌های کم بارشی در کشور و استان پرجمعیت البرز بالا بوده  و ظرفیت‌های حال و آینده به مصرف رسیده است .

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با تاکید بر رعایت الگوهای جهانی در مصرف آب بیان کرد:  گذشتگان ما به صورت تجربی تمام برنامه‌ها را مطابق با ظرفیت اکولوژیکی انجام دادند و باید ضرب‌المثل ایرانی را که می گوید « پا را به اندازه گلیم دراز کنید» مورد توجه  قرار گیرد.

نجفیان ادامه داد: نسل کنونی در مصرف آب پا را بسیار فراتر از گلیم  خود دراز کرده و اکنون با بحرانی به نام چالش آب در کشور و استانی پرجمعیت مانند البرز روبرو هستیم.

وی تاکید کرد که تنها افتتاح طرح‌های بزرگ و زیر ساختی در بخش آب کافی و کارساز نیست بلکه همه جمعیت کشور باید به موضوع آب و خشکسالی حساس شو ند؛ زیرا تاکنون از ظرفیت بخش اجتماعی آب و اصلاح باور و الگوی مصرف خیلی بهره نبرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز اظهار کرد: امروز کشور ما به لحاظ مصرف آب در دنیا رتبه اول را دارد یعنی بیش از ۱۰۰ درصد الگوی صحیح مصرف آب در آب مصرف می‌شود وو منابع تجدیدناپذیر در حال از بین رفتن است. 

نجفیان  ادامه داد: داده‌های آماری نشان می‌دهد که ۱۱ میلیارد متر مکعب بیلان منفی آب درکشور داریم که در این شرایط خشکسالی وضعیت وخیم و شکننده است که باید سریع  به الگوها برگردیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای  البرز گفت: هرچند که  ارگان‌های مختلف به ویژه آموزش و پرورش اقداماتی شروع کرده‌اند و حساسیت‌هایی وجود دارد اما کافی نیست. سرانه مصرف آب شرب ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز شده است در حالی که کشورهایی که مشکل کم آّبی و بحران آب ندارند به خاطر اهمیت به نسل‌های آِینده یک سوم ما مصرف می‌کنند.

وی ادامه داد: سرانه مصرف آب دنیا ۱۱۴ لیتر و برخی کشورها ۷۰ لیتر است اما در البرز برخی از روستاها حتی تا ۴۰۰ لیتر سرانه مصرف گزارش شده است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز گفت: هر چند در سه سال گذشته امیدی به واسطه بارش‌های خوبی که داشتیم برای تقویت سفره‌های آب زیر زمینی به وجود آمد، اما امسال به سبب وضعیت کم بارشی، کشور و استان البرز دارای شرایط ویژه‌ای است.

نجفیان افزود: اگر ۲۰ سال مانند سه سال گذشته بارش در کشور رخ دهد، تازه می‌توان بدهی آبخوان‌ها را پس داد در غیر این صورت وضعیت شکننده‌تر خواهد شد.

وی بیان کرد: با این وضعیت  تا چند سال آینده مشکل آب حل نمی‌شود زیرا جمعیت کشور رو به  افزایش است که می‌بایست از سرانه صنعت،  کشاورزی و هدر روی‌ها کاسته شود.

نجفیان یادآور شد که اکنون ۶ درصد مصارف آب کشور در بخش شرب، ۹۰ درصد کشاورزی و مابقی در بخش صنعت است  که اگر ۱۰ درصد در مصارف بخش کشاورزی صرفه‌جویی شود نگرانی تامین  آب شرب از بین می‌رود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز ادامه داد: در سال آبی  جاری،  ۳۸ درصد بارش‌های البرز کاهش یافت و منابع آبی سدهای البرز با توجه  پیش‌بینی‌ها  با استفاده از توقف رهاسازی آب مازاد حفظ شد.

وی گفت : اکنون در سد کرج  حدود ۱۷۶ میلیون متر مکعب آب داریم که در مدت مشابه سال گذشته ۱۷۸ میلیون متر مکعب بود؛ یعنی ۲ درصد نسبت به پارسال بیلان منفی در این سد داریم .

وی اظهار کرد: امسال سد طالقان ۳۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ذخیره آب دارد یعنی سال گذشته ۴۱۹ میلیون متر مکعب بود اما اکنون  ۲۹۱ میلیون متر مکعب است و علت این کاهش، پائین بودن سطح بارش‌ها در این منطقه است.

نجفیان بیان کرد: با توجه به کاهش منابع آبی سطحی و زیر زمینی استان از طریق جهاد کشاورزی ممانعت از کشت تابستانه در استان دنبال می‌شود.

وی تاکید کرد که مصارف غیر شرب آب در استان البرز باید به حداقل ممکن برسد زیرا بیش ازدو سوم ذخایر آبی استان کم شده است.

نجفیان گفت: در بخش آب شرب البرز مشکل دیگری به مشکلات افزوده شده و آن قطعی برق است؛ زیرا عمده منابع آب از چاه‌ها تامین م‌ شود و دستگاه‌های پمپاژ دچار مشکل می‌شوند.

وی درخصوص اختصاص سهمیه ۵۵ میلیون مترمکعبی آب از سدهای کرج و طالقان به البرز در سال گذشته با مجوز وزارت نیرو بیان کرد: تاکنون توانسته‌ایم با استفاده از ظرفیت موجود ۱۵ میلیون مترمکعب آن را جذب کنیم که تا آخر شهریورماه امسال به ۳۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز گفت: اکنون عملیات اجرایی خط انتقال آب  بیلقان به  تصفیه‌خانه شماره سه کرج  به همراه ۶۲ کیلومتر شبکه سراسری  انتقال آب البرز در دست اقدام است که شبکه سراسری آب استان  ۲۵ میلیون متر مکعب آب به شهرستان‌های نظرآباد ، ساوجبلاغ و اشتهارد انتقال می‌دهد.

وی بیان کرد: برای مدیریت آب استان در میان مدت  طرح جامع آب البرز با  ۳۳۰ میلیارد تومان در دست اقدام است و انتظار می‌رود که رسانه‌ها بیشتر در بخش آب حضور داشته باشند و لازم است از نگاه رسانه‌ها بخش آجتماعی آب تبیین و تشریح شود .

وی افزود: تاکنون هشت هزارو ۴۰۰ حلقه چاه غیر مجاز آب در استان شناسایی شده که حدود سه هزارو ۲۰۰ حلقه چاه آنها بیش از ۸۵ درصد تخلیه آب‌ها را برای مصارف کشاورزی  انجام می‌دهند که هر سال ۸۰ میلیون متر مکعب تخلیه مازاد از سفره‌های آب زیرزمینی استان انجام می‌شود.

نجفیان گفت : طی سه سال گذشته با کمک و همکاری مسئولان اجرایی و دستگاه قضایی استان  و با همراهی کمیته صیانت از حقوق بیت‌المال و آب در ۲ بخش آبخوان و ساخت و سازهای غیر مجاز اقدامات خوبی در البرز صورت گرفته است.

وی افزود: حاصل  این اقدامات صرفه‌جویی بیش از ۲۲ میلیون متر مکعبی در مصرف آب‌های زیر زمینی البرز بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز گفت: طرح سازگاری با کم آبی سال گذشته از سوی استان البرز ارائه شد که به عنوان یکی از طرح‌های خوب در وزارت نیرو و کارگروه ملی تصویب شد و بر اساس آن قرار شد هر دستگاه اجرایی مانند جهاد کشاورزی روش‌های نوین آبیاری را توسعه بدهد و در نهایت  میزان صرفه‌جویی آب  افزایش یابد. 

وی ادامه داد: قرار است با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای البرز با ترویج و توسعه شبکه‌های آبیاری نوین ۱۱۳ میلیون متر مکعب  صرفه‌جویی آب در البرز داشته باشیم.

همچنین بازچرخانی پساب‌ها برای مصارف کشاورزی و صنعتی مهمترین گام برای صیات از منابع آبی و در اجرای طرح سازگاری با کم آبی است ضمن آنکه شهردار ها نیز باید در این طرح مشارکت کنند و فضاهای سبز با استفاده از پساب تصفیه شده آبیاری شود.

وی در خصوص آزاد سازی حریم رودخانه‌های البرز از ساخت وسازها در سه سال اخیر گفت: ۱۶ کیلومتر از حریم این رودخانه‌ها با همکاری دستگاه قضایی آزاد سازی شده و برای ساکنان حاشیه ۲ کیلومتر دیگر از این رودخانه‌ها اخطاریه صادر شده است. 

نجفیان در خصوص هوشمند سازی چاه های آب کشاورزی البرز بیان داشت : تاکنون  یک هزارو ۷۶۱ حلقه چاه مجهز به کنتورهای هوشمند شده و امسال نصب این کنتورها بر روی ۵۰۰ حلقه چاه دیگر در دست اقدام است.

48

hotnewsخبر3 سال پیش • dahio.com • 4

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها