ماهرخ عباس‌پور: سعید الهی درباره کارکرد پژوهش در سینما اظهار داشت: از جمله کارکردهای پژوهش در هر زمینه ای خروج از انسداد، محدودیت فکری و توجه به وجوه مختلف یک موضوع از مناظر گوناگون است. به‌ طور طبیعی تراوشات ذهنی فردی قابلیت بسط و ترویج در طول زمان را نداشته و آنچه که موجب ماندگاری و اثربخشی اندیشه ها و ایده ها می شود، پیش زمینه مطالعاتی و مرور پژوهش‌های صورت گرفته در آن عرصه است.

عضو شورای سیاست‌گذاری پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران در ادامه افزود: در حوزه تولید محصولات و صنایع فرهنگی و هنری نیز فارغ از برخی استثنائات، اصالت مبتنی بر دانش و آگاهی منشعب از تحقیق و دانش پژوهی و توجه به مطالب، دانایی بخشی است که از سوی دیگران و یا خود فرد در محیط پیرامونی وجود دارد. لذا با این استدلال، تکیه بر اطلاعات محدود نمی تواند به معنای واقعی موجب همراهی و همذات پنداری مخاطب با اثر شود.

الهی که علاوه بر تحلیل مسائل روز سینما در رسانه های جمعی کشور، از مدرسان حوزه مدیریت رسانه است، با اشاره به ضرورت پژوهش در سینما تصریح کرد: متاسفانه از سوی بسیاری از فیلمسازان به ویژه در عرصه اجتماعی، سیاسی و موضوعات استراتژیک و مورد نیاز جامعه، مطالعه کافی عمیق صورت نمی‌گیرد و تنها به برداشت‌های غیرعلمی و چه بسا سطحی اکتفا می شود.

وی یادآور شد: این در حالیست که تولید یک فیلم داستانی موثر، پرمخاطب و جذاب اصولاً از بستر مستندنگاری و یا حداقل خروجی های مفید و قابل اعتنا در محافل و مجامع نخبگانی استخراج می شود. این کارشناس حوزه فرهنگ و رسانه در ادامه بر تشکیل کانون‌های پژوهشی و بهره‌مندی از پژوهشگران دانشگاهی و مجرب در نگارش هر اثر بصری از جمله سینمایی تاکید کرد و گفت: حضور اصحاب پژوهش در عرصه تولیدات فرهنگی علاوه بر عمق‌بخشی به اثر، موجب اطمینان خاطر برای فیلمساز و مخاطب خواهد شد که محصول پیش رو از مسیر راهبردی، آموزشی و اطلاع رسانی خود در جایگاه رسانه خارج نشده و در حال انتقال پیام صحیح و تعالی بخشی به جامعه باشد.

این منتقد سینما در بخشی دیگر از سخنان خود بیان داشت: سینماگر ایرانی به‌طور طبیعی اهل مطالعه و دانش است، اما تمرکز روی یک موضوع مشخص برای خلق ایده و نگارش یک فیلمنامه حرفه‌ای به بحثی فراتر از مطالعه روزانه انسان که می‌تواند دایره وسیعی را در بر می‌گیرد، نیاز دارد و آن پژوهش‌های موردی است.

الهی با اشاره به تاثیر تعاملات سینماگران و دانشگاهیان بر شرایط فعلی و آینده فیلمسازی در کشور گفت: جایزه پژوهش بیش از آنکه یک بستر رقابتی باشد، تلنگر و فرصتی است بر همه فعالان سینما و تلویزیون که از ظرفیت های آکادمیک و پژوهشی کشور در جهت تعمیق آثار خود و ترویج اندیشه‌ورزی و نگاه عالمانه در بین اقشار مختلف مردم به عنوان مخاطبان اصلی سینما استفاده کنند.

تهیه کننده مستند «دهه هشتادی‌ها» در پایان خاطرنشان کرد: پژوهش دقیق و صادقانه امکان تشخیص و تمیز حق از باطل و سره از ناسره را به خالق اثر می دهد تا در مسیر فرهنگی خود علاوه بر شکل دهی یک محصول شرافتمندانه، وظیفه آگاهی بخشی خود را به عنوان یک سرمایه و رهبر اجتماعی در میان مردم ایفا کند.

آیین اعلام آثار برگزیده و اهدای جوایز برندگان پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران به دبیری امیررضا مافی اواخر آذرماه ۱۴۰۱ هم‌زمان با هفته پژوهش برگزار خواهد شد.

۵۷۵۷

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 3

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها