عباس مسجدی آرانی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در نشست خبری امروز گفت: در سازمان پزشکی قانونی نهضت خدمت رسانی توام با تکریم ارباب رجوع دنبال می شود و تلاشمان این است که در بالاترین حد علمی نظرات مان را اعلام کنیم. آن چیزی که در پزشکی قانونی دنبال می شود برگرفته از تفکرات ناب امام (ره) است.
وی افزود: پزشکی قانونی در سراسر کشور ۴۴۶ مرکز فعال دارد که ۲۳۰ مرکز آن ملکی و ۴۹ مرکز آن استیجاری و ۱۲۸ مرکز امانی و ۳۹ مرکز در مطب پزشکان است.
وی با تاکید براینکه دو مولفه مهم یکی ابنیه و نیروی متخصص در ارایه خدمات پزشکی قانونی بسیار مهم است، گفت: ۱۳ پروژه در استانهای مختلف اعم از البرز و اصفهان و هرمزگان و گلستان و آزادشهر و یزد و کرمانشاه و سرپل ایاب ذهاب و قزوین و گیلان و تهران را در ایام دهه فجر افتتاح خواهیم کرد و با این پروژه ها ۱۴ هزار و ۷۵۰ متر مربع به فضای ملکی ما اضافه خواهد شد. از دیگر اقدامات ما راه اندازی ۹ واحد تشریح و ۱۲ واحد معاینات است و ما پنجمین کشوری هستیم که توانستیم کیت ژنتیک با کیفیت مطلوب را بدست دانشمندان کشور بسازیم.
وی ادامه داد: در حوزه بانک ژنتیک که سرمایه عظیم ملی است توانستیم با همکاری سازمان زندانها حدود ۱۳۰ هزار نمونه را اخذ کنیم و ۴۰ پروفایل احصاء شده است.
وی ادامه داد: اولین سازمانی هستیم که در زمینه جوانی جمعیت موفق شدیم و دستورالعملی در این خصوص تهیه شده و به استانها ابلاغ می شود.
وی درباره قصور پزشکی گفت: برای جلوگیری از قصور پزشکی هماهنگی با وزارت بهداشت و دانشگاهها علوم پزشکی انجام شده و همکاران ما با حضور در بیمارستانها تلاش می کنند با بررسی پرونده ها قصور پزشکی کاهش پیدا کند. از وزارت بهداشت درخواست داریم که استاندارد بالینی را ابلاغ کنند چراکه ابلاغ استانداردهای بالینی برای رسیدگی سریع در پرونده های قصور پزشکی به ما کمک می کند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه مردم مراقب پزشک نماها باشند، گفت: لازم است مردم حتما قبل از مراجعه به پزشک از توانمندی علمی آن فرد آگاه باشند تا خدایی نکرده اسیر قصورات پزشکی یا اقدامات مجرمانهای که تحت عنوان پزشک انجام میشود، نشوند. همچنین ممکن است افراد به مراکزی مراجعه کنند که ادعای پزشکی قانونی بودن داشته باشند لازم است تاکید کنم که تمام خدمات پزشکی قانونی با دستور قضات انجام می شود و ما در هیچ کدام از بیمارستان ها و درمانگاه ها شعبه و دفتری نداریم. خدمات پزشکی قانونی تنها با دستور قاضی در مراکز مشخص شده سازمان انجام می شود.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل پرونده های معسر در سال گذشته گفت: ۱۵۰ شهرستان فاقد پزشکی قانونی است که عمدتا در مناطق محروم است. قرار شد در این حوزه در دانشگاه پذیرش دانشجو داشته باشیم و بتوانیم از آنان در این مناطق استفاده کنیم. استفاده از طرفیت نخبگان کاری است که در مرکز تحقیقات ما انجام می شود.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به افزایش پرونده های قصور پزشکی نسبت به سال گذشته گفت: در این ۹ ماه، شاهد قصور پزشکی در ۸ هزار و ۸۵۰ پرونده بودیم. از این تعداد ۴ هزار و ۱۲۴ پرونده منجر به محکومیت شده و ۴ هزار و ۷۲۶ پرونده منجر به تبرئه شده است.
مسجدی گفت: بیشترین میزان شکایت به حوزههای دندان پزشکی با ۹۲۱ پرونده، جراحی عمومی با ۷۷۵ پرونده، پرستاری با ۵۷۶ پرونده، جراحی زنان و زایمان ۵۲۷ پرونده و پزشکی عمومی با ۵۱۷ پرونده مربوط میشود.
وی گفت: در ۹ ماه گذشته یک میلیون و ۲۵۸ هزار و ۸۳۸ مورد معاینه در پزشکی قانونی انجام شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴.۹ درصد افزایش داشته است. در این مدت ۵۴ هزار و ۶۹۵ مورد معاینه اجساد نیز در پزشکی قانونی انجام شده است که نسبت به مدت مشابه ۱۲.۹ درصد داشته است.
بیشتر بخوانید:
بیماران چقدر از پزشکان شکایت کردند؟/ متخصصان زنان در صدر شکایات مردم
خدمات پزشکی گران خواهد شد؟
۴۷۲۳۱