امید سلیمی،یک پیمانکار ساخت و ساز اخیرا گفته در چاه قدیمی فاضلاب پلاسکو باز شده و فوران گاز متان از روی این چاه، منشا بوی گند دیروز است، کسی نه تایید کرده و نه تکذیب، اینطور که پیداست دستگاه اصلی مسئول یعنی سازمان مدیریت بحران در تهران، فقط ایستاده و تماشا میکند. جالب اینکه محسن هاشمی و شهرداری تهران هم اصلا دوست ندارند گناه این همه بوی بد گردن یک چاه فاضلاب در پلاسکو بیفتد و ماجرا را تقریبا رد کرده اند!
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،در ساعات بعدازظهر دیروز در تهران بوی گند همه جا را برداشت. جالب اینجاست هیچکس نمی دانست علت اصلی این بود بد چیست. همه به دنبال این بودند بدانند منشا بوی نامطبوع مرکز شهر کجاست و اصلا این بوی گند چیست؟
در این میان برخی سازمانهای امدادی خوشحال بودند چون درست است بوی گند همه جا را برداشته ولی این اتفاق، مصدومی نداشت. برخی مسئولان هم پس از تمام شدن بوی نامطبوع با خیال راحت اعلام کردند همه چیز تمام شده و مردم نگران نباشند!
البته بلافاصله کمیته بو تشکیل شد و مقرر شد شهرداری تهران مسئول پیگیری ماجرای بوی گند و منشا آن باشد. فرضیه های مختلفی هم در این چند ساعت عنوان شد که یکی از آنها درباره انتشار گازی به نام مرکانتین در هوای تهران بود. هر چند برخی فرضیات و گمانه زنی ها هم می گفت گسل های زیر تهران فعال شده و بوی گند با منشا گاز گوگرد متصاعد شده این گسلها است.
واقعیت اینجاست که تاکنون مشخص نشده منشا اصلی بوی گند دیروز تهران چه بود. ولی نظریه تازه ای عنوان شده که می گوید منشا بوی نامطبوع دیروز تهران، فاضلاب قدیمی ساختمان پلاسکو است که بعد از نیم قرن، به آسمان فواره کرد و به خاطر پدیده وارونگی هوا، به سمت شهر برگشت و مردم را خفه کرد.
در این باره علی رحیمی، مدیر پیمان اجرای طرح پلاسکو در گفت و گوی اختصاصی با عصر ایران در این باره چنین توضیح داد: برای این که پلاسکو بازسازی شود، یکی از مهم ترین کارهایی که باید انجام دهیم این است که با حفر چاه هایی دورتادور محل پلاسکو، سازه های نگهبان در آنها نصب کنیم تا ساختمان های مجاور که عمدتاً هم قدیمی هستند، دچار فرو ریزش نشوند.
به همین خاطر از مدتی قبل، حفر چاه ها را آغاز کرده ایم تا این که در روزهای اخیر به خاکی سست در عمق منفی ۲۰ متر رسیدیم و این در حالی بود که خاک های فوقانی آن، سفت و سنگی بودند. این برای ما تعجب انگیز بود که چرا خاک به ناگهان سست شده است و بوی فاضلاب نیز از آن می آید. به همین خاطر، برای مقنی هایی که در آن محل حفاری می کردند، مهارهای ایمنی در نظر گرفتیم تا در صورت بروز حادثه، بتوانیم در اسرع وقت آنها را از چاه بیرون بیاوریم.
عصر دیروز وقتی یکی از مقنی ها در عمق منفی ۲۱ متری در حال حفاری بود، ناگهان اعلام خطر کرد و ما او را بیرون کشیدیم و همزمان با او، گازی بد بو با فشار بسیار زیاد از چاه به بیرون پرتاب شد. فوران این گاز که مانند آتشفشان بود، چنان شدتی داشت که تا مدت نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه با سرعتی زیاد ادامه یافت و بعد از آن کُند و نهایتاً متوقف شد.
واکنش ها: از تکذیب تا بی اعتنایی
در مقابل این ادعای قابل توجه، برخی مسئولان مدیریت شهری واکنش نشان دادند. شهردار منطقه ۱۲ اعلام کرد که نظری ندارد و باید تحقیقات تکمیل شود و محسن هاشمی رئیس شورای شهر هم گفت بعید است چنین منشایی برای بوی نامطبوع دیروز پایتخت تصور کرد چون اگر آنجا بود مردمی که از چهارراه استانبول عبور می کردند، زودتر متوجه می شدند.
هر چه که هست، هنوز مرجع رسمی نتوانسته است تایید کند منشا بوی نامطبوع دیروز تهران چه بود. این در حالی است که سازمان های عریض و طویلی مانند سازمان مدیریت بحران که مسئول اصلی مدیریت بحرانهای موجود در حریم شهری تهران هستند، تاکنون سکوت کرده اند و نتوانسته اند تشخیص بدهند منشا این بو چیست. اینجاست که باید پرسید هزینه های کلانی که برای این سازمانها صرف می شود، چه زمانی قرار است بازدهی خود را نشان دهد؟
۴۱۲۳۱