استان سمنان ،دکتر محمد شاه حسینی پیرامون طرح ورزشی (کشوری) شهید سلیمانی گفت: این طرح با هدف گسترش فضاهای ورزشی دانش آموزی با اولویت مدارس محروم، افزایش سرانه سالن های ورزشی سقف بلند و تأسیس و تجهیز اتاق های ورزش در مدارس در دست پیگیری است.
وی ادامه داد: براساس تفاهم نامه این طرح که با معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش منعقد شده، قرار است 23 زمین چمن مصنوعی (در مجموع به میزان 15 هزار و 863 مترمربع)، 7 سالن ورزشی سقف بلند و 3 اتاق ورزش در سطح استان ایجاد شود که توزیع آن باتوجه به ضریب محرومیت نقاط مختلف، وضع موجود و سرانه دانش آموزی صورت گرفته است.
در این خصوص درخواست آموزش و پرورش از شورا این بود که باتوجه به ناکافی بودن اعتبار تخصیص یافته، شرایطی فراهم نموده و ابلاغ نماید تا شهرداری ها، دهیاری ها و نیروهای جهادی در زیرسازی محل هایی که قرار است زمین چمن مصنوعی احداث شود، همکاری کنند.
شاه حسینی، دبیر شورای آموزش و پرورش استان در مقوله سوادآموزی نیز بیان داشت: سیاست های کلی در موضوع توسعه و تعمیق سواد و فرهنگ سوادآموزی در جامعه در سال 1401 عبارتند از: عدالت و تحول محوری، قانون مداری، شتاب بخشی به باسوادی، توجه به نقش و ظرفیت شرکا و ذی نفعان (دولتی و مردمی)، پاکدستی و فساد ستیزی، شفافیت و واقع گرایی، دانش بنیان بودن، نقشآفرینی جریانهای مردمی و حلقههای میانی، تحرک محسوس و نشاط در عمل.
شاه حسینی افزود: در سال تحصیلی جاری 712 نفر (381 پسر و 331 دختر) در دوره ابتدایی از تحصیل بازمانده اند و 706 پدر و 680 مادر از والدین دانش آموزان، بی سواد هستند. حجم ابلاغی فعالیت های سوادآموزی به استان نیز در سال جاری 2460 نفر (920 نفر در دوره سوادآموزی، 1100 نفر در دوره انتقال و 440 نفر در دوره تحکیم) بوده که تا پایان سال باید در سه سطح سازمانی، توافق نامه ها و حلقه های میانی تحت پوشش قرار گیرند.
گفتنی است: فعالیت سطح سازمانی مربوط به حوزه سوادآموزی آموزش و پرورش می باشد. توافق نامه ها نیز سهم دستگاه ها و نهادهایی است که فعالیت آنان در قالب تفاهم نامه های مبادله شده بین آموزش و پرورش با جهادکشاورزی، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری و… است. حلقه های میانی هم سهم مشارکت نیروهای مردمی، خیرین، شوراهای تعلیم و تربیت روستاها و محله ها، حوزه علمیه خواهران و گروه های جهادی خواهد بود.
موضوع دیگری که از سوی دکتر شاه حسینی در جلسه شورا مطرح شد، مشکلات و تقاضای مردم شهر رضوان از توابع شهرستان میامی درخصوص ایجاد آموزشگاه یا دبیرستان مستقل بود که متولی آموزش و پرورش استان با ارائه مستندات قانونی و تبیین ضوابط و مقررات، پیشنهاد کرد باتوجه به تأکید وزارت آموزش و پرورش بر تقویت کمی و کیفی مدارس شبانه روزی در راستای توسعه عدالت آموزشی (فصل 6 سند تحول مردمی)، دختران دانش آموز شهر رضوان با همکاری آموزش و پرورش، شورای شهر و فرمانداری میامی از مدرسه شبانه روزی حسین آباد استفاده نمایند.
48