، رسانههای روس به صورت گسترده مقالههایی را بازنشر میدهند که ارسال پاتریوت به اوکراین را بیفایده و نادرست میدانند.
یکی از این مقالهها که بیش از دیگران مورد توجه قرار گرفته است استدلال میکند که پاتریوت در مقایسه با پدافندهای قدیمی اس ۳۰۰ که هماکنون در اختیار اوکراین است، کارایی چندانی ندارد.
برای اشاره به ضعف پاتریوت به عملکرد این سیستم در عربستان مقابل پهپادها و موشکهای حوثیهای یمن اشاره شده است. مقاله استدلال میکند که پاتریوت وقتی توان مقابله با موشکهای حوثیها را ندارد چطور میتواند با موشکهای بسیار مدرنتر روسیه مقابله کند.
سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰
اوکراین از سامانههای اس ۳۰۰ پیتی و اس ۳۰۰ پیاس استفاده میکند که با شلیک موشکهای رهگیر ۵V۵۵K و ۵V۵۵R به دفاع از آسمان مشغول هستند. موشکهای یاد شده ابعاد یکسانی دارند اما برد موثرشان متفاوت است.
این سامانهها میتوانند با اهداف در ارتفاع ۲۵ کیلومتری درگیر شوند. روسها فناوری سامانه اس ۳۰۰ پی اس را معادل پاتریوت پک ۲ میدانند که میتواند اهدافی در فاصله ۱۶۰ کیلومتر و تا ارتفاع ۲۰ کیلومتر را ساقط کند. اس ۳۰۰ پیاس پس از رسیدن به محل استقرار در مدت زمان کوتاه ۵ دقیقه آماده شلیک میشود.
شاید به همین دلیل است که اوکراین دنبال تقویت سیستم دفاع موشکی خود با جایگزین کردن اس ۳۰۰های از دست رفته با نمونههای مشابه و یا پیشرفتهتر موجود در کشورهایی چون یونان، بلغارستان و اسپانیا است.
بلغارستان از سیستم دفاع موشکی S-۳۰۰PMU استفاده میکند که می تواند موشک های ۵V۵۵R را شلیک کند، در حالی که یونان دارای ۱۲ سیستم S-۳۰۰PMU-۱ است که یک نسخه بهبود یافته با رادار به روز شده ۳۰N۶E است که می تواند موشک های رهگیر ۴۸N۶ را شلیک کند. موشک ۴۸N۶ هدایت فرمان رادیویی را با رادار نیمه فعال در مرحله پایانی پرواز ترکیب می کند. انواع موشک ها دارای حداکثر برد بین ۱۴۴ تا ۲۵۸ کیلومتر هستند که بسیار بیشتر از برد سامانه موشکی پاتریوت است.
۵۸۵۸