در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای سفارت چین منتشر شد آمده است: اظهارات طرف بریتانیایی مملو از تعصب ایدئولوژیک، تحریف بدخواهانه و تهمت علیه سیاست های چین است. چین به مسیر توسعه صلح آمیز، روابط دوستانه و همکاری با سایر کشورها بر اساس اصول احترام متقابل، برابری و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر متعهد است.
سفارت چین با اشاره به گزارش بانک جهانی که این کشور از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱، به طور متوسط ۳۸.۶ درصد در رشد اقتصادی جهان مشارکت داشته است پرسید: چین از چه راهی ارزش ها و منافع بریتانیا را به چالش می کشد؟ علت اصلی مشکلات امروز بریتانیا در خودش نهفته است. ما اتهامات بی اساس علیه چین را نمی پذیریم.
بیانیه یادشده همچنین تحولات مربوط به سین کیانگ و هنگ کنگ را امور داخلی چین دانسته و تصریح کرده است: طرف بریتانیایی حق قضاوت در این رابطه ندارد. واقعیت ها نشان دادهاند که دولت چین سیاستهای درستی را در مورد سین کیانگ و هنگ کنگ اتخاذ کرده و این سیاست ها برای حفظ حقوق بشر، ارتقای توسعه و دستیابی به صلح و ثبات طولانی مدت مفید است.بهتر است طرف بریتانیایی به دنبال درمان برای طرز فکر استعماری خود باشد.
سفارت چین با اشاره به ممانعت انگلیس از سرمایه گذاری شرکت های چینی در برخی پروژه های تجاری این کشور افزود: چنین رویه ای اصول بازار و قوانین تجارت بین المللی را آشکارا نقض می کند و به نفع کسی نیست. چین از بریتانیا می خواهد که تعصب خود را کنار گذاشته و به حقایق احترام بگذارد و از تهمت زدن به پکن و مداخله در امور داخلی چین دست بردارد. پیروی کورکورانه از مسیر ایالات متحده و ایجاد موانع عمدی برای توسعه روابط چین و بریتانیا، عاقلانه نیست.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس دوشنبه گذشته در نشست با حضور مقامهای بینالمللی و کارشناسان حوزه سیاست خارجی تصریح کرد که «دوران طلایی» روابط با چین که در دولت دیوید کامرون مطرح شد، به پایان رسیده است.
وی چین را به اقتدارگرایی متهم کرد و هشدار داد اقدامات پکن چالشی حاد برای ارزشها و منافع لندن است. او همچنین نسبت به “جنگ سرد” از سوی چین هشدار داد و گفت که به استفاده از دیپلماسی و تعامل در معاملات خود با دولت چین ادامه خواهد داد.