سرطان واژن سرطانی نادر می باشد که علت بروز آن چندان شناخته شده نیست. سرطان واژن در سلول های واژن روی می دهد. سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم نیز ممکن است به سمت واژن انتشار یابد. در مقاله پیش رو قصد داریم نکاتی را پیرامون سرطان واژن بررسی کنیم. با ما همراه شوید.
علائم سرطان واژن
به طور کلی فاکتورهای زیر در ایجاد سرطان واژن دخالت دارد:
- ابتلا به ویروس اچ پی وی
- داشتن ضایعات پیش سرطانی در دهانه رحم یا ابتلا به سرطان دهانه رحم
- ابتلا به بیماری هایی مانند اچ آی وی که بدن را در مبارزه با میکروب ها تضعیف می کند.
- مصرف سیگار
- احساس خارش و سوزش مکرر در واژن
اگر یک یا چند مورد از این علائم را تجربه می کنید، بدان معنی نخواهد بود که به سرطان واژن مبتلا خواهید بود، اما توصیه می شود، فورا به متخصص زنان خود مراجعه فرمایید.
علائم سرطان واژن عبارت است از:
- خونریزی واژن بعد از دوران یائسگی
- خونریزی بعد و یا درد حین رابطه جنسی
- بوی بد ترشحات واژن یا خونی بودن این ترشحات
- خونریزی بین پریودها
- برآمدگی یا خارش در واژن، شرایطی که به صورت مستمر ادامه داشته باشد.
- درد حین ادرار کردن یا نیاز فراوان به ادرار کردن
احتمال وقوع سرطان واژن در خانم های زیر ۴۰ سال بسیار اندک می باشد. اگر علائم مذکور را تجربه می کنید، احتمالا دلایل غیر جدی تری مانند عفونت ممکن است مطرح باشد، اما تشخیص نهایی به عهده متخصص زنان خواهد بود.
- اگر چنین علائمی را تجربه می کنید، فورا به متخصص زنان خود مراجعه کنید. همواره به خاطر داشته باشید اگر سرطان واژن زودهنگام تشخیص داده شود، احتمال درمان موثر آن افزایش می یابد.
تشخیص سرطان واژن:
در صورتی که علائم مشکوک مشاهده شود، متخصص زنان ابتدا معاینه لگن انجام خواهد داد. احتمال تکرار معاینه لگن و انجام کولپوسکوپی نیز وجود دارد. کولپوسکوپی روشی تشخیصی می باشد که با استفاده از آن داخل واژن معاینه می گردد، همچنین ممکن است حین انجام کولپوسکوپی نمونه برداری از بافت واژن انجام شود. انجام اسکن نیز در تشخیص سرطان واژن موثر می باشد.
درمان سرطان واژن
برای درمان سرطان واژن به تیمی از متخصصین نیاز خواهید داشت. شدت درمان به میزان گسترش سرطان واژن در بدن بستگی دارد.
عمده ترین گزینه های درمان سرطان واژن عبارت است از:
- رادیوتراپی: در این روش تابش رادیویی با استفاده از دستگاهی خارجی انجام می شود، همچنین ممکن است ایمپلنت موقتی داخل واژن قرار داده شود تا سلول های سرطانی از بین رود.
- جراحی: در این روش بخش هایی از واژن که به سرطان دچار شده برداشته می شود، همچنین ممکن است واژن و بافت های اطراف آن از جمله رحم طی جراحی به نام هیسترکتومی خارج گردد.
- شیمی درمانی: در این روش از داروهایی بری کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود، البته اگر سرطان به سایر بخش های بدن منتشر شده باشد.
پیش آگهی و پیشگیری:
سرطان واژن اگر زودهنگام تشخیص داده شود، احتمال درمان وجود دارد، اما اگر درمان سرطان واژن ممکن نباشد، تمرکز بر کنترل و تخفیف علائم خواهد بود.
- به خاطر داشته باشید سرطان دهانه رحم و سرطان واژن معمولا در اثر ابتلا به برخی انواع ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی ایجاد می شود.
- دریافت واکسن اچ پی وی می تواند گام موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان واژن و سرطان دهانه رحم باشد.
- استفاده از این واکسن به پسران و دختران ۱۱ تا ۱۲ ساله توصیه می شود، اما افرد از بازه سنی ۹ تا ۲۶ سال مجاز به استفاده از این واکسن می باشند.
- واکسن اچ پی وی در ۲ تا ۳ دوز تزریق می گردد که این به سن فرد بستگی خواهد داشت.
منبع
نوشته علت، علائم و درمان سرطان واژن اولین بار در آموزش ، سلامت، مطالب سینما و فناوری. پدیدار شد.