ابتلا به سرگیجه در بارداری برای مادران نگران کننده است، اما در بیشتر موارد، علت سرگیجه کم‌خونی، افت فشار‌خون، افت قند‌خون و موارد مشابه آن است که به آسانی قابل درمان و پیشگیری است. با همراه شوید.

“در دوران بارداری من در خانه کار می‌کردم. به یاد دارم روزی به محض اینکه از تختخواب بلند شدم، چشم‌هایم سیاهی رفت و نزدیک بود غش کنم، زانوهایم شل شد و بر روی زمین افتادم “. این‌ها خاطرات یاسوین سندوح است، در زمانی که فرزند دومش را شش ماهه باردار بود. او ادامه می‌دهد: “خوشبختانه، مادر شوهرم آنجا بود، مرا از جایم بلند کرد و برایم بیسکویت و نوشابه آورد. ” سندوح می‌گوید:” بلافاصله با پزشکم تماس گرفتم و او گفت: آرامش خود را حفظ کنم، مساله مهمی نیست. ”
سندوح در تورنتو وکالت می‌کند، او در اوایل اولین بارداری خود نیز سرگیجه را تجربه کرده بود. او می‌گوید: “پس از ساعت‌های کار طولانی، احساس سرگیجه داشتم. اوایل خیلی بیشتر نگران می‌شدم. احساس می‌کردم مشکلی برای من یا جنین پیش آمده است. ” اما سرگیجه در بارداری مساله‌ای کاملا طبیعی است و در بیشتر موارد با تغییر در شیوه زندگی درمان می‌شود.

راه های درمان سرگیجه در بارداری

علت سرگیجه در بارداری چیست؟

در دوران بارداری، تغییرات زیادی در بدن رخ می‌دهد، این تغییرات می‌تواند موجب بروز سرگیجه در بارداری شود. علل اصلی سرگیجه در بارداری عبارتند از:

۱. فشار خون پایین

در اوایل دوران بارداری، رگ‌های خونی مادر برای خون‌رسانی به جنین گسترش می‌یابند. اما حجم خون در گردش هنوز همان مقدار سابق را دارد و افزایش پیدا نکرده است. در نتیجه فشار خون پایین‌تر از حد طبیعی است. این شرایط می‌تواند موجب کاهش جریان خون در مغز شود، که منجر به احساس سرگیجه به طور موقتی می‌شود. به ویژه زمانی که به سرعت از جا بر‌می‌خیزید.

۲. پایین بودن قند خون

هنگامی که دچار استفراغ، تهوع صبحگاهی و دیگر ناراحتی‌های غذایی دوران بارداری هستید، میزان کالری ورودی بدن کاهش پیدا می‌کند. به ویژه زمانی که حالت تهوع مداوم و شدید باشد. افت قند خون می‌تواند موجب سرگیجه در بارداری شود. اگر این اتفاق با استفراغ مداوم همراه شود، شرایط وخیم‌تر می‌شود.

۳. محدودیت جریان خون

همان‌گونه که شکم شما رشد می‌کند، رحم بر عروق خونی فشار وارد می‌کند و موجب محدود شدن جریان خون می‌شود. این عامل، دلیل دیگری برای سرگیجه در بارداری است.

محدودیت جریان خون از دلایل سرگیجه در بارداری

۴. موقعیت نامناسب خواب

خوابیدن به پشت در اواخر بارداری، فشار زیادی بر روی رگ‌های اصلی بزرگ که خون را از اندام‌های پایین تنه به قلب باز می‌گردانند ایجاد می‌کند، که می‌تواند موجب سرگیجه شدید شود. برای بهبود این شرایط باید وضعیت خود را تغییر دهید تا جریان خون به حالت طبیعی باز گردد.

۵. گرمای بیش از حد

در دوران بارداری بدن گرمای زیادی تولید می‌کند. گرم شدن بیش از حد، موجب سرگیجه و از حال رفتن در دوران بارداری می‌شود.

۶. کم آبی بدن

احتمال کم آبی بدن در دوران بارداری زیاد است. کاهش مصرف آب و افزایش میزان ادرار در دوران بارداری موجب کم آبی بدن می‌شود. کم آبی بدن موجب گرم شدن بیش از حد و احساس سرگیجه می‌شود.

۷. پره اکلامپسی

پره اکلامپسی، نوعی مسمومیت بارداری است که زنان در اواخر حاملگی به آن دچار می‌شوند و سرگیجه را به همراه دارد. پره اکلامپسی وضعیتی است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، زیرا ممکن عوارض خطرناکی برای مادر و جنین از جمله احتمال مرگ مادر یا از بین رفتن جنین در پی داشته باشد. اگر دچار سرگیجه شده اید، به یاد داشته باشید که در بیشتر موارد سرگیجه ناشی از پره اکلامپسی نیست.

۸. کم خونی

در دوران بارداری، بدن نیاز به خون بیشتری برای تامین نیاز‌های مادر و جنین دارد. اگر در رژیم غذایی خود به اندازه کافی آهن یا فولات (اسید فولیک) دریافت نکنید، بدن قادر به تولید گلبول‌های قرمز و تامین خون مورد نیاز نخواهد بود.
اندکی کم خونی در هنگام بارداری حتی زمانی که مواد مغذی کافی مصرف می‌کنید، طبیعی است. اما کم خونی شدید می‌تواند منجر به سرگیجه شود، بدین ترتیب که خون کافی (اکسیژن) به مغز منتقل نمی‌شود، به ویژه در هنگام ایستادن.

نداشتن فعالیت بدنی زیاد برای پیشگیری از سرگیجه در بارداری

روش‌های پیشگیری از سرگیجه در بارداری

برای پیشگیری از سرگیجه در بارداری، می‌توانید از روش‌های گوناگونی استفاده کنید. برخی از این موارد عبارتند از:

  • بدن خود را هیدراته نگهدارید: در طول روز آب بخورید. توصیه می‌شود که ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز بنوشید تا ادرار بی‌رنگ یا زرد روشن باشد. هیدراته نگاه داشتن بدن، موجب کاهش شدت سایر علائم بارداری مانند خستگی، یبوست، هموروئید،  ورم پا یا احتباس آب می‌شود.
  • بیش از حد ورزش نکنید: ورزش و انجام فعالیت بدنی زیاد، موجب گرم شدن بدن می‌شود. اگرچه انجام ورزش‌های سبک در دوران بارداری مفید است، اما به طور کلی توصیه می‌شود که به خودتان فشار نیاورید و بدنتان را خسته نکنید.
  • به پهلوی چپ بخوابید: جریان خون رسانی به جنین، وقتی که به پهلوی چپ خوابیده اید، بهینه است. برای داشتن راحتی بیشتر در زمان خواب، از یک بالش بارداری استفاده کنید. در شرایطی بخوابید که فشار از روی کمر و باسن برداشته شود.
  • وعده‌های غذایی کوچک و متعدد داشته باشید: برای پایدار نگه داشتن سطح قند خون باید معده خود را همیشه پر نگاه دارید. خوردن به طور منظم مانع از خالی ماندن معده می‌شود. به یاد داشته باشید که افت قند خون موجب سرگیجه در بارداری می‌شود.
  • لباس‌های راحت و آزاد بپوشید: ایجاد محدودیت در گردش موجب سرگیجه در بارداری می‌شود. هنگام بارداری، لباس‌هایی را انتخاب کنید که آزاد و راحت باشند و زیاد گرمتان نکنند.
  • به آرامی از جا برخیزید: هنگام برخاستن از حالت خوابیده، این کار را به آرامی انجام دهید تا سیستم گردش خون زمان بیشتری برای خون رسانی به مغز داشته باشد. هنگامی ایستاده اید، خون در پا‌ها تجمع می‌یابد، که باعث کاهش موقت فشار خون و سرگیجه می‌شود. این حالت در دوران بارداری تشدید می‌شود.
  • برای مدت زمان طولانی نایستید: موقعیت خود را به طور منظم تغییر دهید. اگر مجبور به ایستادن هستید، پا‌های خود را حرکت دهید، زانو‌های خود را خم و راست کنید تا خون جریان داشته باشد.
  • جوراب واریس بپوشید: جوراب‌های واریس از تورم پا و ایجاد رگ‌های واریسی جلوگیری می‌کند. همچنین با ایجاد فضای کمتری در پاها، از تجمع خون در آن‌ها کاسته و از سرگیجه پیشگیری می‌کند، تا خون بیشتری به سمت اندام‌های بالاتنه، مانند مغز، جاری شود.
  • مکمل آهن مصرف کنید: شایعترین علت سرگیجه کم خونی ناشی از کمبود آهن است. با مصرف مولتی ویتامین بارداری که دارای آهن اضافی است، این مشکل را برطرف کنید.

پوشیدن جوراب واریس برای پیشگیری از سرگیجه در بارداری

جمع بندی

  • سرگیجه در بارداری به دلایل متفاوتی از جمله کاهش فشار خون، کم آبی بدن، کم خونی، گرمای زیاد و … رخ می‌دهد.
  • با به کاری بستن روش‌های پیشگیری از سرگیجه که در بالا به آن اشاره شد، این مشکل به سادگی درمان می‌شود.

شما چه تجربه‌ای در زمینه سرگیجه در بارداری دارید. تجربیات خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: momlovesbest و todaysparent

hotnewsسلامت6 سال پیش • dahio.com • 146



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها