دکتر محمدرضا ناظر با بیان اینکه عامه مردم فکر می‌کنند آنفلوانزا همان سرماخوردگی است در صورتی که سرماخوردگی بر اساس یک اصطلاح عامیانه است، اظهار کرد: ده‌ها ویروس مختلف می‌توانند ایجاد سرماخوردگی کنند که علائم آن بسیار شبیه آنفلوانزاست.

وی با اشاره به اینکه آنفلوانزا خودش یک ویروس مستقل است، اضافه کرد: البته بسیاری از بیماری‌های عفونی و غیر عفونی علائم شبه آنفلوانزا را دارد و نباید این مورد را با آنفلوانزا اشتباه بگیریم.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: آنفلوانزا به دو صورت اپیدمی. پاندمی در جهان ظاهر می‌شود به این صورت یک هرساله تکرار می‌شود و دیگری ممکن است هر پنج سال به‌صورت جهانی خود را نشان دهد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: وقتی ویروسی که برای سیستم ایمنی بدن ناشناس باشد در مرحله اول نمی‌توان این ویروس را شناسایی کرد و دوره کمون آن طول می‌کشد و بسیاری از سلول‌ها آلوده می‌شوند و پس از مدتی سیستم ایمنی بدن تعداد زیادی از سلول‌های آلوده را از بین می‌برد و این سبب ایجاد یک بیماری شدید با تب بالا، بدن درد شدید و حتی منجر به مرگ شوند به‌ویژه برای افرادی که نقص ایمنی دارند.

ناظر گفت: وقتی این بیماری پاندمی شود کشنده بوده چون به لحاظ سیستم ایمنی ناشناخته است.

کشندگی آنفلوانزا پایین است

این متخصص بیماری‌های عفونی در مورد آنفلوانزای اپیدمی عنوان کرد: این بیماری هرساله اتفاق می‌افتد، دوره کمون آن کوته‌تر بوده تعداد زیادی از سلول‌های بدن را درگیر نکرده و مختصر ایجاد عفونت کرده و زودتر هم بهبود پیدا می‌کند و کشندگی آن پایین است.

وی افزود: البته این بیماری در افراد دارای نقص ایمنی (آسم، دیابت، قلبی و عروقی، نارسایی قلب و…) عفونت شدید می‌کند.

ناظر با بیان اینکه آیا آنفلوانزا درمان دارد یا ندارد؟ عنوان کرد: آنفلوانزا مثل همه باکتری‌ها می‌تواند به داروهای ضد ویروس می‌تواند مقاوم شود البته درمان دارد اما اگر در درمان نابجا از داروها استفاده کنیم و برای هر سرماخوردگی داروی آنفلوانزا استفاده کنیم ممکن است مقاومت ایجاد شود.

مصرف هر دارویی عارضه دارد

 این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه مصرف هر دارویی عارضه دارد، گفت: واکسن آنفلوانزا مثل همه داروها عارضه دارد در طب قدیم و سنتی و طب جدید گفته شده که زمانی دارو را استفاده کنید که سود آن کمتر از ضررش باشد.

وی یادآور شد: واکسن آنفلوانزا را به کسانی توصیه می‌کنیم که تزریق آن برای آنان ضرری به دنبال نداشته باشد.

ناظر تصریح کرد: کسانی که نارسایی قلب دارند اگر به آنفلوانزا مبتلا شود ممکن است بر اثر این بیماری فوت کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: افرادی که آسم، برونشیت، نقص سیستم ایمنی دارند، تحت شیمی‌درمانی هستند و یا HIV دارند و یا پیوند کلیه شدند ممکن است در اثر آنفلوانزا حتی فوت شوند.

17231

hotnewsسایر5 سال پیش • dahio.com • 14

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها