الهه جعفرزاده: این شلوار در معدن متروکه نیومکزیکو در غرب آمریکا پیدا شد؛ در یک مراسم حراج به فروش گذاشته شد و توسط کایل هاوپرت و زیپ استیونسون خریداری شد. هاوپرت ۹۰ درصد از مبلغ را پرداخت کرد و استیونسون، شریک او، در پرداخت ۱۰ درصد باقیمانده سهیم بود. استیونسون که صاحب و مدیر شرکت پوشاک قدیمی Denim Doctors در لس آنجلس است، میگوید که این شلوار یک کشف نادر است.
بر اساس گفتهی استیونسون، دو عدد دیگر از این مدل شلوار Levi’s مربوط به همان دوره زمانی هنوز در دنیا وجود دارند، اما قرار بر این است که آن دو شلوار در موزه به نمایش گذاشته شوند، چرا که قابل پوشیدن نیستند؛ ولی شلوارِ حراجشده، تنها با چند تعمیر جزئی قابل استفاده است.
زیپ استیونسون گفت: «تنها چند پارگی کوچک روی شلوار جین وجود دارد که قابل ترمیم است.»
ماجرای برچسب داخل شلوار از چه قرار است؟
یک اتیکت مخصوص پوشاک در داخل این شلوار جین دوخته شده و روی آن نوشته شده است: «تولیدشده توسط کارگران سفیدپوست»؛ این شعاری است که بعدها توسط کمپانی Levi’s روی پوشاک تولیدی این کارخانه نوشته میشد.
این شعار پس از تصویب قانون محرومیت کارگران چینی در سال ۱۸۸۲، که کارگران چینی را از ورود به ایالات متحده منع کرد، اتخاذ شد.
یکی از نمایندگان Levi’s گفت که این شعار و سیاست شرکت مبنی بر عدم استخدام مهاجران چینی در دهه ۱۸۹۰ لغو شد.
صاحبان جدید این شلوار گفتند که شلوار جین خریداریشده اکنون در یک صندوق امانات نگهداری میشود و میتوان با تعیین وقت قبلی به آن سر زد. دو شریک امیدوارند که بتوانند این شلوار را برای عرضه عمومی به یک موزه بفروشند.
منابع: upi ، dailymail
۲۳۳۲۳۳