عملکرد شبکهخبر و رادیو پیام در پوشش اخبارزلزله درخور قدردانی و گامی رو به جلو است؛ پوشش ویژه این رویداد از ساعت حدود ۲:۱۵دقیقه در شبکه خبر و ارتباط تلفنی و تصویری متعدد با خبرنگاران و مسئولان از جمله این اقدامات قابل انتظار است.
با وجود بسیج خبرنگاران شبکه خبر و ارتباط زنده تلفنی و تصویری با آنان، آمادگی محتوایی ناکافی در گزارش بحران مشهود بود؛ استفاده از عباراتی مثل (هنوز به پمب بنزین حمله نشده است)، اگر چه سهوی بود اما از نکات قابل ذکر است.
ارتباط با مسئولان از حدود ساعت ۱:۴۲دقیقه با تاخیر در شبکه خبر برقرار شد از جمله ارتباط با آقایان محمدرضا مهماندار (رئیس پلیس راهور تهران بزرگ)، پیرحسین کولیوند (رئیس سازمان اورژانس کشور)، اسماعیل نجار (رئیس سازمان مدیریت بحران)، علی مرادی (رئیس مرکز زلزله نگاری کشور)، مرتضی سلیمی (رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر) و… درخور تامل و قابل رفع در بحرانهای بعدی است.
استفاده از کارشناسان مرتبط و مطمئن در ارتباطات تلفنی و تصویری در مواقع بحران ضروری است اما شبکهخبر تا ساعت نوشتن این یادداشت فقط با سه روانشناس و کارشناس مذهبی (دکتر حاجیآبادی در ساعت ۲:۳۶دقیقه، دکتر قیصری در ساعت ۳:۴۳دقیقه و آقای شهاب مرادی در ساعت ۱:۵۵دقیقه) ارتباط تلفنی داشت.
مردم در کنار نیاز خبری به اطلاعات آموزشی در زمان بحران نیاز دارند. باوجود اینکه رسانههای حرفهای از قبل بستههای آموزشی تصویری و گرافیکی و … را آماده و در این مواقع انتشار میدهند اما شبکهخبر از این ظرفیت استفاده نکرده است. در مقابل در فضای مجازی به این نیاز به وفور پاسخ داده شده است.
پخش زنده تصاویر نخستین جلسه مدیریت_بحران دماوند در ساعت ۳:۰۷دقیقه بامداد مهم است؛ اما به نظر میرسد نخستین ارتباط با خبرنگار در ساعت ۳:۳۷دقیقه و با تاخیر بوده است.
اگر چه آقای نجار، غائب بزرگ بحران کرونا بوده است، اما سایت سازمان مدیریت بحران بر خلاف بحران گذشته به خبر مرتبط (مصاحبه با نجار، دستور وزیر کشور به استاندار تهران، احتمال وقوع پس لرزههای دیگر) را منتشر کرده است که با توجه به انتقادهای قبلیام به این سازمان، قدمی درخور قدردانی است.
با توجه به اهمیت فضای مجازی و تغییر مصرف رسانهای مردم، حضور فعال متولیان بحران از جمله صداوسیما و سازمان مدیریت بحران کشور ضروری است.
۲۵۸۲۴۵