محمدتقی فاضلمیبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشکده مفید قم مخالفت خود را با حضور روحانیون در مشاغل تخصصی مانند روانشناسی و بانکها، نقدها و نظرها درباره این نوع تصمیمات اعلام کرد. او میگوید این تصمیمهایی که برای طلبهها گرفته خواهد شد نهتنها کمکی به نزدیکتر شدن آنها به جامعه نخواهد کرد، بلکه آثار نامطلوب به همراه خواهد داشت و در نهایت منجر به تغییر و منفی شدن بیشتر نگاه مردم به روحانیت میشود.
این مدرس دانشگاه میگوید: در این مقطع، حضور روحانیت در کارهای غیرحوزوی مطلوب نیست و آثار خوبی به همراه نخواهد داشت.دروسی که در حوزه تدریس میشود، مربوط به رشتههای تخصصی که عنوانشده نیست، رشتهای مانند بانکداری یا روانشناسی دروس تخصصی و دانشگاهی خاص خود را دارد، اما دروسی که در حوزهها تدریس میشود، مربوط به حوزه است و ربطی به مسائل دیگر ندارد. نکته دیگر این است که از آنجایی که ما در بدنه اجرایی، به خصوص در مسائل اقتصادی آنچنان موفق نبودهایم و مردم هم غالب این مشکلات را از نگاه روحانیت میبینند، اگر حضور روحانیت در بدنه اجرایی و دولت پررنگ شود، عکسالعمل از سوی مردم بدتر خواهد شد. بنابراین افرادی که اینگونه تصمیمها را میگیرند، اقدامی مطلوب انجام نخواهند داد، به ویژه اگر این اقدام با دیدگاههای ایدئولوژیک همراه باشد و این موضوع باعث خواهد شد تا مشکلات بیشتر شود. در مجموع حضور روحانیت در رشتههای غیرتخصصی، آثار نامطلوبی به همراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید :
روحانی مدرس حوزه ضمن تأکید بر اینکه حوزه مثل دانشگاه نیست که کنکور داشته باشد و رسیدن به آن سخت باشد گفت: حوزه ورودی راحتی دارد. البته درسهایی هم در حوزه خوانده میشود و از آن درسها امتحان میگیرند، اما در لیست درسهای حوزه، خبری از درسهایی مثل ریاضیات و اقتصاد و روانشناسی نیست. از طرف دیگر ما هزاران فارغالتحصیل دانشگاهی در این رشتهها داریم که درس این رشتهها را سالها خوانده است، اما چرا آنها جذب این مشاغل نمیشوند؟ چه نیازی است که پای روحانیت و دین و شرع و فقه را در همه چیز باز کنند؟ هیچ نیازی به این کارها نیست. چنین تصمیماتی میتواند موجب شود حتی مردم نسبت به دین و شرع زاویه پیدا کنند. من توصیه میکنم اگر کمبود کادر در این مشاغل دارند، از دانشگاهها تغذیه کنند، اما اگر کمبود در مسائل شرع و دین و فقه دارند، راه تامین آن، اینگونه تصمیمات نیست. امروز یکی از مراکز فساد در کشور بانکها هستند و این فساد با بهرههایی که گرفته میشود را نمیتوان قطع کرد. روحانیت را هم به داخل بانکها بفرستند اتفاقی نخواهد افتاد، جلوی مافیا را گرفتن، کار سادهای نیست و نمیتوان با گذاشتن طلبهها در بانک، جلوی فساد را گرفت بلکه باعث میشود حمله مردم به سمت روحانیت شروع شود. اینها باید اقتصاد را از بن و اساس سالم کنند، مساله ارتباط با خارج حل و تحریمها لغو شود تا اقتصاد سالم شود. با حضور چهار مساله فقهی و روحانیت هیچ مسالهای حل نخواهد شد.
۲۱۲۲۰