حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که با توجه به صحبتهای آقای قالیباف خطاب به سوپر انقلابیها، منظور رئیس مجلس از سوپر انقلابیها کیست و آیا به فشارهایی که این روزها به او وارد میشود اشاره دارد یا خیر گفت: آقای قالیباف یک تعریفی از جریان اصولگرایی و یک تعریفی از جریان انقلابی دارد. خود ایشان هم به دنبال نواصولگرایی هستند. بنابراین او کسانی که اصولگرا هستند را قبول دارد اما کسانی را که سوپرانقلابی معرفی میکند و افراطی هستند را قبول ندارد. از منظر سیاست همیشه با این جامعه زاویه داشته و درگیر بوده است.
وی افزود: بنابراین چون به انتخابات مجلس نزدیک میشویم، طبیعی است که ایشان مواضع خود را شفافتر بیان کند و جریان اصولگرایی را خطکشی شدهتر، ترسیم کند تا بتواند یارگیری خود را در چند ماه آینده داشته باشد. همچنین مجلس آینده میتواند مقدمهای برای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یعنی دو انتخابات بعدی باشد.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: سخنان ایشان از این جهت قابل تحلیل است که یک آتش ته گرفتهای را آماده کردهاند برای اینکه بتوانند رقبای خود را در درون جریان اصلاحطلب کنار بزنند. الان رقابتها حالت تحلیلی به خود گرفته است. پس ایشان چنین مواضعی را میگیرد و به هواداران خود میگوید مسیر خود را از کسانی که انقلابی نیستند و جزو محافظهکارانی که در جنگ شرکت نمیکردند و در بحرانهایی که وجود داشته کنار نشسته بودند اما اکنون میخواهند میداندار انقلاب باشند، جداکنند.
بیشتر بخوانید:
کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که ویژگیها و اهداف کسانی که آقای قالیباف آنها را سوپر انقلابی مینامد چیست، گفت: قانونمداری تعریفی است که ما از اصولگرایی داریم. اما این افراد قانون را قبول ندارند و قرائت خودشان را از مسائل کشور مطرح و بر مبنای دیدگاه خودشان عمل میکنند. یک موقع به سفارت عربستان حمله میکنند، یک موقع به سفارت انگلیس حمله میکنند و یک موقع به سفارت آمریکا حمله میکنند. ممکن است در مقابل جریانهای سیاسی مواضع تند بگیرند. مواضع غیرعقلانی و افراطی میگیرند که سبب سواستفاده دشمن میشود. یک روز در مرقد امام (ره) داد و بیداد میکنند و یک روز به دنبال به دست آوردن دل گروهی در جماران هستند. نمیشود روی اینها به عنوان یک جریان انقلابی اصیل حساب باز کرد. اینها مشکلاتی است که آقای قالیباف از نزدیک با آنها مواجه بوده است و اکنون به آنها انتقاد وارد میکند.
کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که تفاوت سوپرانقلابیها با جریان تندرو در کجا است؟ آیا میتوانیم سوپرانقلابیها را ادامهدهنده راه تندروها بدانیم، گفت: سوپرانقلابیها، تندورها و افراطیها اصلاحطلب و اصولگرا نمیشناسند. در هر دو جناح بوده و هستند. برای رسیدن به اهداف خودشان قوانین را دور میزنند. اهل این هستند که بر فتوای خودشان عمل کنند. بنابراین نمیتوانیم بگوییم که سوپرانقلابیهای اصولگرا را تنها نقد کرده است. تندروی چپگرا در ایران از اصلاحطلبها شروع شد. بعد وارد جریان اصولگرا ، میانهرو و اعتدالگرا شد. به همین دلیل نمیشود گفت این سوپرانقلابیها همان تندروها هستند.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا ادبیات آقای قالیباف در به کاربردن این کلیدواژه به نوعی برای فرار از مسئولیت است، گفت: تمام سیاستمدارانی که در راس کار نیستند منتقد هستند و سعی میکنند با انتقاد رقیب خود را گوشه رینگ قرار بدهند. وقتی به منصب مینشینند، سعی میکنند دیگران را از رده انتخاباتی خارج کنند. چراکه اینگونه قدرتشان را در ریاستشان استقرار میبخشند. اگر آقای قالیباف احساس میکند که برای انتخابات نیاز به یارگیری دارد، رفتاری طبیعی انجام داده است. اما اگر میخواهد بگوید که من میخواهم کار کنم اما نمیگذارند، عذر بدتر از گناه آورده است.
کنعانی مقدم همچنین در پاسخ به این سوال که برخی میگویند آقای قالیباف هرجا کم میآورد برای فرار رو به جلو از حمله استفاده میکند. آیا به کار بردن اصطلاح سوپرانقلابی مصداق فرار به جلو است، گفت: خیر. چون آقای قالیباف از این حوادث زیاد دیده است . در طول مسئولیتی که داشته فراز و نشیبهای زیادی دیده است. همیشه هم یک چهره تهاجمی بوده است. اما اگر بخواهد از این چهره استفاده کند و بگوید که به این علت نتوانستم به وظایفم عمل کنم، عذر بدتر از گناه آورده است.
21217