کنجکاو شدم تا بفهمم که چگونه میتوان بیش از یک ونیم میلیارد ساکنان یک کشور را در چنین چارچوب و نظمی گرد آورد . مفهوم وجود چنین نرم افزاری این بود که دولت چین باید از موارد زیر مطلع باشد :

– شما چه کسی هستید ؟
– در کدام نقطه از کشور ساکن هستید ؟
– چند ساله هستید ؟
–  مرد یا زن ؟
درجه دمای بدن شما در 24 ساعت گذشته چه بوده و چه تغییری کرده است ؟
–  با چه کسی یا کسانی در 24 ساعت گذشته ارتباط و تماس داشته اید ؟
– آیا این افراد در نرم افزار ثبت نام شده اند ؟ یا افرادی خارج از نرم افزار هستند ؟
– اگر محل ثبت اطلاعات شما نسبت به 24 ساعت گذشته تغییر کرده است ، به چه دلیلی شما سفر کرده اید ؟
– اگر دمای بدن شما تغییر کرده است ، آیا به پزشک مراجعه کرده اید یا نه ؟ کدام پزشک ؟ کدام مرکز درمانی ؟ نتیجه مراجعه شما باید توسط همان پزشک یا مرکز درمانی در سیستم ثبت شود.
– در این سیستم شما با یکی از سه برچسب : سبز ، زرد یا قرمز دسته بندی میشوید و بنا بر همین شیوه معلوم میگردد که مثلا در کدام نقطه از چین افرادی با برچسب قرمز وجود دارند یا در حال تردد یا زندگی هستند و به همین ترتیب در سایر انواع برچسب ها …

موارد فوق و یا مواردی دیگر که احتمالا از آنها اطلاع دقیقی نداریم به دولت چین ، نهادهای درگیر در مسائل بهداشتی ، مردم عادی ، پزشکان ، فعالان بخش عمومی و خصوصی تصویر دقیقی از آنچه در اطراف آنها می گذرد ، ارائه میکند . و به آنها اجازه میدهد در ارتباطات روزمره خود با دیگری ، تصویر دقیقی از وضعیت او یا سایر کسانی که در اطراف هستند را بدست بیاورند.
همه این اطلاعات و همه این شفافیت بر اساس یک نرم افزار کاربردی ساده ولی قدرتمند که به سرعت در اختیار مردم قرار گرفته است ، بدست آمده و با توجه به پراکندگی و دسترسی افراد به ابزارهای دیجیتال و گوشی های هوشمند و البته همکاری داوطلبانه مردم و مسئولان با یکدیگر ، مبارزه با ویروس در کشوری به بزرگی و پرجمعیتی چین تقریبا مقدور شده است .

نقش فن آوری در چنین لحظات و مقاطع حساسی روشن میشود ، از نظر برخی از ما همچنان گوشی تلفن هوشمند وسیله ای  تفریحی و ابزاری برای جوانان و بچه هاست ولی هر روز ابزارهای تازه ای به زندگی  روزمره ما وارد میشوند که گوشی های هوشمند و اینترنت را همچون آب آشامیدنی ، برق یا گاز بعنوان یک ضرورت در زندگی انسان های امروزی تثبیت می کند .

در این میان ما بعنوان مردم ، مسئولان و بخش خصوصی و متخصصین فن آوری هر کدام جداگانه مسئولیم و باید هر چه سریعتر و تا دیر نشده با کنار گذاشتن شیوه های قدیمی و کهنه و درگیری ها و رقابت های بی حاصل به سمت یک رفتار معقول جمعی قدم برداریم.

مردم مسئولیت دارند تا به محض راه اندازی چنین سامانه یا سامانه هایی ، بجای فروافتادن در تئوری های توطئه و خیالبافی های رسانه های زرد با علاقه مندی و داوطلبانه اطلاعات را در اختیار چنین سامانه هایی قرار دهند .

و نه تنها این مسئولیت را در قبال خود و خانواده و اطرافیان  انجام دهند بلکه به کسانی که ممکن است در اطراف آنها زندگی کنند ولی توانایی و دسترسی به ابزارهایی اینچنین نداشته باشند نیز کمک و راهنمایی کنند . چرا که هیچکس از گزند بیماری در امان نیست و مهم نیست که خود او و یا عزیزانش در چه حال و روزی هستند ، همه در این یک موضوع به هم ربط داریم .

مسئولین محترم هم در قبال چنین شرایطی باید بپذیرند که عدم شفافیت ، پنهانکاری و نسبت دادن مشکلات به زمین و زمان ، صرفا بر حجم مشکلات و گرفتاری های آنها و بی اعتمادی مردم می افزاید ، از این فرصت به دست آمده برای رفتاری مدبرانه و معقول همراه با شفافیت استفاده کرده و اجازه دهند تا بخش خصوصی و غیر وابسته به حاکمیت که منافع واضح و روشن اقتصادی و کاری دارد ، عهده دار چنین سامانه ای گردد . و تجمیع اطلاعات و پردازش داده های خام را به بخش خصوصی واگذار نمایند و از تکرار اشتباهات گذشته که با تصدی گری و دخالت در روند اجرای یک رفتار استاندارد موجبات تاخیر و تعلل در امور را فراهم میکردند ، دست بردارند .

بخش خصوصی و بخصوص استارت آپ های مالی و بانکی در کشور دارای رابط کاربری جا افتاده و فعال هستند و به بخش قابل توجهی از اطلاعات عادی مردم دسترسی دارند و کافیست تا ضمن اضافه نمودن بخش سلامت به این برنامه های کاربردی ، مدیریت متمرکز اطلاعات تشکیل شده و در یک ارتباط فنی با این قبیل برنامه های کاربردی و پر کاربر این قابلیت اضافه گردد و نتیجه اطلاعات پردازش شده و تجمیع شده نیز به صورت یک نقشه هوشمند در اختیار برنامه های مذکور جهت نمایش به مخاطبان مختلف قرار گیرد.

متخصصین ، برنامه نویسان ، صاحبان کسب و کارهای مالی و غیر مالی پرمخاطب نیز ، یکبار تلاش کنند تا به جای رقابت و مسابقه در مسیر بی حاصل در اثبات خود و نشان تجاری خود ، با همدلی و همفکری دور هم گرد آمده و شرایط ایجاد یک دستورالعمل فراگیر و سامانه بهداشتی و درمانی در کشور را با همکاری نهادی های علمی و پزشکی فراهم کنند .

من از همه مردم ، مسئولان و فعالان حوزه فن آوری دعوت میکنم تا این بار ورود و ظهور یک ویروس کشنده به کشور که ممکن است تک تک ما و عزیزانمان را درگیر کند و خدای ناکرده آسیبی جدی به جان و مال همه ما وارد نماید را به فرصتی برای همدلی و همکاری و نوآوری تبدیل کنیم .

* کارآفرین اجتماعی و فعال اقتصادی

hotnewsخبر4 سال پیش • dahio.com • 10

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها