امیر طالبی با حضور در برنامه رادیویی بازارگاه با بیان اینکه امسال کشاورزان شالیکار هزینه‌های زیادی را برای کارگر، کود و سموم متقبل شده اند، گفت: منطقی است که نسبت به سال گذشته شاهد افزایش قیمت در برنج ایرانی باشیم، اما امیدواریم مانند سال‌های گذشته در زمان برداشت برنج شاهد کاهش قیمت در بازار باشیم.

وی افزود: در بازارهای جهانی قیمت گندم تا ۵۳۰ دلار برای هر تن هم رسید، ولی الان در فصل برداشت می‌بینیم که قیمت‌ها حول و حوش ۴۵۰ دلار و حتی کمتر از آن است؛ بنابراین در جهان و همه کشورها و همین طور ایران مطمئنا در فصل برداشت محصولات کشاورزی با توجه به این که عرضه بیشتر می‌شود طبیعتا روی قیمت هم اثر خواهد گذاشت.

طالبی گفت: امسال با توجه به تغییرات قیمتی و التهاباتی که در بازار و قیمت برنج بوجود آمد ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت ممنوعیت واردات را لغو کند و در ۴ ماه آینده با واردات برنج خارجی، زمینه برای تنظیم بازار برنج فراهم خواهد شد.

معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره تاثیر واردات بر بازار برنج داخلی گفت: با توجه به اینکه روند واردات برنج از زمان خرید تا دریافت آن در داخل کشور حداقل سه ماه به طول می‌انجامد و به دلیل تفاوت قیمتی نسبتا بالا بین برنج ایرانی و خارجی هم اکنون مصرف بیشتر مردم برنج خارجی است، این فاصله زمانی می‌تواند روی قیمت برنج در داخل تاثیرگذار باشد به همین دلیل ستاد تنظیم بازار به این جمع بندی رسید که امسال این ممنوعیت را فعلا لغو کند.

قیمت برنج کاهش پیدا می‌کند؟ / چرا مردم برنج خارجی مصرف می‌کنند؟

او افزود: مرجع ذیربط در این باره مصوبات را صادر و به همه‌ی گمرکات ابلاغ کرده است.

طالبی گفت: برنج کاران ایرانی و انجمن برنج ایران مخالف این قضیه است و معتقد است که عملا با شروع فصل برداشت، قیمت به خودی خود کاهش پیدا می‌کرد و نیازی نبود که ممنوعیت واردات را لغو کنیم چرا که تاثیری بر قیمت برنج نخواهد داشت و معتقد بودند که برای تنظیم بازار اگر قرار است برنج وارد شود می‌توانستند این کار را در همان هشت ماهی که فرصت ایجاد می‌شد انجام دهند نه در زمان برداشت برنج داخلی. این لغو ممنوعیت واردات عملا به ضرر تولید کنندگان شده است.

او گفت: وظیفه ما ایجاد فضای آرام برای عرضه کالا است. نظر کشاورزان و انجمن برنج ایران کاهش قیمت همزمان با برداشت برنج است که در اینصورت رغبت مصرف کننده داخلی به سمت برنج ایرانی خواهد بود. اما ما نمی‌توانیم مسائل کلان کشور را به، اما و اگر بسپاریم. بازار باید یک شرایط متعادل داشته باشد و مصرف کننده اطمینان خاطر داشته باشد که کالای مورد نظرش را در اسرع وقت تهیه و استفاده خواهد کرد.

طالبی افزود: واردات طبق روال گذشته انجام می‌شود. بخش خصوصی بیشترین حجم واردات را با توجه به تکالیفی که در بخش ذخایر راهبردی کشور دارد انجام می‌دهد.

معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: برای همه‌ی کالاهای وارداتی بازرس بین المللی تعیین می‌شود که این بازرس در محل تولید از کالا نمونه برداری می‌کند و این نمونه‌ها در یک آزمایشگاه معتبر اروپایی مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از تایید، این کالاها را خریداری می‌کنیم؛ بنابراین این اطمینان خاطر را بدهم که برابر مشخصاتی که ما در قراردادمان تعیین می‌کنیم کالا را در ایران تحویل خواهیم گرفت؛ بنابراین ما همیشه تلاش کرده ایم کالاهای درجه یک و در شان مصرف کنندگان ایرانی خریداری کنیم.

کالاهایی که بخش خصوصی هم وارد می‌کند در داخل کشور سازمان‌های نظارتی مثل سازمان غذا و دارو سازمان استاندارد کالا را نمونه برداری کرده و مورد آزمایش قرار می‌دهند و بعد از تایید، اجازه واردات کالا به کشور صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

۲۷۱ ۲۵۶

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 1

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها