سیف‌الله امیری با تشریح شرایط حاکم بر بازار سیمان در خرداد و تیرماه سال جاری، گفت: از سال گذشته تولیدکنندگان سیمان همواره از پایین بودن قیمت مصوب گلایه داشتند تا اینکه با بروز مشکلاتی در حوزه تأمین برق و انرژی، تصمیم به ورود سیمان به بورس اتخاذ شد.  

وی  افزود: در ابتدا از ۷۷ کارخانه فعال کشور، تنها ۱۰ کارخانه محصولات خود را در بورس عرضه کردند که با عنایت به مقدار بسیار پایین عرضه نسبت به تقاضا، افزایش قیمت و نوسانات بازار را شاهد بودیم.  

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین روزهای حضور در وزارت خانه (ابتدای شهریور ماه) اداره کل صنایع معدنی را مسئول تنظیم بازار سیمان کرد و دستور ورود تمامی محصولات کارخانجات تولیدی سیمان به بورس را صادر کرد، اظهار داشت: وزیر صمت در اجرای نخستین برنامه‌های تحولی خود مهلت ۳ هفته‌ای جهت حضور تمامی تولیدکنندگان سیمان در بورس کالا و شکستن قیمت‌ها به نفع مصرف کننده واقعی را صادر کرد؛ این دستور در حالی صادر شد که قیمت هر پاکت سیمان درب کارخانه بین ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان و در بازار آزاد بین ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان نوسان داشت.

وی افزود: طرح ورود سیمان به بورس کالا به عنوان یکی از نخستین طرح ها و برنامه‌های تحولی وزارت صمت را با فراخوان بیش از ۳۱ هزار عامل توزیع سیمان در سراسر کشور با همراهی سازمان‌های صمت استانی و مرکز اصناف سابق وزارت صمت آغاز کرده و اعلام کردیم که تمامی عوامل باید اطلاعات خود به همراه کلیه‌ معاملات و فاکتورها را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.

مدیرکل صنایع معدنی با تأکید بر حمایت و پیگیری‌های وزیر صمت و همچنین انجمن ها، تشکل‌ها و سندیکاهای بخش خصوصی، تصریح کرد: با تلاش بسیار، نیمه‌های شهریور ماه شاهد حضور ۴۵ کارخانه و در مراحل بعد تا پایان شهریور، تمامی کارخانجات تولید سیمان به استثنای بدهکاران سیستم بانکی در بورس کالا بودند.  

امیری با بیان اینکه در همان روزهای اول عرضه سیمان در بورس، کاهش قیمت‌ها تا ۲۵ هزار تومان در هر پاکت ۵۰ کیلویی و ۳۶ هزار تومان سیمان فله در هر تن را تجربه کردیم، گفت: برای تمامی کارخانجات کف عرضه تعیین شد و ضمن برنامه ریزی جهت امکان تداوم صادرات این محصول به طور میانگین هر هفته شاهد عرضه بیش از یک میلیون تن سیمان در بورس بودیم که حدود ۹۰۰ هزار تن آن به فروش رسیده و مابقی در صورت عدم صادرات مجددا در هفته بعد به بورس عرضه می‌شود.

وی با تشریح وضعیت فعلی تنظیم بازار سیمان در کشور گفت: در همین هفته گذشته ۱۰ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۴۱۶ تن سیمان در بورس عرضه شده است که ۷۴۷ هزار و  ۲۳ تن آن خریداری شده و روند افزایش عرضه نسبت به تقاضا منجر به ثبات، تعادل و پایداری در بازار سیمان شده است؛ همچنین قیمت هر پاکت سیمان در بورس کالا زیر ۲۵ هزار تومان و قیمت در بازار آزاد بین ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان است که ناشی از ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزینه‌های مربوط به حمل و نقل است.  

مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت در پایان ثبات و تعادل بازار سیمان در عین نوسانات اخیر بازار ارز را نشانه‌ تحقق راهبرد خنثی سازی تحریم‌ها عنوان و تصریح کرد: از ابتدای کار دولت سیزدهم حسب تأکید وزیر صنعت، معدن و تجارت تمامی برنامه‌های مرتبط با تنظیم بازار به نحوی پیش رفت که در صورت تداوم تحریم‌های ظالمانه دشمنان و همچنین نوسانات ارزی در کشور، کمترین تأثیر ممکن در قیمت، ثبات و تعادل بازار داخلی اتفاق بیفتد که ثبات این روزهای بازار سیمان در همین نوسانات ارزی روزهای گذشته نشان دهنده تحقق این راهبرد وزارت صمت است.

۲۲۳۲۲۵

hotnewsخبر2 سال پیش • dahio.com • 11

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها