موسسه رتبه بندی فیچ در گزارشی اعلام کرد رتبه اعتباری این کشور را کاهش و چشم انداز اقتصادی این کشور را به منفی تغییر داده است. این موسسه با تاکید بر اینکه تضعیف ذخایر ارزی ترکیه باعث کاهش توانایی بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز خواهد شد نسبت به وارد آمدن آسیب های جدی توانایی شرکت های ترک در بازپرداخت بدهی های ارزی خود هشدار داده است.
پیش از این بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد نرخ بهره را بدون تغییر و در سطح ۸.۲۵ درصد حفظ خواهد کرد. این تصمیم که احتمالا بی تاثیر از فشار تورمی ماه های اخیر روی لیر نبوده، در شرایطی صورت گرفت که شماری از فعالان بازار انتظار کاهش مجدد نرخ بهره را داشتند.
در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۷.۳۷۷ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی شش ماه، حدود ۲۰ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.
از سوی دیگر وادار شده بانک مرکزی به تزریق متوالی ارز به بازار باعث شده است تا ذخایر ارزی ترکیه تا پایان هفته دوم اوت به پایین ترین سطح خود طی ۱۵ سال اخیر برسد. تا تاریخ فوق، بانک مرکزی ترکیه در مجموع ۴۵.۳۸ میلیارد دلار ذخیار ارزی در اختیار داشته که با احتساب بدهی ها و تعهدها، خالص این ذخیار ارزی تنها ۲۸.۷۳ میلیارد دلار بوده است. طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۵ میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است.
ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۵ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۸.۷۰۵ لیر و هر پوند معادل ۹.۶۴۰ لیر اعلام شد.
۲۲۳۲۲۳