در حالی که یک گرداب قطبی با دمای زیر صفر شمال اوهایو تا کوههای راکی را فراگرفته است و یک موج گرمای رکوردشکن استرالیا را در بر میگیرد شدت تغییرات محیط زیست که منظره زمین را تغییر میدهند بیشتر از همیشه دیده میشود. در میان این تغییرات شدید یک نمایشگاه دیجیتالی جدید با نام دنیای آبرنگ از ۳۱ ژانویه برای نمایش دنیای قبل از عکاسی با جمعآوری و دیجیتالسازی نقاشیهای آبرنگ که قبل از سال ۱۹۰۰ نقاشی شدهاند و قرار دادن آنها در دسترس عموم برگزار شده است.
ویلیام سیمپسون، بافنده تبتی. (۱۸۹۵)
مطالعه بیشتر: بارسلونا و جنگهای داخلی اسپانیا
در بیانیه مطبوعاتی این پروژه آمده است: “قبل از ابداع دوربینهای پرتابل، دقیقترین سوابق تاریخی دنیا با استفاده از آبرنگ ساخته میشدند. درحالی که تعداد زیادی از این تصاویر هنوز هم وجود دارد ولی آنها در خطر نابودی هستند یا در دسترس نیستند و بخش زیادی از آنها هم درحال گم شدن هستند. خیلی ضروری است که این تصاویر را نجات دهیم و آنها را در اختیار عموم قرار دهیم. دنیای آبرنگ به همه این امکان را میدهد تا این تصاویر مهم را برای اولین بار ببینند و حتی برای حل کردن بسیاری از چالشهایی که با آن روبرو هستیم مانند تغییرات اقلیمی، کمک به بازسازی میراث فرهنگی و نجات محیط زیست از آنها استفاده کنیم.”
ماریا سیبیلا مریان، بدون عنوان (توکان) (حدود ۱۷۰۱ تا ۱۷۰۵)، از یک آلبوم با نام “نقاشیهای مریان از حشرات سورینام
دنیای آبرنگ تا به امروز ۸۰ هزار عکس را جمعآوری و دستهبندی کرده است و عموم مردم میتوانند آنها را براساس موقعیت مکانی یا موضوعاتی مانند توپوگرافی، گیاهشناسی، جانورشناسی، رویدادهای تاریخی و دستاوردهای انسانی جستجو کنند.
فرد هوهلر، بنیانگذار دنیای آبرنگ اینگونه توضیح میدهد: “دنیای آبرنگ به شما امکان یک سفر هیجانانگیز در زمانهای گذشته را میدهد تا با افراد پیش از خودتان روبرو شوید و نحوه زندگی، عشق ورزیدن و بازی کردن آنها را ببینید. در حالی که دنیا توسط تغییرات محیط زیست، بالا آمدن سطح دریاها و حتی موضوعات بدتری تهدید میشود، این پروژه اطلاعات دقیقی درمورد بخش زیادی از دنیای طبیعی، در اختیار دانشمندان و فعالان محیط زیست قرار میدهد. این پروژه برای حافظان محیط زیست و تاریخشناسان نیز اطلاعات خوبی برای بازسازی و حفظ ساختمانها، پیدا کردن مکانها گم شده و دیدن ریشههای پیشرفت انسان فراهم میکند.”
مطالعه بیشتر: اصول اخلاقی فتوژورنالیسم
ماریا سیبیلا مریان، “دگردیسی قورباغه و گل آبی” (حدود ۱۷۰۰ تا ۱۷۰۲)
هوهلر، دیپلمات سابق بریتانیا، در سال ۲۰۰۲ بنیانگذار بنیاد فهرست عمومی بوده است که برای اولین بار، از حدود ۲۰۰ هزار نقاشی رنگ روغن که در مالکیت عموم بودند عکاسی کرد و آنها را منتشر کرد.
مطالعه بیشتر: مستند مسافر نیمه شب
آندرا فیتزهربرت به عنوان مدیر اجرایی، به دنیای آبرنگ پیوست، شاهزاده ولز و همسر دوک گورنول هم به عنوان حامیان سلطنتی به این رویداد پیوستند. دنیای آبرنگ توسط یک خیریه در لندن با نام بنیاد مرندی و کارآفرینهای بریتانیایی جواد و نرمینه مرندی بنیانگذاری شده است.
نوشته محیط زیست در دنیای آبرنگ اولین بار در مجله نوریاتو | رسانه جامع هنرهای تجسمی پدیدار شد.