، آیین پایانی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با حضور هنرمندان، مدیران و جمعی از اهالی رسانه، با اجرای نیما کرمی در تالار وحدت در حال برگزاری است.

در آغاز این آیین، سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ویدئوکلیپی خطاب به هنرمندان گفت: «امید است که شیوع این ویروس کرونا هرچه زودتر متوقف شود و رویدادهای هنری ما از جمله تئاتر و جشنواره های پیش رو با کیفیت و بدون دغدغه به اجرا درآیند.»

سپس، قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی هم در پیامی تصویری گفت: «از هنرمندان و خبرنگارانی که در شرایط کرونایی و ملتهب ناشی از  شیوع بیماری کرونا، ما را یاری کردند و امید و نشاط  را برای جامعه به ارمغان آوردند، تشکر می کنم. از همه عوامل برگزاری جشنواره و از جمله آقای مسافر آستانه قدردانی می‌کنم. جشنواره مشکلات زیادی داشت ولی با عزم جمعی، کار به خوبی پیش رفت.»

مسافر آستانه، دبیر جشنواره تئاتر فجر، دیگر سخنران این آیین بود که گفت: «در سالی که گذشت، هنرمندان درآثارشان بیشتر به موضوعاتی رو آوردند که دغدغه‌ اقشار مختلف جامعه است. در جشنواره سی و نهم، موضوع‌هایی چون ترور و شهدای سلامت مورد توجه هنرمندان قرار گرفت.

او ادامه داد: «جشنواره سی و نهم با همکاری و همراهی جمعی برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این رویداد، با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، اجازه دادند تا این دوره از جشنواره به خوبی برگزار شود.»

تقدیر از خانواده شهید دکتر محسن فخری‌زاده، ادامه بخش این مراسم بود که با حضورعباس صالحی، وزیر وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی روی صحنه انجام شد.

حامد فخری‌زاده، فرزند این شهید هسته‌ای، در کلیپی گفت: «پدرم به شعر و هنر علاقه داشت ومعتقد بود موسیقی‌ وسایر رشته‌های هنر، جزو جدایی‌ناپذیر از فرهنگ غنی یک ملت به شمار می‌روند.

مهدی، دیگر فرزند شهید فخری‌زاده نیز بیان کرد: «پدرم زیبایی‌ را در ذات هر چیزی جست‌وجو می‌کرد نه در ظاهرآن. او دل‌بسته موسیقی و آواز اصیل ایرانی بود. او دستگاه‌های آواز ایرانی را می‌شناخت و صدای خوبی داشت. پدرم با تسلطی که به آواز ایرانی داشت، معتقد بود مفهوم و معنای عمیقی که در شعر فارسی وجود دارد، زمانی که با موسیقی همراه می‌شود، به بالاترین درجه هنری می‌رسد.

در ادامه این آیین، نوبت به معرفی برگزیدگان بخش مسابقه عکس و پوستر جشنواره شد. رتبه اول عکس به شهریار دبیری، برای عکاسی از نمایش «فرانکنشتاین» اختصاص یافت. رتبه دوم به فاطمه حسن‌پور زعفرانی برای عکس نمایش «جانکاه» رسید. رتبه سوم هم از آن مریم قهرمانی‌زاده برای عکس نمایش «مری پاپینز» شد.

در بخش پوستر، مهدی رایگانی برای طراحی پوستر نمایش «دراکولا» رتبه اول، سروش حیدری برای طراحی پوستر نمایش «شاه شکار» رتبه دوم و سینا افشار برای طراحی پوستر نمایش «اسم»، رتبه سوم را دریافت کردند.

سپس، برگزیدگان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، به شرح زیر معرفی شدند:

در بخش نمایش‌های صحنه‌ای، نمایش‌های «برونسی» به کارگردانی مرتضی شاه کرم و «سرباز» به کارگردانی حسین پارسایی، بدون اولویت، به عنوان آثار برتر معرفی شدند.

در بخش نمایش‌های خیابانی هم، جایزه نقدی بدون اولویت به نمایش‌های «حباب زیر آب» به کارگردانی جلال حسنوند و علی شمس و «۶۵۹۹» به کارگردانی مسعود براهیمی اهدا شد.

متروی تهران هم در راستای حمایت از آثار متناسب با مسئولیت‌های این نهاد، از نمایش خیابانی «ژنرال» به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی، نمایش «سه‌شنبه‌های لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی و نمایش «پاشوره» به نویسندگی و کارگردانی حسن عابدی تقدیر کرد.

در بخش تئاتر خیابانی، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طراحی فضای نمایشی به طور مشترک به احمد صمیمی و مارال ایزدبخش برای نمایش «V.A.R» اهدا شد  در بخش مسابقه تئاتر خیابانی سرباز انقلاب، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سیدمهرداد کاووسی برای طراحی فضای نمایش «زهی خیال باطل» اختصاص یافت.

در بخش مسابقه تئاتر خیابانی، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طراحی حرکت به طور مشترک به سامان شکیبا و سارینا شاد برای طراحی حرکت نمایش «مضحکه در مضحکه» تعلق گرفت.

در بخش مسابقه رادیو تئاتر، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طراحی صدا و افکت برگزیده به نرگس موسی‌پور برای نمایش رادیویی «اتاق ۲۴» رسید.

مجید آینه هم برای صدابرداری تمامی آثار حاضر در مسابقه رادیو تئاتر، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را دریافت کرد.

ادامه بخش این آیین، تقدیر از برگزیدگان بخش‌های مسابقه تئاتر صحنه‌ای، تله‌تئاتر و تئاتر خیابانی بود.

در بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برگزیده طراحی لباس به سعید معروفی برای طراحی لباس «تن‌ها» تعلق گرفت.

سعید مؤذنی برای طراحی صحنه نمایش «بهشت حکیم الله»، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برگزیده طراحی صحنه را در بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای دریافت کرد.

در همین بخش، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طراحی نور نیز به رضا پورتراب‌زاده برای طراحی نور نمایش «اپیدمی» اختصاص یافت.

در بخش مسابقه تله‌تئاتر، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طراحی نور و تصویر به مهدی گودرزی و میلاد شکیبا برای طراحی نور و تصویر تئاتر تلویزیونی «آینه یک روز زنده است» تعلق گرفت.

در بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برگزیده طراحی نور به احسان فلاحت‌پیشه برای طراحی نور نمایش «پنهان خانه پنج در» اختصاص یافت.

در بخش مسابقه تئاتر خیابانی، لوح تقدیر و جایزه نقدی طرح و ایده به طور مشترک به احمد صمیمی و مارال ایزدبخش برای طرح و ایده نمایش «V.A.R» تعلق گرفت.

در بخش مسابقه تئاتر خیابانی، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طرح و ایده به سمیه مهری برای طرح و ایده نمایش «مضحکه در مضحکه» اهدا شد.

در بخش مسابقه تئاتر خیابانی سرباز انقلاب، لوح تقدیر و جایزه نقدی طرح و ایده به مصطفی جعفری‌خوزانی برای طرح و ایده نمایش «انگشتری» رسید.

همچنین سعید بادینی برای طرح و ایده نمایش «ژنرال»، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی طرح و ایده را در بخش مسابقه تئاتر خیابانی سرباز انقلاب دریافت کرد.

این گزارش در حال تکمیل است…

۵۷۵۷

hotnewsخبر3 سال پیش • dahio.com • 13

برچسب‌ها



دیدگاهتان را بنویسید



مطالب پیشنهادی

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش سوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۱۰ حقیقت جالب که احتمالا نمی‌دانستید! – بخش دوم

در دنیای اطراف ما بی‌شمار حقیقت جالب در حال رخ دادن وجود دارد که از آن‌ها خبر نداریم. این حقایق در زمینه‌های حیات‌وحش، انسان، معماری، غذا و … هستند که [...]

۸ راهکار برای بیشتر مثبت فکر کردن

مثبت اندیشی از رویکردهای سالم در زندگی است و توسط بسیاری از روانشناسان توصیه می‌شود. در این مطلب از لیست‌میکس ۸ راه مثبت اندیشی را با هم مرور می‌کنیم. با [...]

با این ده کتاب، خواندن رمان تاریخی را شروع کنید!

تاریخ شاید برای خیلی از ماها موضوع موردعلاقه نباشد و میل زیادی به خواندن رمان تاریخی نشان ندهیم؛ اما کتاب‌هایی در این حوزه وجود دارند که به‌قدری هیجان‌انگیزند که ممکن [...]

واقعیت های نگران‌کننده‌ای که از آن بی‌خبرید

می‌دانستید کبد با یک ضربه ممکن است از کار بیفتد؟ یا مغز بدون جمجمه آن‌قدر نرم است که از هم می‌پاشد؟ در این لیست ده واقعیت را که هر کدام [...]




ترندها